Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Van itt olyan, aki...

Anyukák! Van itt olyan, aki elhagyta a gyereke apját? Ha igen, akkor a kisgyerek hogyan viszonyult a dologhoz?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit csináljak, megismertem valakit, még nagyon az elején vagyunk, de nagyon szimpatikus és a majdnem három éves fiammal is kijön és elfogadja. A fiam apukájával együtt vagyunk, de mégis külön élünk, heti kétszer, háromszor találkozunk, vagy ő jön vagy mi megyünk. A fiunk nagyon oda van érte, ezért nem tudom mi lenne ha... mert akkor az apjával haragoskodás lenne ebben biztos vagyok. Nem csak ez miatt az ember miatt akit megismertem fontolgatom, vmi másra vágyom, vmi már nem jó. Ha elmegyek dolgozni, akkor se tudom hogy alakul, h mennyit tudunk találkozni a gyerek apjával, talán még ennyit sem. 25 éves vagyok. Köszönöm aki ír
2014. jún. 3. 08:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Miért nem költöztél össze a gyerek apjával,ha elvileg most is együtt vagytok?
2014. jún. 3. 08:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Azt írod, hogy külön éltek és heti kétszer, háromszor találkoztok a gyereked apjával.

Így szerintem könnyen fel tudja dolgozni a kisfiad, ha Te mással kötöd össze az életedet.

Eddig egyáltalán nem éltetek együtt a pároddal, vagy csak mostanában költöztetek külön?

Akkor lenne nehéz, ha együtt éltetek volna, de szerintem így nem lesz gond.

Miért biztos, hogy haragoskodás lenne? Ha már külön vagytok, akkor nyilván mindketten tudjátok, hogy valami megromlott, nem működik és nem együtt tervezitek a jövőt.

Két intelligens felnőtt meg tudja beszélni ezt a dolgot úgy, hogy a közös gyerek ne sérüljön érzelmileg!

2014. jún. 3. 09:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én vagyok.

Elváltam egy hosszabb házasságból egy kisgyermekkel (kisebb volt, mint most a tiéd). Megbeszélve, megfontoltan, kulturáltan, a volt férjemmel emberi, tiszteletteljes kapcsolatban maradva- mindketten a közös gyermekünk érdekeit tartottuk és tartjuk a mai napig szem előtt.

Nem szeretnélek megbántani, inkább alapos megfontolásra ajánlom: gondold azért végig, hogy tudsz-e, képes vagy-e önállóan élni a gyermekeddel legalább egy darabig- vagy állandó kényszered van valamilyen (szinte mindegy, hogy milyen társkapcsolatra).

Ha van jelenleg egy párkapcsolatod (olyan, amilyen, de most érzelmileg és/vagy anyagilag a leírásod alapján ahhoz a férfihoz tartozol, aki a gyermeked apja is)- akkor a normális, egészséges felnőtt ember ELŐSZÖR lezárja a jelenlegi kapcsolatát (ha az már valóban nem működik, biztosan nem akarod illetve már úgy érzed többet tenni a kapcsolatért nem tudsz vagy nem akarsz) és EZT KÖVETŐEN kezd esetleg egy újba.

Azt gondolom, hogy akkor és csak akkor van értelme egy új párkapcsolatot kezdeni, ha érzelmileg is sikerül lezárni az előzőt (nálad ez nagyon nincs így), illetve természetesen jogilag is (gyermekelhelyezés, esetleges vagyonmegosztás, tartásdíj és láthatási kérdések).

Nem elég, hogy szóban megállapodtok, főleg, ha várható, hogy a jelenlegi élettársad (partnered, pasid, szexpartnered- nem derül ki pontosan...) emiatt keresztbe fog tenni neked és esetleg a gyermeknek is.

Vállaltatok (gondolom alaposan mérlegelve, felelős felnőtt emberhez méltóan) egy gyermeket, akiért MINDIG felelősséggel tartozol, az aktuális partnerkapcsolataidtól függetlenül.

Nem lehetne az, hogy egy kicsit lenyugszol, lezárod a jelenlegi kapcsolatodat, megállsz a lábadon érzelmileg és anyagilag is és majd tiszta fejjel, tiszta szívvel és fokozatosan kezdesz új kapcsolatot?

Ez az egyik pasastól a másikig rohangálás nekem nagyon nem szimpatikus és nem is igazán méltó egy magára valamit is adó nőhöz, különösen egy kisgyermekes édesanyához.

Ne rohanj kérlek.

A jelenlegi helyzetben kicsit elsikkad a gyerek, nem?

Pedig nem ártana rá is figyelni, JOBBAN figyelni: az apukájától való elválásotok számára nehezebb lesz, mint neked felnőtt fejjel (még akkor is, ha intelligensen, korrekten fogjátok ezt megtenni).

Lehetne most az, hogy nem egy új kan után koslatsz, hanem átsegíted a gyermeked ezen az időszakon és addig nem kell "új apukát" ráerőltetni?

(mire a gyermekelhelyezés, láthatás, esetleges vagyonmegosztás lezajlik, az legalább fél év, de inkább több- én azt tanácsolnám, hogy ezt az időt ne egy új pasas megszerzésével töltsd, hanem az új, önálló életetek kialakításával- aztán ha belerázódik a kicsi az új élethelyeztbe, akkor talán előtérbe helyezheted ismét magadat).

Szerintem az élethelyzeted nem az most, hogy te magadat és a párkapcsolati/szexuális igényeidet helyezd előtérbe a kisfiad rovására- nem késel le semmiről, hidd el.

Nem kell feladnod magadat, de egy picit próbálj meg kevésbé önző módon most inkább a kisfiadat átsegíteni ezen a nehéz helyzeten (gondolj bele: te magad tanácstalan vagy: mit érezhet, mit láthat, mit gondolhat egy 3 éves?).

Minden jót.

2014. jún. 3. 09:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Első körben a fiad apjával kellene megpróbálni rendbe hozni a kapcsolatotokat. ha ez nem megy, akkor arra törekedjetek, hogy békében váljanak el útjaitok. Ha nem érzed jól magad így akkor ültesd le és beszélgess el vele! Mond el, hogy mi hiányzik az életetekből. Így joggal fogja magát becsapva érezni, hisz azt hiszi minden oké, te meg megcsalod.
2014. jún. 3. 10:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Én a 2-es vagyok, és bevallom, hogy a 3-as válaszoló minden szavával egyetértek!
2014. jún. 3. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!