Pikkelysömörös gyerekek anyukái?
Nekem még nincs gyerekem, de pikkelysömöröm van kb. 17 éves korom óta.
El kell fogadni, együtt lehet vele élni. Illetve kell is, mert jelen pillanatban még nem gyógyítható, csak tünetmentesíthető.
A pikkelysömör viszont egy öröklés útján terjedő betegség, és bizonyos körülmények kellenek hozzá, hogy ki is jöjjön rajta.
Nem kell kétségbeesni, használni kell a krémet, oldatot amit felírt a doki, és ha szerencsés, akkor nem csak 1 hétre lesz tünetmentes, mint én, hanem akár hónapokra is.
Egyébként melyik testrészén jelentkezett neki?
Első válaszoló voltam.
Szia!Én is pikkelysömörös vagyok, és ahogy írta egy előttem szóló is, sajnos nem tehetsz mást mint hogy elfogadod, mivel autoimmun, javítható és tünetmentesíthető, de megszüntetni nem lehet.
Ne ess kétségbe,ha te nem fogsz ő sem. :)
Igaz, hogy csúnya és kellemetlen, de legalább kezelhető, támogasd a kicsit és keresd mindig a megoldást, mert lehet, hogy csak egy ideig hat egy krém, utána váltanod kell.
Sok kutatás után rátaláltam a Kék Lukács termékekre, köztük a Pikkely-Stop-ra, ami nagyon sokat segített, valamint a Sudocrem-et is kipróbáltam.
Ezt a kettőt használom felváltva és nagyon szép lett a bőröm, persze még nem olyan mint volt, de nem hólyagos és nem hámlik annyira. :)
Az orvos által felírt szteroidok, oldatok, ecsetelők semmit nem használtak, sőt volt hogy rontottak a helyzeten, ezért ajánlom inkább az előbbieket.
Valamint nem mindegy mit eszem.
Amit nem szabad: disznóhús, citrusfélék, hüvelyesek, kávébab tartalmú ételek, sajnos csokit sem lehet.
A neten megtalálhatod Szabó György honlapját, ő egy füvesember és készít teakeveréket pl erre a problémára is,mert igaz hogy autoimmun,de elvileg a májműködésnek is köze van a kialakulásához.
Próbáljatok méregteleníteni is a krémek mellett és szerintem a kettő együtt jó eredményt hozhat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!