Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8 évesnél ez normális viselkedés?

8 évesnél ez normális viselkedés?

Figyelt kérdés
Reggelente 20x kell kérni, hogy öltözzön már,mert elkésünk a suliból. Ezerszer kell rászólni,hogy pakoljon már el a szobájában,tegye el a levetett ruháit. A testvérét is provokálja néha,kaptam már el,hogy a kicsi miatta vinnyogott. Más 8 éves is ilyen még,vagy én vagyok szigorú? Ne mondjátok,hogy elkényeztettem,mert nem igaz,kicsi kora óta arra nevelem,hogy rendrakás,tisztaság és társai,a példámból is tanulhatna ha már a levegőbe beszélek,mert mániám a rend és tisztaság.
2014. jún. 13. 21:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%

Pontosan. Szerintem is a pozitívat kell kiemelni, nem a negatívért ütni.

Lehet, hogy nem ezt akarod hallani, de a kommentjeidből az jön le, hogy teljesen rá vagy kattanva erre a tisztaság meg rend témára, aztán mindenért a kiabálás meg az ütés következik. És még a férjed is rátesz egy lapáttal.

Inkább öszötnözni kellene a gyereket, nem ütni. Én nem hiszek a "megfélemlítésben", ezek szerint nem is igazán működik.

Lehet, hogy ha normálisan állnál hozzá, és elmagyaráznád, hogy neked ez fontos, ezzel segít, és nem tart neki semeddig beletenni a bugyit, akkor jobban odafigyelne, mintha hozzávágod. Ezzel inkább azt fogod elérni, hogy csak azért sem fogja úgy csinálni.

Az is lehet, hogy a lányod nem olyan személyiség, és ha a fejed tetejére állsz, akkor sem fog odafigyelni ezekre a dolgokra. Ütheted, amíg el nem költözik.

Te magad mondod, hogy a mániád a rend, a mánia pedig sok más ember számára, aki másképp látja, idegesítő.

2014. jún. 13. 22:40
 12/18 anonim ***** válasza:
66%

Felkelted fel órával korábban. Ha akkor is késésben vagytok, akkor egy órával korábban. Hidd el, par alkalom utan inkabb fel öltözik gyorsan.

Pakolãsnál a masodik alkalommal figyelmeztetés, hogy ha X ideig nem készül el a takarítással, ami nincs a helyen, megy a kukába. Es igy is legyen, pakold be a cuccot egy szemetes zsákba.

Ami ruhát a szennyes melle tesz, azt ne mosd ki, add ra másnap is, addig, amig be nem tudja tenni a szennyesbe.

Par nap alatt meg fog változni, legalábbis nálunk igy volt.

2014. jún. 14. 05:38
 13/18 anonim ***** válasza:
51%
én egy papir lapra jol láthato helyre ki írtam hogy mit kell csinálnia fiaimnak pontokba szedve sőt még az időpontott is oda írtam ,és bevált már a helyére teszi szenyest ,kihegyezi a ceruzáit ,stb nincs majd megcsinálom duma. már csak 1x kell szolnom vagy egyszer sem.
2014. jún. 14. 06:26
 14/18 A kérdező kommentje:
természetesen,megköszönöm,megdicsérem,hátha ez is motiválná. Nem a kupival van a baj,mert gyerek,szétrámol,persze,csak nap végén elpakolni már derogál. Nincs heti rendrakás,naponta kell,mert tesoval 1 szobában alszanak,az ágy kihúzható,ha kupi van,nem ehet kihúzni az ágyat. Tisztaságmánia..hidd el,ez kicsit betegség féle,mert most 8 év után tudok elnézni afelett,hogy morzsáznak. Sajnos. Eddig kiborultam hogy kitakaritok,délután már ehetnénk az asztal alól. Van hogy napokig ott áll a morzsa,mert tök felesleges nekiállnom. Amúgy ezen kivül,mióta a nagy megszületett,rengeteget leadtam. De még mindig tartom,hogy szerintem nem extra kérés hogy a levetett ruhát vagy rögtön a szekrénybe,ami olyan meg a szennyesbe. Bele és nem mellé.
2014. jún. 14. 08:28
 15/18 A kérdező kommentje:

12. válasz,tetszik,kipróbálom.Utál felkelni,meg is értem.

Amúgy nem bántom,nem verem meg ha nem pakol el. 1-1x kap egy koppintást a fejére,de nem bántom. És kértem már szépen is. Csak félek hogy egy rendetlen,kupis nő lesz,az meg szerintem taszító. Sokszor a hajáért is úgy szólok hogy nééézzen már a tükörbe,mint aki egy hete nem fésülködött...akkor nagy kegyesen felcsurizza meg megfésüli.Nekem nem engedi,mert én húzom". Jajj,kiborító nőszemély :)

2014. jún. 14. 08:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Sajnos ez ilyen. Nálunk is mindig morzsás az asztal alatt, bár az enyém még sokkal kisebb.

Nekem van egy morzsaporszívóm, azzal végigszaladok, és öt perc alatt el van intézve. Felnőttekkel is megesik, hogy lemorzsáznak, nem még egy gyerekkel.

A korábban költést jó ötletnek találom. Ha nincs kész annyi idő alatt, többet kell adni neki. Aztán hátha tényleg belehúz, mert nem akar korábban kelni.

2014. jún. 14. 08:50
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekünk nagyon bevált ez a modszer, sok sikert nektek is hozzá. 12. voltam.
2014. jún. 14. 09:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Ahogy a kérdezőnek írtam privátba akkor itt is megosztom. Nálunk az van ( fiam is ilyen szóval valami megoldást kellett találnom ) , szóval letöltöttem olyan táblázatot amelyiken az van , hogy mit kell megcsinálnia egy nap, a másikon meg a viselkedése, ha ügyesen mindent megcsinált akkor a nap végén mehet a pipa , vagy másnap, ha nem akkor nincs pipa, ha egy héten keresztül szépen megvan minden pipa akkor kap zsebpénzt ( nem sokat ) és ez annyira motiválta, hogy azóta a szobája makulátlan, nem dobálja szét a ruháit, segít itthon stb. Szóval én nagyon meg vagyok vele elégedve.
2014. jún. 14. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!