Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Negatív rekordod dönt a fiam?

Negatív rekordod dönt a fiam?

Figyelt kérdés
Lassan kezdek kétségbeesni. 15,5 hónapos a fiam, és még mindig nem próbálkozik járással. Minden ismerős baba szalad már, csak ő nem hajlandó. Mi lesz így?
2014. jún. 15. 21:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
öcsém 16 hónaposan állt fel és lépet kb. hármat magától:D a fiúknak lassan megy, ne aggódj:)
2014. jún. 15. 21:28
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha kapaszkodva már jár, akkor nem kell izgulni, mert 18 hónapos koráig kell önállóan járnia. Ne az ismerős babákhoz hasonlítsd, minden baba fejlődése egyedi. Nincsenek "negatív rekordok". Ha bizonyos állomásra nem érkezik meg a maximum időben érdemes szakemberhez fordulni.
2014. jún. 15. 21:30
 3/13 A kérdező kommentje:
2,5 hónap málva másfél éves, és még önállóan nem áll meg a lábán. Hogy lesz ebből járás?
2014. jún. 15. 21:33
 4/13 anonim ***** válasza:
75%
akkor viszont vidd el szakemberhez... háziorvos még nem mondott rá semmit? Dévényi tornát ajánlom figyelmedbe! csodákra képes! komolyan! :)
2014. jún. 15. 21:34
 5/13 A kérdező kommentje:
A gyerekorvos mindig csak annyit mond, hogy másfél évesen kell járni, és ráér még. Csak nem szeretném, ha az utolsó pillanatban derülne ki, hogy valami mégsem oké.
2014. jún. 15. 21:47
 6/13 anonim ***** válasza:
78%
Önállóan járni valóban másfél éves korig kell, de felállni és kapaszkodva lépegetni (pl. bútorok mellett) 1 éves korig. Ha ezt sem csinálja, akkor ne hagyd annyiban, menj vele szakemberhez.
2014. jún. 15. 21:59
 7/13 anonim ***** válasza:

Pontosan mit csinál most?

A többi mozgást időben csinálta? Forgott, kúszott, mászott, ült, felállt? Ezeket mikor csinálta?

2014. jún. 15. 22:03
 8/13 A kérdező kommentje:
Minden mást csinál. Régóta stabilan ül, 11 hónap körül állt fel bútor mellett, azok mentén megy is, gyorsan mászik (kúszott is). De elengedni nem akarja, mintha nem lenne egyensúlya. Egy pillanatra sem. Vagy fél, vagy én már nem is tudom. Pedig nem esett el, semmi ilyesmi nem történt.
2014. jún. 15. 22:05
 9/13 anonim ***** válasza:

nem is értem, ha 11 hónaposan állt fel, akkor miérsz türelmetlenkedsz már is?

általában 4-6 hónap a felállástól a járásig.

ezért is van, hogy legkésőbb 1 éves korig álljon fel és 18 hónapos koráig induljon el...

enyém 7 hónaposan állt fel és 1 éves kora után indult csak el, 5,5 hónap után. meg kell, hogy erősödjön és egyensúlya kialakuljon!

kompba ne ültesd, nagyon sokat hintáztasd, hintában is, pokrócban is és a lábán fogva-fejjel lefelé is :) ez segíti az egyensúly érzékét.

azonkívül pörgesd sokat. 10 egyik irányba, fél perc szünet és 10 a másik irányban (forgószéken a legegyszerűbb, de az is jó ha te pörögsz az öledben a gyerekkel :)

2014. jún. 15. 22:34
 10/13 A kérdező kommentje:

Rendben, akkor nem türelmetlenkedem. Nem szoktam vele semmit csinálni. Kompunk nincs, vezetgetni nem szoktam, hagyom, hogy azt tegye, amit ő akar.

Hintázni nem igazán szeret, általában rögtön ki akar jönni, ha beleteszem, vagy max néhány percet van el benne.

Én csak azért aggódom, hogy mindenki azt mondja, ráér, aztán túl későn derül ki, ha mégis gond lenne.

2014. jún. 15. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!