Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Nem lehangoló belföld...

Anyukák! Nem lehangoló belföldön nyaralni a gyerekkel szerintetek?

Figyelt kérdés

Olvastam egy kérdést itt, ahol alig írtak nyugati vagy akár keleti (pl. Litvánia) országokat a nyaralni vágyók, hanem csak Balatont, vagy kisebb településeket.

De vidéken is már 10 ezer egy éjszaka egy panzióban, akkor miért nem utaznak az emberek külföldre? Nem hiszem, hogy csak a pénzen múlik.

Szerintetek az emberek előbb meg akarják mutatni a gyerekeiknek Magyarországot, és csak utána a Nyugatot?

Igazából Magyarországon belül még a kocsi is jobban kell (vonatközlekedés miatt), mint külföldre, ahova repcsivel mehet az ember. Szóval az autó hiánya sem "kifogás".

Vagy nem mernek elindulni?

Szerintetek?

2014. jún. 8. 09:44
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
97%
Te hany kulfoldi utazast szerveztel meg, kiszamolva mennyi a repjegy+fapadoson csomagdij, a szallas, repterrol szallasra eljutni, mennyi a kaja, ott a szallastol hogyan kozlekedsz ha nincs a tengerparton? Tisztaban vagy kulfoldon az arakkal?????
2014. jún. 8. 10:09
 12/43 anonim ***** válasza:
91%

Aktiv pihenes...Na akkor elmeseljem, hogy mennyi a belepo Madridban az Allatkertekbe, mert mind a ketto a varos ket oldalan van, ode el kell metrozni, mennyi volt a belepo a Vidamparkba, dinocsontos muzeumba??????? Mennyibe kerult a kaja, mert idegen helyen nem ismered hol van olcso kifozde, a turistak altal jobban latogatott helyeken meg nemvolt olyan, hogy 11 eurobol harman bezabaltunk volna mint itt egy kis eldugott kajaldaban.

.

2014. jún. 8. 10:15
 13/43 anonim ***** válasza:
84%

Nekünk még pici a gyerekünk, egyenlőre ezért nem megyünk külföldre. Van rengeteg szép hely itthon is, lehet aktívan és passzívan is kikapcsolódni. Hétvégére is elmegyünk néha Budapest környékére. MAgyarország nagyon szép, érdemes felfedezni.

A kultúrák közötti különbségeket, helyi érdekességeket úgyis csak kiskamasz korban kezdik értékelni. Addig az a lényeg, hogy legyen játszótér és víz, ahol lehet pancsizni. Meg persze fagyi :-)

Beszélünk angolul, de emlékeim szerint ez sem Olaszországban, sem Görögországban nem számít. Meg azért más mindennapi dolgokról vagy munkáról beszélgetni angolul és más a gyerek eü-i dolgait pontosan elmagyarázni. Ha valamit rosszul mondok vagy csak félreértjük egymást az orvossal, az elég nagy gondot okozhat.

2014. jún. 8. 10:21
 14/43 anonim ***** válasza:
94%

Nem mindenki az aktív nyaralásra vágyik. Van akinek az a a legjobb, ha egy hétig fekszik a parton, napozgat, csak a vízig kell elmennie, meg a szállodába kajálni.

Én pl. sokat járok külföldre, de a Balatonra ugyanúgy vágyom, mert még sehol nem találtam meg ugyanazt a "Balaton érzést". És külföldön tényleg nagyon drága közlekedni, kajálni, "élni".

2014. jún. 8. 10:24
 15/43 A kérdező kommentje:

"Te hany kulfoldi utazast szerveztel meg"

Nem egyet és nem kettőt, bár a férjemmel együtt, nem én egyedül. Szerintem a plusz élmény többet ad, mint plusz pénz, amibe kerül. Gondolj bele, ha egy főnek 10 ezer egy vidéki városban egy éjjel Mo-on...

"Tisztaban vagy kulfoldon az arakkal?????"

igen, bár tény, hogy csak a Nyugati árakkal, ha így értetted azt, hogy külföld. Albániát pl. nem tudom:))

2014. jún. 8. 10:24
 16/43 anonim ***** válasza:
92%

Ugyan már, ez egy gyermekded kérdés, ami mögött nincs tapasztalat. Valószínűleg egy gyerek, kamasz , naiv fiatal kérdez ilyet, egy családos felnőtt nem, mert az tisztában van mind az árakkal, mind a lehetőségekkel, mind a gyerekneveléssel. Azért aranyos, értékelem a kérdést, kíváncsi mások véleményére. Egyébként

- nem, nem evidens, hogy bármelyik szülő beszéljen, egy-egy idegen nyelvet (akár sajnálatos, akár nem).

- igen, pénzkérdés, mivel a szállás valóban lehet hasonló áron, de az utazás már jelentősebb tétel, ha külföldre utazol, nagyobb távolságra. Étkezés is költséghatékonyabban megoldható itthon.

- kisebb gyerekkel nem mindenki mer elindulni, esetleges betegségek, balesetek itthon jobban orvosolhatóak.

- Igen, nem baj, ha megismeri a gyerek a saját országát, környezetét.

- tapasztalatlanságra és némi sznobizmusra vall azt , gondolni, hogy Mo-on nem lehet tartalmasan, aktívan nyaralni. Sok hazai szálloda szolgáltatása messze felülmúlja egy egy külföldi hasonló árú szálloda szolgáltatásait.

Mi pl anyagilag megengedhetnénk egy külföldi nyaralást, mégis itthon megyünk el Pécs környékére a másfél éves kislányunkkal. Sok látnivaló, kirándulóhely van arrafelé, és Orfűn fürödni is lehet.

2014. jún. 8. 10:28
 17/43 anonim ***** válasza:
89%
A legtöbb 45+ átlagos felnőtt nem beszél magyaron kívül más nyelvet... Így meg nyilván nem mernek más országba menni.
2014. jún. 8. 10:29
 18/43 anonim ***** válasza:
96%
Pontosan: en itt rohantam mar magyar gyerekkel korhazba, ott kezdodott, hogy hova ia kell mennunk, hol fogadnak, ott hol kell bemenni, betegfelvetel, elmondani mi a baj, kikerdeztek allergiarol egyeb betegsegekrol, stb..... en jol beszelek angolul es a helyi nyelven is, de makogtam egy csomot meg visszakerdeztem. Aki otthon nem rendszeresen beszel angolul, nem tart kapcsolatot tobbfele kulfoldivel, hogy az akcentusat megertse, plusz egy stresszhelyzet, mert azert nekem nem sajat gyerek volt, a szulonek ez mas....
2014. jún. 8. 10:29
 19/43 anonim ***** válasza:
86%
Kifejezetten provokatív kerdes.
2014. jún. 8. 10:32
 20/43 anonim ***** válasza:
88%
Ja, plusz elmeny pl egy egesz napos vidamparkozas,a gyerekek most is orommel gondolnak vissza arra a napra. Csak oda el kellett metrozni a szallasrol, utana kifizetni a belepot, ami kb 27 ezer volt, bent pedig enni valamit, bar szendvicset is vittunk. Igen, fantasztikus nap volt, megerte, de marhara nem olcso szorakozas es nem annyi, mintha otthon vidamparkoznal.
2014. jún. 8. 10:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!