Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Nem lehangoló belföld...

Anyukák! Nem lehangoló belföldön nyaralni a gyerekkel szerintetek?

Figyelt kérdés

Olvastam egy kérdést itt, ahol alig írtak nyugati vagy akár keleti (pl. Litvánia) országokat a nyaralni vágyók, hanem csak Balatont, vagy kisebb településeket.

De vidéken is már 10 ezer egy éjszaka egy panzióban, akkor miért nem utaznak az emberek külföldre? Nem hiszem, hogy csak a pénzen múlik.

Szerintetek az emberek előbb meg akarják mutatni a gyerekeiknek Magyarországot, és csak utána a Nyugatot?

Igazából Magyarországon belül még a kocsi is jobban kell (vonatközlekedés miatt), mint külföldre, ahova repcsivel mehet az ember. Szóval az autó hiánya sem "kifogás".

Vagy nem mernek elindulni?

Szerintetek?

2014. jún. 8. 09:44
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
78%
Nézd kedves kérdező! Ez egy anonim oldal, ide mindenki azt ír amit akar. Ha akarom elhiszem, hogy nagy utazó vagy, ha akarom akkor azt gondolom, hogy a szomszéd megyéig se fogsz eljutni idén nyáron és itt éled ki a helyzeted amolyan polgárpukkasztó stílusban, lenézve azokat akik belföldön nyaralnak!
2014. jún. 8. 13:14
 32/43 anonim ***** válasza:
100%

Folyton ezzel a "nyugattal" jössz. :) Mit jelent neked pontosan a nyugat? Litvánia is külföldnek számít egyébként, hisz nem Magyarországon van. :)

Kicsit értelmetlennek érzem a kérdésed és értetlennek érezlek.

MI szinte minden évben Horvátországba jártunk nyaralni. Az nem igazán nyugat. Akkor az már szerinted nem is külföld? A másik kedvencem Görögország. Az sincs nyugatra. Viszont gyönyörű. Szóval egyáltalán nem értem a kérdésed és a kommentjeidet.

De a Balaton is gyönyörű és ott sem csak Tihany a látnivaló. Ha így gondolod, akkor valóban először ott kéne körbe nézned, és utána "nyugatra" indulnod. Bármit is jelentsen.

És még egy! Egy gyereknek nem élmény megnézni a Tihanyi Apátságot. Előbb díjazza az egész napos pancsolást és a fagyizást. Van gyermeked egyébként?

2014. jún. 8. 14:24
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 32-es, én pont e miatt a megfogalmazás miatt éreztem gyermekdednek a kérdést, és feltételeztem, nem egy családos felnőtt írta. Logikátlan feltételezések sorozata, ami a tapasztalatlanságból adódik. Teljesen olyan, mint aki nincs tisztában mennyibe kerül valójában egy szállás, utazás, étkezés. Már a kérdésfeltevésben is minősít, bár ő csak kíváncsi mások véleményére. Nem igazán szoktam érteni az ilyen kérdésfeltevőket, vajon csak a kialakított világképe megerősítésre vágyik, hogy azt mondják : igen, igazad van? Hát akkor ez a kérdés mellészaladt. :)
2014. jún. 8. 15:19
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

Tömegközlekedés az USA-ban? Ha-ha-ha!

Lehet, hogy sok helyen jártál, kérdező, de ott még biztosan nem :)

2014. jún. 8. 15:35
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

nekem öt éves gyerekem van.eddig háromszor voltunk vele nyaralni,és mindháromszor belföldön.idén is belföldre megyünk.csak négy csillagos szállodába megyünk teljes ellátással.ez annyiba kerül,mintha külföldre mennénk.tehát nem pénzkérdés.nem gondolnám,hogy egy 0-7 éves gyereknek számítana,hogy belfüldön vagy külföldön pancsolnem is fog rá emlékezni.ezért nem látom értelmét ,hogy egy ovist törjek egy hosszú utazással,még ha repülővel megy is az ember.Ugyanis nem mindenki Budapesten lakik,nekünk 220 km,mire a reptérre megyünk.ez pályán is két óra.nyilván hamarabb menne az ember,mert nem lehet kiszámolni,hogy történik -e valami.

ha beteg lesz a gyerek,fogjuk magunkat és pár óra alatt hazaérünk.tele tudjuk pakolni a csomagtartót,így mindenre fel tudunk készülni.

mi majd akkor megyünk külföldre,ha a gyerek nagyobb lesz,és tudja értékelni,hogy ez külföld,és fog rá emlékezni.

az meg hogy lehangoló,szerintem is szánalmas.

2014. jún. 8. 18:13
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Sok helyen jártam már. Minden évben külföldre mentünk nyaralni...A szokásosak: Olaszország, Görögország,Horvátország,Csehország... 2 éve voltam az Amerikában, szerintem nem akkora nagy szám...Idén a Balatonra készülünk a férjemmel egy hétre, ugyanis a nyaraláskor lesz 2 hónapos az első kisbabánk és nem gondoltuk, hogy a külföldet kéne erőltetni. Ugyanakkor, te nem jártál iskolába? Nem tanultál hazánk látnivalóiról??? Ha szerinted itthon nem lehet aktívan pihenni, mert nincs semmi látnivaló a Balaton környékén csak maga a tó, akkor gratulálni tudok az intelligencia szintedhez. Amúgy nem tudom ti hogy utaztok külföldre, mert mi a sokszorosát szoktuk elkölteni külföldön, annak amit itthon...Csak gondolj mondjuk egy italozgatásra.
2014. jún. 8. 18:16
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek azzal hogy pénzkérdés es azzal is hogy nehezebb egy külföldi utat lebonyolítani es ott elboldogulni. Mi idén nyáron kétszer fogunk nyaralni menni, egyszer utazási irodán keresztül, ami baromi drága, de nagyon csábítoak az ajánlatok egészen addig míg jobban megnézed mi is van abban az olcsó szállodában es a nyaralóhelyen ahova elazallasolnak, pl egy kisgyereknek ideális-e. En is igy indultam neki, mennyire olcsó meg minden, végül egy jóval drágabb utat választottunk, mert a gyerek szempontból mar csak abban az ár kategóriában volt ideális. (Gyerek nélkül ellaknék egy szállodalyukban 1 km-re a tengertől, ami sziklás, stb, de gyerekkel mar több szempontot is figyelembe kell venni, ami emeli az árakat.)A másik út amit egyedül szerveztem meg, ugyan olcsóbb volt mint az irodas, de a fapadosok sem hülyék, a turistacelpontok ilyenkor méregdrágák, igy kb annyi lett a jegy mint egy sima nem fapados repjegy. A szállás olcsó volt, mert választék van szállodából, de autót igy is kell bérelni. Szóval igy sem, úgy sem valami olcsó egy külföldi út gyerekkel, hacsak nem egy unalmas hotelben akarsz ülni egy unalmas városkában ahol semmi szórakozási lehetőség nincs a gyereknek. Ráadásul tapasztalat kell a szervezéséhez, akinek meg nincs az választ utazási irodás utat jóval drágábban.
2014. jún. 8. 18:53
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem, egyáltalán nem lehangoló. Az idén is úgy tervezem (eddig így volt), hogy egy hét belföld és egy hét külföld, ha összejön. 2 és 4,5 éves gyerekeink vannak. Épp a héten jártunk Lillafüreden, mindkét gyerek nagyon élvezte. (Én egyáltalán nem hiszek benne, hogy nem emlékeznek rá, a nagyobbik részleteiben sorolja a tavalyi nyaralást.) Mi is aktív nyaralók vagyunk, nekem egy hét balatoni/tengerparti ázás nem program. Semmi lehangoló nincs abban, ha a gyerek és vele mi is (újra) bejárjuk Mo-ot.
2014. jún. 8. 19:07
 39/43 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se lehangoló. Magyarország tele van szebbnél szebb helyekkel, főleg nyáron sok a gyerekprogram, amivel jól telik a nyaralás, nem feltétlenül kell arra gondolni, hogy ilyenkor egy hét csak a tóban ázásról szól.

A férjem idegenvezető, így sokat járunk mindenfelé, de éppen olyan élvezetes programokat állít össze nekünk itthon, mint külföldön (ami nem csak nyugaton van:)).

2014. jún. 8. 19:25
 40/43 anonim ***** válasza:

nem lehangolo,csak belföldön nyaralni.számomra semmikép,balaton nagyon szép hely és nem csak a tóbol áll .és gyerekeseknek pont jó.és olcsobb mint bármelyik külföldi

uti cél.

2014. jún. 9. 07:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!