Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is sok a kifejezet...

Szerintetek is sok a kifejezetten kövér kisgyerek?

Figyelt kérdés

Nem az egy éves duci babákra gondolok, hanem a 2-3-4 évesekre. Ott már igencsak befolyásolni kellene a kedves szülőnek, hogy mennyit és mit eszik a gyerek.

Oviban a 20 gyerekből (kiscsoport) nálunk 2 kifejezetten túlsúlyos, az a kategória, akinek olyan combja van, mint egy felnőtt karja. A gyerekorvos nem szól a szülőknek?

2014. jún. 17. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
57%

Én egyébként kicsit óvatosabb volnék azért, eléggé markánsan fogalmazol.

4-5 éves koráig amúgy a gyerek másfajta zsírszövetet épít, mint később, azaz az elhízása, hacsak nem igazán extrém mértékű veszélytelennek tekinthető, és nem jelzi előre a felnőttkori elhízást.

Itthon egyébként nincs kultúrája az egézséges táplálkozásnak, és ebben a bölcsődék és óvodák, ill. az iskolák is nyakig (!!!) benne vannak. Változtatni tőlük kiindulva is lehetne, és idővel kitermelődne az a generáció, amelyik már tudatosan táplálkozik. Továbbra is azt mondom egyébként, hogy nincs olyan őrületesen sok elhízott gyermek. A férjem amúgy orvos, náluk a szakrendeléseken pl. rengeteg az endokrin ok miatt duci kisgyerek, ezért nem dagadtoznék, és nem ítélnék egy elkapott kólázós pillanat alapján, tekintve, hogy nem biztos, hogy 0-24-ben azt issza a gyerek. Egészségesen egyébként elhanyagolható százaléka táplálkozik a gyereknek, mert gyakorlatilag mindegyikőjük fogyaszt krumplit, fehér rizst, fehér kenyeret, tehát attól, hogy vékony, még lehet baromira egészségtelen az étrendje (csoki nélkül is - gondoljunk bele, itthon még mindig mindenki olajjal főz, és gyereket ritkán látsz zöldköretet fogyasztani...). És fordítva: ég a földdel összeszakadhat, ha gond van (endokrin), akkor ehet szegény babcsírát pulykamellel, sajnos lesz rajta felesleg. Jó esetben a serdülőkor kirázza belőle.

Tehát a helyedben ennyire alpári nem lennék.

4. voltam.

2014. jún. 17. 15:29
 12/73 A kérdező kommentje:
Hol voltam alpári???
2014. jún. 17. 15:31
 13/73 A kérdező kommentje:

A kólás kisfiú mint csoporttárs ismerős, napi szintem találkozunk és napi szinten issza a kólát. Anyukával egyetemben, aki szintén gömbi.

A másik, akit kólával ismerek, házbeli kislány, és látom apukát a karton üdítőkkel, ő sem a levegőtől gömbölyödik.

2014. jún. 17. 15:33
 14/73 anonim ***** válasza:
42%
3. vagyok. "laza 3 éves dagi" Ez elég csúnya volt. Egyetértek a 4-es válaszolóval, azért mert a te gyerekeid soványak, nem kell dagadtozni.
2014. jún. 17. 15:33
 15/73 anonim ***** válasza:
55%

"Na meg a babakocsikban látni bevásárlóközpontokban felénk laza 3 éves dagikat, ahogy terpeszkednek, anyuka meg toligálja. Nehogy kiszálljon és mozogjon, még véletlenül se."

Ez számomra meglehetősen alpári.

2014. jún. 17. 15:34
 16/73 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is sok van, bölcsiben csak 1. De a játszón a 6-8 éves korosztályból renegeteg, főleg lányok, de van pár fiú is. Sajnálom szegényeket nagyon. Rossz nézni, hogy mozogni alig bírnak és minden lépésnél reng az egész testük. Úgy felpofoznám a szüleiket. Én nagyon figyelek a gyerek étkezésére, nem fogom hagyni, hogy elhízzon. Most 3 éves 108-110cm kb és 15,5 kg. Pont ideiális szerintem.
2014. jún. 17. 15:36
 17/73 A kérdező kommentje:

[link]

Amúgy a múltkor a Kossuth rádióban is foglalkoztak a témával szakértő vendégekkel, és ők is azt mondták, hogy rohamosan gyarapszik az elhízott gyermekek száma, a felső tagozatosok vagy középiskolások körében (nem emlékszem már pontosan) 20% feletti adatot mondtak.

Namármost amikor én voltam iskolás, általánosban a 27 gyerekből egy kicsit ducibb fiú volt, középsuliban a 32-ből egy molett lány.

2014. jún. 17. 15:39
 18/73 anonim ***** válasza:
60%
Több ponton sem értek egyet a cikkel, és bár nyilván nem kell hinned nekem, megalapozottan nem értek vele egyet. Ennek ellenére én arra is kíváncsi volnék, hogy miért zavar ez téged ennyire?
2014. jún. 17. 15:41
 19/73 A kérdező kommentje:
Akkor finomabban fogalmazok: szerintem az igencsak túlsúlyos 2 év felettieket nem kellene babakocsiban tolni, hanem engedni kellene, hogy testsúlyuk 2 lábon való mozgatásával leadjanak valamit a feleslegükből :)
2014. jún. 17. 15:41
 20/73 A kérdező kommentje:

Én csak annyit kérdeztem, hogy máshol is ennyire jellemző-e, hogy túlsúlyos már az óvodás korosztály is, vagy csak felénk.

És hogy erre a gyerekorvosok nem szólnak-e valamit? Hogy mondjuk ki kellene vizsgáltatni a gyereket, nincs-e valami egészségügyi ok a háttérben stb.

És a családban látom a rossz példákat, egyél még kisfiam alapon a 30 éves unokatestvérem lassan térdprotézisre vár, holott sokáig vékony kisgyerek volt, csak anyuka etetésének köszönheti a gondjait.

2014. jún. 17. 15:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!