2,5 éves nem eszik. Úgy egyáltalán semmit. ötlet?
a gyerkőc kb 2-3 hónapja rettentő rossz étvágyú. Lényegében egész nap iszik egy pohár tejet, ebédre 2-3 galacsin kenyeret, vacsorára max egy fél kekszet vagy egy kocka húst és ennyi.
Hetente max egyszer beleimádkozom pár kocka gyümölcsöt.
Orvos szerint a családban mind vékonyak vagyunk, a gyerek is az...
Bármilyen étvágyserkentő ötletnek örülnék. Homeo, gyógytea, étrendkiegészítő (vasat szedett, nem hatott)
(a "hagyd majd megjön az étvágya " tanácsokat most nem kérem, mert nem szándékozom ennyiben hagyni, mivel a gyerek rohamosan fogy, tiszta ásványianyag hiányos a körme, karikás a szeme. Továbbá a " milyen kajákat kínáljak neki" témán túl vagyunk, az állatos tésztától a viccesre faragott zöldségeken át minden fellelhető ehető dolgot kínáltam már neki, nasit is, kakaót, stb de nem eszik. A bölcsödében - 8 hónapja jár - a többi gyerek hatására sem eszik, csak ül és nézelődik, babrál kaja közben, pedig nem fáj neki az evés/nyelés, lassan minden foga kint van)
Nem hinném, hogy beteg lenne, mert néha, ha elbambul, belecsempészek a szájába valamit és megeszi vagy ha csúzdázik, párszor még bejön, hogy csúszásonként egyen 1-1 kölesgolyót, de ezekre is mind igaz, mint ahogy a főétkezéseire is, hogy a legtöbb az a 4-5 falat.
Bármilyen étvágyserkentő ötlet?
köszi
Biztos nem talált az orvos semmi problémát? Nem jó hogy szegényke rohamosan fogy.
Én is nagyon vékony voltam, anyának azt mondták hogy csepegtessen nekem narancsolajat kockacukorra (gondolom a vitaminpótlás volt a cél) de őt is ezzel nyugtatták hogy örököltem. Én kb 5-6 éves voltam ekkor, csak én ettem rendesen, mégis nagyon vékony voltam (aztán tinikoromban ez megváltozott)
Mást nem tudok mondani, csak az én tapasztalatomat és azt hogy talán vannak ilyen természetes étvágynövelők, mint az enyém is, talán meghozzák az övét is :) Én talán még annyit tennék, hogy bevonnám őt is a főzésbe, ha látná hogyan készül az étel, csak kóstolgatna belőle.
Sok sikert :)
emlékszem lányomnak is volt ilyen időszaka
én ajánlom a tyúkhúslevest, a lányom volt hogy csak azt ette meg
pedig csak azt tudom tanácsolni hogy változtassatok az étkezési szokásaitokon, egyetek együtt, akár helikopteres módszerrel próbálj legyűretni vele pár falatot
vidd el a boltba, kérdezd meg mit enne, nem baj ha csak sima tészta is legyen az
Mi az, hogy lassan minden foga kinn van? Nő még most foga? Mert az én gyerekeim mindig rosszul ettek fogzáskor. (bár nekik 2 éves kor előtt kinn volt az összes, de attól még ilyenkor az étvágytalanság jellemző volt).
Nem lisztérzékeny? A fogyás, étvágytalanság pl. arra is jellemző tünet lehet.
szia!
Sajnos az én 2,5 éves sem akar enni!
Reggelire max. megeszik egy fél tojást és kb. 6 karika virslit akkor sokat mondok...
Tízórai az vagy kimarad,vagy actimelt iszik,tejszeletetrudit,pudingot eszik.
Az ebédnek is tésztának kell lennie: túrós,tejfölö sajtos vagy bolognai!!!
Ha leves az ebéd megeszi belőle a répát,de nem viszi túlzásba...
Az uzsonna vagy 5-6 falat szendvics,joghurt,kevés alma stb..
Vacsira megint tészta kell..
De a pizzát minden mennyiségben bármikor megenné!!
Már nem tudom hány tízezret költöttem mindenféle vitaminra de egyik sem jött be max a bérescsepp,de attól sem ájultam el!
Én is azt adom neki,amit megeszik! Próbálom változatos étkezésre rászoktatni,de ha csak a tésztát eszi akkor azt fogok neki főzni!
Most múlt 26 hónapos és kb. 12 kilo és 96 cm.
Mindenki mondja,hogy sovány de eleget stresszeltem magam ezen... Ha megtömöm a kajával az sem jobb mert megundorodik tőle! Mindig irigyeltem azokat az anyukákat,akiknek a gyerkőcük mimdent megeszik amit eléraknak és nem kis mennyiségben! :(
Kitartást kedves anyuka! Elhiszem,hogy el vagy keseredve!
Lehet a nagy meleg is rátesz egy lapáttal!
Igyon sokat az a lényeg!
A lányom míg tart a dinnye szezon, csak dinnyét hajlandó enni semmi mást, egész nap csak pisil, még boltig is képtelenség vele elmenni
tényleg ne izgulj ennyire, meleg van, egyfolytában front, őket is megviseli
abból amit leírsz szerintem nem feltétlenül étvágytalanság a gond. lehet akár étkezési zavar is. nem történt valami 2-3 hónapja? olyat kóstolt ami nagyon nem ízlett neki vagy valami trauma nem érte?
szerintem minden gyereknek van ilyen nem evős korszaka, és tényleg hagyni kell, de azért a 2-3 hónap és a rohamos fogyás már nem fér bele szerintem sem, itt valami más lesz... főleg, hogy nasit se fogad el
Vidd másik orvoshoz.
Ismerősöm 3-4 éves kora közt nem evett szinte semmit, és kiderült, hogy súlyos betegsége van. Megműtötték, azóta felnőtt, de 4 hónapig kritikus volt az állapota.
Nem ijesztgetni akarlak, de egy alapos kivizsgálás LEHET, hogy életmentő lehet. Jobb esetben a másik orvos se talál semmit, de lehet lesz pár ötlete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!