Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kettős személyiség vagy...

Kettős személyiség vagy normális viselkedés egy 5 évesnél?

Figyelt kérdés

Kisfiam újabban ha bármi rosszat tesz pár perc múlva ráfogja a másik énjére.Szóval konkrétan közli hogy "Anya nem én voltam, hanem a másik Endike. A másik Endike rossz én jó vagyok."

Hiába mondom neki olyankor hogy nincs belőle másik csak ő van,és én akkor is szeretem ha valami olyat tesz amit nem lenne szabad, ő határozottan állítja hogy de van másik.

A legrémisztőbb az amikor pl megüt, majd jön 1-2 perc múlva elmondja a mondókáját hogy nem ő volt, és kicsit arrébb megy tőlem (folyosóra, szobába) és elkezd veszekedni a "másikkal" hogy miért bántott engem.

Ez a viselkedés normális valamennyire egy 5 évesnél, vagy egyáltalán nem és betegségre utal?

2013. jún. 13. 20:05
 1/5 anonim ***** válasza:

nem tudom, láthatott e ilyesmiről filmet

én megkérdezném, hogy az óvodában is így viselkedik,e

esetleg ha nem változik a helyzet csak akkor vinném el orvoshoz, mert az se jobb, ha begyógyszerezik fölöslegesen

2013. jún. 13. 20:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy a képzeletbeli barátja az?

Kérdezgesd, hogy mit csinál most Endi, hol van vagy ilyesmi.

2013. jún. 13. 20:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Figyelj pszichológusi végzettségem nincs. Öcsém anno játszott ilyet de ő látott valami idióta mesét előtte....

Én mindenképp rákérdeznék dokitól, mondjuk egy fejlődési tanácsadótól (fejlődés neurológia vagy hasonlók) az állami pszichológusokkal van bajom... A magán gyermekpszichiátriával nincs. Ovitokban nincs ebben kompetens személy (nekünk van logopédus is és fejlődési tanácsadó is)

2013. jún. 14. 07:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nálunk két hete bezárt az ovi, és mivel elötte csak 1-2 héttel kezdte el ezt így ott még eszembe se jutott megkérdezni.

Tavaly nyáron mindent az apja haverjára fogoot, de az nem volt ilyen ijesztő.

2013. jún. 14. 13:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Jajjj:( ha tartósan fogja ezt csinálni, akkor doki. Bizz benne, hogy egy hóbort és elhagyja.
2013. jún. 14. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!