Kislányom Petra 5 éves és vizsgálták lisztérzékenységre ami negatív lett, szerintetek lehet a tejérzékenység tünete a következő?
Reggeli után nagy wc-e kell mennie, ételdarabos a szélete, mármint ahogy összerágja ugy jön ki, mindig van benen valami, illetve nagy wc után éhes, de egyébként az étvágya nem nőtt, csak ha wc-e megy után amondja korog a gyomra,ennie kell!
Tejre meg se vizsgálta az orvos, így is privátba Genetikai tesztet csináltattunk nem kevés pénzért, mert gyermek gasztrós szerint nem indokolt az LÉ vizsgálat.Tejérzékenységet hogyan tudunk vizsgáltatni?Karcolós teszt az erre utal vagy allergiára?Illetve ha vérből nézik ilyen panelt, az intolerancia vagy allergia? Mert magánba ezt is meg tudnám csináltatni!
Lakozérzékenységet nagyon egyszerüen vizsgálják, meg kell inni valami löttyöt és bele fújni egy szerkezetbe. Ez már meg is mondja, hogy van-e érzékenység, alergia.
De ez amit leírsz nem legtipikusabb tünet laktózra. Àltalában hasmenés és annak minden más fajtája, egész hányásig. és kiütés is lehet.
De ez amit leírsz szerintem valami más miatt nem tudja megemészteni az ételet.
De házilag is kiderítheted a tejet. Nem kap semmilyen laktózos ételt napokig és kiderül. ODa kell figyelni, hogy kész termékekben se legyen(mint csoki, keksz...)
Az én fiam tejallergiás. Neki nem ilyen tünetei voltak. neki egyáltalán nem volt "székletes" tünetet, ő egyszerűen nem hízott rendesen, de még azt se vették észre, mert 4 kiló felett született, és a védőnő meg az orvos örült, hogy sovány a gyerek, mivel mi az apjával nem vagyunk azok. neki a bőrén mutatkoznak meg a tünetek, nagyon durván.
Egyébként a tejben nemcsak laktóz, hanem tejfehérje is van, és annak lehet hasonló tünetet, de én is azt mondom, vidd el inkább másik gasztroenterológushoz és belgyógyászhoz, mert ez nem egy lelkiismeretes orvos volt, ha ennyiben hagyta a dolgot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!