Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pikkelysömörös gyerekek anyukái?

Pikkelysömörös gyerekek anyukái?

Figyelt kérdés
Ti hogyan dolgoztátok fel? Lelki okait kezeltettétek?-úgy értem szakemberrel? Teljesen le vagyok sújtva...
2014. jún. 12. 16:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem még nincs gyerekem, de pikkelysömöröm van kb. 17 éves korom óta.

El kell fogadni, együtt lehet vele élni. Illetve kell is, mert jelen pillanatban még nem gyógyítható, csak tünetmentesíthető.

2014. jún. 12. 16:27
 2/6 A kérdező kommentje:
de még csak 6 éves...
2014. jún. 12. 16:57
 3/6 anonim ***** válasza:

A pikkelysömör viszont egy öröklés útján terjedő betegség, és bizonyos körülmények kellenek hozzá, hogy ki is jöjjön rajta.

Nem kell kétségbeesni, használni kell a krémet, oldatot amit felírt a doki, és ha szerencsés, akkor nem csak 1 hétre lesz tünetmentes, mint én, hanem akár hónapokra is.

Egyébként melyik testrészén jelentkezett neki?

Első válaszoló voltam.

2014. jún. 12. 17:11
 4/6 A kérdező kommentje:
könyök és térdhajlatban jelentkezett
2014. jún. 13. 09:45
 5/6 anonim válasza:
Szia!Én is pikkelysömörös vagyok és igazábol soha nem gondoltam volna hogy ezt egy anyának is fel kell dolgoznia.Nekem 12 éves korom óta van és még máig se fogadtam el.A legfontosabb hogy amikor a gyerek elkezdi érteni hogy mi történik vele akkor maximálisan mellette kell hogy állj.Nekem előszőr csak a kupámon volt amit szerencsére elrejtett a hajam de aztán következett egy trauma ami beindította és nagyon sok helyen kijött.Most leszek 15 éves és szerencsére a testemen elmúlott a fejem viszont még olyan. Már két éve van. Az elején maszek dokihoz jártunk és ő felírt mindenféle szteroidos ecsetelő,kenőcsőt és krémet ami nekem nagyon nem használt.A hajam is kihullott. Aztán mentünk Kaposvárra és ott előszőr fény terápiát alkalmaztak de sajnos nekem az sem segített.Azután jött a biológiai terápia előszőr gyógyszeres ami ugye a testemen mulasztotta el de a fejemen nem.Most az injekciónál tartunk de még csak kétszer kaptam meg így semmi még eredménye.Visoint minden orvos azt mondja hogy ez nagyon jó.Nem lesz könnyű neki sem feldolgozni de biztos sikerül majd neki.Nekem sajnos máig se sikerült.A hajam mikor abba hagytuk a szteroidos dolgokat elkezdett vissza nőni.Nme azt mondom hogy nektek is ilyen nehéz lesz mert minden eset más.Valaki már az elején tünetmentes lesz de valaki csak sokára.Arra viszont vigyázni kell hogy a gyereked ne gubózzon be mert már találkoztam olyannal is aki ettől nagyon félénk és visszahúzódó lett. Szerencsére én nem lettem ilyen. Csak azt tudom mondani hogy sok szerencsét.És ha szeretnél akkor írj privátban hátha tudok én vagy anya segíteni :)
2014. júl. 19. 00:10
 6/6 HotiAndi válasza:

Szia!Én is pikkelysömörös vagyok, és ahogy írta egy előttem szóló is, sajnos nem tehetsz mást mint hogy elfogadod, mivel autoimmun, javítható és tünetmentesíthető, de megszüntetni nem lehet.

Ne ess kétségbe,ha te nem fogsz ő sem. :)

Igaz, hogy csúnya és kellemetlen, de legalább kezelhető, támogasd a kicsit és keresd mindig a megoldást, mert lehet, hogy csak egy ideig hat egy krém, utána váltanod kell.

Sok kutatás után rátaláltam a Kék Lukács termékekre, köztük a Pikkely-Stop-ra, ami nagyon sokat segített, valamint a Sudocrem-et is kipróbáltam.

Ezt a kettőt használom felváltva és nagyon szép lett a bőröm, persze még nem olyan mint volt, de nem hólyagos és nem hámlik annyira. :)

Az orvos által felírt szteroidok, oldatok, ecsetelők semmit nem használtak, sőt volt hogy rontottak a helyzeten, ezért ajánlom inkább az előbbieket.

Valamint nem mindegy mit eszem.

Amit nem szabad: disznóhús, citrusfélék, hüvelyesek, kávébab tartalmú ételek, sajnos csokit sem lehet.

A neten megtalálhatod Szabó György honlapját, ő egy füvesember és készít teakeveréket pl erre a problémára is,mert igaz hogy autoimmun,de elvileg a májműködésnek is köze van a kialakulásához.

Próbáljatok méregteleníteni is a krémek mellett és szerintem a kettő együtt jó eredményt hozhat. :)

2014. okt. 18. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!