2,5 éves nem eszik. Úgy egyáltalán semmit. ötlet?
a gyerkőc kb 2-3 hónapja rettentő rossz étvágyú. Lényegében egész nap iszik egy pohár tejet, ebédre 2-3 galacsin kenyeret, vacsorára max egy fél kekszet vagy egy kocka húst és ennyi.
Hetente max egyszer beleimádkozom pár kocka gyümölcsöt.
Orvos szerint a családban mind vékonyak vagyunk, a gyerek is az...
Bármilyen étvágyserkentő ötletnek örülnék. Homeo, gyógytea, étrendkiegészítő (vasat szedett, nem hatott)
(a "hagyd majd megjön az étvágya " tanácsokat most nem kérem, mert nem szándékozom ennyiben hagyni, mivel a gyerek rohamosan fogy, tiszta ásványianyag hiányos a körme, karikás a szeme. Továbbá a " milyen kajákat kínáljak neki" témán túl vagyunk, az állatos tésztától a viccesre faragott zöldségeken át minden fellelhető ehető dolgot kínáltam már neki, nasit is, kakaót, stb de nem eszik. A bölcsödében - 8 hónapja jár - a többi gyerek hatására sem eszik, csak ül és nézelődik, babrál kaja közben, pedig nem fáj neki az evés/nyelés, lassan minden foga kint van)
Nem hinném, hogy beteg lenne, mert néha, ha elbambul, belecsempészek a szájába valamit és megeszi vagy ha csúzdázik, párszor még bejön, hogy csúszásonként egyen 1-1 kölesgolyót, de ezekre is mind igaz, mint ahogy a főétkezéseire is, hogy a legtöbb az a 4-5 falat.
Bármilyen étvágyserkentő ötlet?
köszi
2 éves kisfiam sem nagyevő és a súlya is épp 10kg (97 cm).
1 éves kora óta (akkor még csak 7 kg volt) "cselezünk" mindig valamit, hogy hízzon. Teljes kivizsgáláson átesett többször is, semmi szervi baja nincs. Amit nekünk a gasztros doki ajánlott:
1. Béres csepp + C vitamin + fél tabletta polybé + Infatrini tápszer
a polybé-t nem is adtuk neki, Infatrinit nem itta meg, ennek ellenére csak a Bérestől és a C vitamintól 1 hónap alatt kb. 60 dkg-ot hízott is.
2. néha adjunk neki probiotikumot. Én havonta 1x 1 hétig adtam is neki. Amitől ő evett ezekben az 1-1 hetekben az a Bonolact Pro+Kid. De a legjobb a csecsemőknek készült BioGaia volt, hát attól szárnyalt, azt abban sem hagytam 1 hét után, mert azt mondta a doki, hogy nyugodtan kaphatja folyamatosan is. 3 hétig kapta, addig tartott az étvágyserkentő hatása és 1 kg-ot hízott.
Viszont ezeket csak 1x tudtam alkalmazni, mert mikor másodszor kapott 2 hónap szünet után BioGaia-t vagy probiotikumot már nem volt semmi hatása.
Kb. másfél éves kora óta magunktól kezdtük el a Flavon Kid lekvárt, abból 1 adagolókanállal kap naponta. Az első 2 hónapan több, mint 1 kg-ot hízott. Akkor el is érte a 10kg-ot. Azóta a lekvártól már nem hízik, viszont az étvágya jó azóta is és nem aggódom. Mióta ezt a lekvárt kapja, azóta beteg sem volt, pedig járunk hetente 3x csoportos foglalkozásokra is. Úgyhogy továbbra, nyár után is ezt a lekvárt fogom neki adni.
6 évesen nem voltam 14 kg sem, pedig normál magasságom volt/van. Felnőttként is épp elérem az 50 kg-ot 168 cm-hez. Férjem sem egy nagy darab, nem várhatok sokkal többet a gyermekemtől sem.
Szóval nekünk ezek jöttek be. Szerintem ha ezeket nem adtam volna, még mindig 7 kg lenne :)
Köszönöm a sok tippet.
alapvetően szaladgálni én sem akarok utána, mert attól tartok, hogy ezzel szórakozna, mivel látja, hogy mennyire tud hatni rám, de valamit meg muszáj ennie. Ha csak napi egy étkezésre megenné, amit egy normál gyerek, már nem is érdekelne , hogy a többi étkezés csak 1-2 falat.
A számok: 10 kg most, de 11,5 volt még kb 2-3 hónapja, doki szerint nem kell kivizsgálás, mert nem az a baj,hogy eszik és így fogy, vagy hogy bizonyos dolgokat emésztene csak stb., mert ha nem eszik, persze, hogy csökken a súlya. Majd megjön az étvágya és akkor megint hízik...
Engem nem is a súlya aggaszt (ki tudja éppen teli pelussal vagy éhgyomorra volt -e mérve stb), hanem hogy amit pl páran írtak, hogy mennyire keveset eszik a gyerekük..és ehhez képest annyit felsoroltak, hogy az enyém kb 3 nap alatt enne meg ennyit! És főleg ennyi félét!
Ma: 2 karika virsli, 1 kocka kenyér, 1 koktélparadicsom, egy szem penne tészta és egy karika szalámi volt amit egész nap evett, meg két kicsi pohár tej. Akárhogy nézem, a javasolt kb 1000 kcal (vagy rossz evőknél 600) helyett ez max a pár száz.
Béres cseppet kipróbálom és a flavont is mondta már más, megnézem elsőre ezeket. ha annyit elérnénk, hogy egyáltalán az éhség, mint olyan megjelenne nála...
a kajaválasztásba bevonom, kérsz ezt-azt-amazt. Válasz: nem eszek semmit. Boltban, ha választhat, túró rudi de nem is eszi meg teljesen, csak beleharap. Valahogy nem köti le ez az egész kaja dolog, ha meg nagy hűhót cssapnék belőle, tuti ezzel szórakozna.
Ráadásul mivel bölcsis, így napközben nem tudom befolyásolni (de bent sem eszik, csak 1 falatot minden étkezésnél), nekem marad a reggeli-vacsi és hétvégén a "tömés"
Főzést még nem próbáltam, azt is bevetem holnap.
Sokszor ránéz egy kajára kitalálja, hogy szöszös, koszos, morzsás, mit tudom én és innentől nem eszi meg semmilyen formában, még ha körbetncolnám bábozva a fél lakást, akkor se.
azt javasolták még nekem, hogy írjam, mennyit eszik egy nap és miket, mert sokszor az anyukák túlaggódják és egy hónap után kiderül, hogy nem is eszik annyira keveset összességében a gyerek, csak max nem a papírforma szerintit eszi. Ezt is elkezdtem ma.
Köszönöm a sok tanácsot
gondoltam megírom mi lett:
a bélflóra helyreállítás lett náunk a kulcs, béres csepp, vas semmit nem ért, de a különféle actimel-biogaia stb ezek meghozták az étvágyát.
Néha segít bevásárolni, keverni a lábasban, kicsit kezdte megszeretni ezt az ételbeszerzés és evés dolgot, ez is sokat számított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!