Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8 évesnél ez normális viselkedés?

8 évesnél ez normális viselkedés?

Figyelt kérdés
Reggelente 20x kell kérni, hogy öltözzön már,mert elkésünk a suliból. Ezerszer kell rászólni,hogy pakoljon már el a szobájában,tegye el a levetett ruháit. A testvérét is provokálja néha,kaptam már el,hogy a kicsi miatta vinnyogott. Más 8 éves is ilyen még,vagy én vagyok szigorú? Ne mondjátok,hogy elkényeztettem,mert nem igaz,kicsi kora óta arra nevelem,hogy rendrakás,tisztaság és társai,a példámból is tanulhatna ha már a levegőbe beszélek,mert mániám a rend és tisztaság.
2014. jún. 13. 21:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
?)))))))) Ne izgulj....ilyen lesz 14-15 évesen is.
2014. jún. 13. 21:34
 2/18 anonim ***** válasza:
25%

Ismerek ilyen 8-9 éves gyereket és ott bizony a nevelésével van a gond. A gyerek egyszerűen nem hallgat az anyjára. Akármit mond egyik fülén be a másikon ki. Az orvos barátunk azt mondta erre, hogy a gyermek nem kapott kellő fegyelmet, ezért nem tiszteli, becsüli az anyját.

Szerintem nálad is ez van. Gondolom ha az apja szól rá akkor másképp viselkedik.

2014. jún. 13. 21:35
 3/18 anonim ***** válasza:
54%
Ha kicsi kora óta arra neveled, hogy rakodjon el, stb, és még sem teszi, akkor valamit rosszul csinálsz. Bár, ha mániád a rend és a tisztaság, akkor lehet, hogy megunta, hogy állandóan rászólsz.
2014. jún. 13. 21:35
 4/18 A kérdező kommentje:
Tokjo,h jon a sz.r anya vagyok duma. Megcsinalja amit kérek,csak milliószor kell elmondani,mert mindig van "fontosabb"dolga,és jön a mindjárt válasz. Mindenki azt szajkózza a példamutatás többet ér mintha telebeszélem a szobát. Én példát mutatok,nem hajigálom szét a ruháimat,szennyes a szennyesbe megy,rend és tisztaság van mindig. Múltkor zuhanyzott,bugyit nem is tudom hol találtam meg,dühömben hozzávágtam.
2014. jún. 13. 21:39
 5/18 anonim ***** válasza:
A lassan 8 éves lányomnak minden alkalommal könyörögni kell, hogy mosson fogat, de örökké megpróbálja elsumákolni, pedig nem engedem. A fiam 3 éves múlt, mindig magától megy fogat mosni. Tegnap este véletlenül kimaradt, és hajnal 2-kor képes volt engem azért felébreszteni, mert akkor jutott eszébe, hogy nem mosott fogat, és azonnal meg kellett mosni. :)))) A lányomat úgy általában másban is jobban kell noszogatni. Reggelente mondjuk nem kell sokszor szólni, mert mondtam, hogy engem nem érdekel, ha elkésik a suliból, neki lesz ciki, nem nekem, és ez elég ösztönző, hogy összekapja magát (ilyenkor viszont a fiam a csiga). Szerintem nem azon múlik, hogy hány éves, hanem nagyban befolyásolja, hogy milyen az egyénisége.
2014. jún. 13. 21:39
 6/18 A kérdező kommentje:
Ja,ha az apja szól akkor is amindjárt a válasz,de mondjuk ő nem olyan "türelmes"mint én,ő odacsap ha több kettőnél. Bár tőlem is kapott már nyaklevest,olyankor persze ő van legjobban megsértve. Fél óra és jön bocsánatot kérni. Iskolában tisztelettudó,tsnárok kedvence,mert ügyes,szorgalmas,aktív. Csak itthon ez. Ja,meg a tolltartója. Mindennap úgy jön haza hogy tolltartó nyitvs,ceruzák széthullva,széttrehánykodva az egész.
2014. jún. 13. 21:43
 7/18 A kérdező kommentje:
Igen,mikor reggel 300 a vérnyomásom rájövök h én vagyok a hülye,tök higgadtan elmondom h nrm érdekel ha elkésik,én nem mentem ki a beírástól. Ilyenkor kiCsit turbóba kapcsol. De nem szakad bele az erölködésbe. Olyan fura,mert mikor elkapja a hév,elmosogat,puccba vágja a konyhát,fürdőszobát,csilivili minden.
2014. jún. 13. 21:46
 8/18 anonim ***** válasza:
47%

Kevés az információ, de én kicsit túlzásnak érzem ezt a reakciót. Ha egy bugyi miatt ilyen drámát csapsz, nem csodálkozom, hogy a gyereket nem izgatja ez a téma, mert így csak tehernek érzi.

"dühödben hozzávágni", mert nem a szennyesbe tette? Nekem ez durva.

2014. jún. 13. 21:50
 9/18 A kérdező kommentje:
Mert minden áldott nap a szennyesen vagy mellette landol a ruha. SOSEM benne. Besokalltam. De van hogy az asztalára dobja..áááá. Nekem ez a durva. Ennyi idősen szerintem nem nagy kérés ez.
2014. jún. 13. 21:52
 10/18 anonim ***** válasza:
47%

volt már olyan, hogy amikor jó helyre tette, jól csinálta a dolgokat akkor megdicsérted és megköszönted?

egyébként kirázott a hideg mikor olvastam a kommentjeidet. anyám is tisztaságmániás, borzasztó volt, azért persze rendszeresen kikaptam ha kupit csináltam, de más nem izgatta.

nem mondom, hogy te ilyen vagy, de újra átéltem most.

mai napig nem értem, miért kell hozzávágni a bugyiját ha a szennyes tetején van...

a szobája rendben tartásárért meg esetleg járhatna valami.

pl. hetente 2x van ellenőrzés, ha akkor rendben van akkor szombaton ő választ programot.

szerintem ösztönzőbbek ezek mint az odacsapkodás

2014. jún. 13. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!