Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha nincs elég türelmem a...

Ha nincs elég türelmem a párom gyerekéhez, akkor inkább ne vállaljak sajátot?

Figyelt kérdés

A párom kislánya öt és fél éves. Igazából nincs vele komoly gond, az átlagosnál kicsit elevenebb, de azért nem lehet rá azt mondani, hogy rossz.

És sajnos azt vettem észre magamon, hogy gyakran próbára teszi a türelmemet. Pedig csak hétvégente van itt, de így is kiborít néha, amikor már tizedszer kérdezi meg valami totál egyértelmű dologról, hogy de miért. Például múltkor egy nap alatt vagy 7szer kérdezte meg, hogy most miért május van. Kapott mindig értelmes választ (már he lehet erre a kérdésre értelmesen válaszolni), utána azt kérdezte, hogy "ezt most hogy érted"? Meg egy csomó ilyen dolga van, ami a párom szerint cuki, szerintem viszont idegesítő. Persze igyekszem nem éreztetni a gyerekkel, hogy fogytán van a türelmem, sosem kiabálok vele, ingerülten sem szoktam beszélni, az elmúlt másfél évben, amióta ismerem, egyszer szóltam csak rá kicsit emeltebb hangon. Mégis az van, hogy rövid idő alatt elkezd fárasztani, és amikor itt van, folyamatosan feszült vagyok. Pedig aranyos, értelmes kislány, de akkor is nagyon nehéz türtőztetnem magam, hogy időnként ne kiabáljak vele.

Nagyon szeretnék/szeretnénk közös gyereket, de így nem merek belevágni, hog ezek az érzések vannak bennem a párom lányával kapcsolatban. Ez normális, vagy tényleg nem való nekem gyerek? Jobban teszem, ha inkább nem szülök? Nem bízom magamban eléggé, félek hogy a saját gyerekemhez se lesz elég türelmem, pedig ő nem csak heti két napot lesz velem.

2014. máj. 27. 13:22
1 2
 1/13 anonim válasza:
59%
A sajátod kedvéért biztos megerőlteted magad. :) Szerintem van benned hozzá elég erő, az alapján, amit leírtál. A gyerekek tudnak idegesítőek lenni. Annyi biztos, hogy nem szabad elkapkodnod, várj még vele, szerintem.
2014. máj. 27. 13:35
 2/13 anonim ***** válasza:
87%

1. A saját teljesen más. Át fogod értékelni az egész helyzetet.

2. A sajátod fog empátiára nevelni (megérted a kisgyerek "működését"), és a párod lányát is jobban fogod kezelni ezáltal.

Szóval, vállalj gyereket!

2014. máj. 27. 13:37
 3/13 anonim ***** válasza:
58%

Azért más egy valakinek a gyereke, meg más az embernek a saját gyereke.

De a legnagyobb türelem tény és való, hogy a saját gyerekhez kell. Hiszen a saját gyerek, főleg egy bizonyos korig, az anyának 24 órás és mindennapi dolog. Egy pici gyerekhez rengeteg türelem kell.

Ha úgy érzed, hogy nincs elég türelmed, akkor inkább valóban ne vállalj gyereket, mert csak neki teszel vele rosszat, ha az a gyerek egy olyan anya mellett nő fel, aki állandóan ideges, kiabál és nincs türelme a gyerekhez.

De nyilván ez a dolog változhat, amikor is majd a saját gyereked lesz a kezedben, a saját gyerekedről lesz szó.

De ha nem változik, akkor mi lesz? Csak a gyerek szívja meg.

És igen, a saját gyerek is megfogja 77-szer kérdezni, hogy miért május van. Sőt, még más dolgokat is. És ő nem csak hétvégente fogja ezt tenni, hanem minden nap.

Amúgy nem tudom, hogy mennyi idős vagy, mennyi ideje vagytok együtt a pároddal, de ha még fiatal vagy, akkor lehet hogy még változhatsz te is, megváltozhat a hozzáállásod. Vagy majd tényleg, ha megszületik a saját babád, akkor majd máshogy állsz hozzá.

Szerintem egy nő, ha elérkezettnek látja az időt az anyasághoz, akkor azt érzi és olyankor megváltoznak a dolgok. Nem a rosszat keresi a gyerekvállalásban, hanem a pozitív dolgokat, hogy ő mennyire szeretné, mennyire szeretne vele törődni, stb. és elfogadja azt, hogy bizony lesznek nehézségek.

Ha te még ezt nem érzed, akkor neked még nem kéne szülnöd.

2014. máj. 27. 13:40
 4/13 anonim ***** válasza:
A te saját gyereked, teljesen más lesz hidd el. Az én páromnak is van lánya kettő is és én is így voltam velük mint te...ahogy nőttek már attól is rosszul éreztem magam, ha jöttek hozzánk... Azóta nekünk is lett közös babánk és vele nem vagyok ilyen, nem lehet összehasonlítani, hisz a kislány nem a te gyereked, én sem tudnék úgy tekinteni rájuk mintha a saját gyerekeim lennének. Azóta mióta nekünk is van babánk, sokkal kedvesebb, anyáskodóbb lettem velük is talán feltámadtak az anyai ösztönök, előtte nem tudja az ember milyen is ha van gyerek. Szóval nyugi, ne forduljon meg a fejedbe, hogy ezért ne legyen gyereked.
2014. máj. 27. 13:42
 5/13 A kérdező kommentje:

"ahogy nőttek már attól is rosszul éreztem magam, ha jöttek hozzánk..."

Ezt még magamnak se igazán mertem beismerni, de néha én is így érzek. Pénteken megint fog jönni a kiscsaj, és én már most érzem, ahogy fokozódik bennem a feszültség emiatt, pedig még csak kedd van. :(

2014. máj. 27. 13:47
 6/13 anonim ***** válasza:
10%

A gyerekek ilyenek, te is ilyen voltál. Nekik minden új, minden érdekli őket és mindenre kiváncsiak. Ha valamit már ismernek akkor azért tetszik nekik pl 100-szor megnézni ugyanazt a mesét vagy 100 szor felolvasni ugyanazt a mesekönyvet.

Szerintme nem készültél még fel egy gyerekre. A meglévőt elfogadtad, valahogy elvagy vele, de ennyi. Valld be idegesít. A saját amúgy azért más lesz majd.

Nem azt mondom, hogy ne szülj! De várj még vele.

2014. máj. 27. 13:55
 7/13 anonim ***** válasza:
Hidd el, mások a gyerekek. A sajátod melletted fog felnőni, persze idegesítő lesz ő is időnként, ez elkerülhetetlen...de mégis más. A kislány talán direkt cukkol, szoktak olyat csinálni, ha érzik a feszkót, márpedig érzik. :), Próbáld kicsit lazábban felfogni, és talán kicsit kevesebbet vele lenni, neked is lehet néha programod amikor jön. Ha érzed, hogy bosszant, üsd el a dolgot egy poénnal. Nem hinném, hogy bármi gond van veled, nyugodtan vállalj saját gyereket.
2014. máj. 27. 13:58
 8/13 Medvi ***** válasza:
100%
Egy idegen gyereket sohasem tud úgy szeretni egy anya, mint a saját édes gyerekét, még akkor sem, ha egy földreszállt angyal. Csak csodálni tudom azokat a szülőket, akik tökéletesen boldogulnak az örökbefogadott gyerekükkel. Akit te szültél, annak szeretetből sokkal többet leszel képes elviselni. Szerintem kicsit féltékeny is vagy a párod gyerekére, de ez is egy természetes érzés.
2014. máj. 27. 14:37
 9/13 anonim ***** válasza:

Hidd el,hogy a saját gyereked is ezt fogja csinálni!

Lányom 4,5 éves és 1,5 éve kb az a legnagyobb hobbija,hogy folyton kérdezi,hogy "miért?"

Magamban én is ezt kérdezem,hogy miért kell ennyiszer,de nekik ez az egészséges fejlődésükhöz hozzá tartozik. Fiam majd csak most fogja kezdeni...

Nyugi

2014. máj. 27. 14:45
 10/13 anonim ***** válasza:
A kettes jól mondja! Amíg nincs saját, sokkal idegesítőbbnek tűnnek, én is így voltam ezzel. Amióta saját van,sokkal jobban értem, és kezelni tudom a más gyerkőcét is!!!
2014. máj. 27. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!