Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha nincs elég türelmem a...

Ha nincs elég türelmem a párom gyerekéhez, akkor inkább ne vállaljak sajátot?

Figyelt kérdés

A párom kislánya öt és fél éves. Igazából nincs vele komoly gond, az átlagosnál kicsit elevenebb, de azért nem lehet rá azt mondani, hogy rossz.

És sajnos azt vettem észre magamon, hogy gyakran próbára teszi a türelmemet. Pedig csak hétvégente van itt, de így is kiborít néha, amikor már tizedszer kérdezi meg valami totál egyértelmű dologról, hogy de miért. Például múltkor egy nap alatt vagy 7szer kérdezte meg, hogy most miért május van. Kapott mindig értelmes választ (már he lehet erre a kérdésre értelmesen válaszolni), utána azt kérdezte, hogy "ezt most hogy érted"? Meg egy csomó ilyen dolga van, ami a párom szerint cuki, szerintem viszont idegesítő. Persze igyekszem nem éreztetni a gyerekkel, hogy fogytán van a türelmem, sosem kiabálok vele, ingerülten sem szoktam beszélni, az elmúlt másfél évben, amióta ismerem, egyszer szóltam csak rá kicsit emeltebb hangon. Mégis az van, hogy rövid idő alatt elkezd fárasztani, és amikor itt van, folyamatosan feszült vagyok. Pedig aranyos, értelmes kislány, de akkor is nagyon nehéz türtőztetnem magam, hogy időnként ne kiabáljak vele.

Nagyon szeretnék/szeretnénk közös gyereket, de így nem merek belevágni, hog ezek az érzések vannak bennem a párom lányával kapcsolatban. Ez normális, vagy tényleg nem való nekem gyerek? Jobban teszem, ha inkább nem szülök? Nem bízom magamban eléggé, félek hogy a saját gyerekemhez se lesz elég türelmem, pedig ő nem csak heti két napot lesz velem.

2014. máj. 27. 13:22
1 2
 11/13 ivilicious ***** válasza:
Lehet elhiszi,hogy cuki,mert ezt tömik bele,aztán már rájátszik.
2014. máj. 30. 10:55
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

a saját gyereked tökre más, mint más gyereke.

tök egyszerű, miért

mert a saját gyerekedet úgy szereted, mint egy soha el nem múló szerelem. (a várandósság, a szülés a szoptatás, a kis magatehetetlen emberke kiváltotta kötődések és a kémia /oxitocin/ mind ilyen földöntúli szeretetérzést vált ki belőled)

mert a saját gyerekedet ismered, és te neveled, terelgeted, fegyelmezed, és mivel belőled is van, könnyebben tudsz vele bánni és könnyebb tolerálnod.

én olyan tízes sklálán 4-es szinten szerettem a gyerekeket, rokonok, barátok gyerekeit akár még 7-es szinten is. de ha nem volt muszáj, nem kerestem a gyerekek társaságát, sőt, megmondom őszintén, türelmem meg egyáltalán nem túl hosszú ideig volt irányukban.

megszületett a gyerekem, és imádom, szerelmes vagyok belé, végtelen a türelmem felé. egy éves, és semmi segítségem nincs, párom alig van itthon, sokat dolgozik, nagyik távol, szóval egyedül jut nekem minden, mégis azt érzem, nem tudnám elviselni, ha nem lenne nekem a kisfiam. és nem bírok a gyerektől távol lenni se. eddig összesen talán 20 órát (egy év 8760 óra kb.) és nem hiányzik, pedig előtte sose voltam túl sokáig egy helyen :)

nyugi. a gyerekedet úgy fogod szeretni, mint talán még soha senkit.

mindenkinek a saját gyereke a legszebb, legjobb, legédesebb, legcukibb, mások meg hüledeznek a gyerek kinézetén, viselkedésén, idegesíti őket. pont ugyanaz a gyerek :) ez már csak így van :)

2014. máj. 30. 12:15
 13/13 anonim ***** válasza:
nagyon jól megfogalmazta az utolsó!
2014. máj. 31. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!