Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rosszul tettem, hogy ennyi...

Rosszul tettem, hogy ennyi gyereket vállaltam?

Figyelt kérdés

Két gyereket terveztünk, de besikerült a harmadik is, nem bántuk, de hamar kiderült, hogy ikrek lesznek. Így most 4 gyermekem van. Most még gyesen vagyok az ikrekkel, de elég nehéz a megélhetés. A férjemnek van munkája, meg nekem is megvan az állásom, de gyakorlatilag minden pénzünk elmegy minden hónapban mindenre.Építkeztünk, a házunk nagyjából rendben, de nincs leszínezve, a kerítés befejezve, járda sincs, míg körülöttünk minden szomszéd tip-top rendben. Már mindegyiktől megkaptak, hogy ők csak két gyereket vállalnak, mert fel is kell őket nevelni.

Biztos hülyének néznek minket, szégyellem, hogy most még a kiskertem is gazos, mert időm sincs semmire, a fűnírás is mindig csúszik, hát rontjuk az utca összképét az biztos.

Imádom a gyerekeimet, nem bántam meg, hogy a 3. terhességemet nem vetettem el, de sokszor eszembe jut, hogy ha csak 2 lenne, többminden jutna nekik...

Nem szenvednek hiányt semmiben, de azért sokszor nagyobb dolgokra nemet kell mondanunk, hogy nincs rá pénz. Őrület ez a mai világ, okostelefon, tablet saját számítógép már az ovisoknak is, hát négyfelé ezt nem győzzük. A legnagyobb már iskolás, és ő mindig ezzel jön haza, hogy már minden osztálytársának van, csak neki nincs...

Mi lesz ha ettől rosszabbá válik az anyagi helyzetünk, a férjem is elvesztheti az állását, mi lesz ha nélkülözni fognak a gyerekeim, ha nem jut ennivaló az asztalra?

Ez csak utópia, de olyan létbizonytalanságban érzem magam.Hitelünk nincs, kocsi ki van fizetve, de megtakarításunk egy fillér se, mert minden elmegy a rezsire, kajára, ruhára, gyógyszerre, iskolai-óvodai fizetnivalókra, minden kiadást nagyon meg kell gondolni.

És közben nap mint nap megkapom, hogy nem kellett volna ennyi gyereket vállalni...

2014. jún. 2. 15:40
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
91%
Csodálatos, hogy szépítgetitek az otthonotokat. A szomszéd sem attól boldog vagy boldogtalan, hogy le van festve a kerítés. Ez körítés, részletkérdés. A gyerekeknek meg minden nagyon fontos dolog kijutott. Testvérek, szülők, családi ház, játék, nevetés, szeretet. Mindig van, amire nincs pénz, ezt is meg kell tanulni. Ha kétszer ennyi pénzetek lenne, akkor is lenne, amire nem futja. Semmi baj azzal, ha valaki nem rohan a fogyasztói társadalom után. Mi tudatosan nem veszünk semmi "menő" cuccot, pedig baromi jól keresünk, sokan nem is értik, miért nincs ez vagy az. Nincs autónk, biciklivel járunk, nincs tv, nincs költekezés drága eszközökre, külföldi nyaralások vagy drága ruhák, pedig minden csilli-villire telne. Ezek NEM képviselnek értéket! Amíg ezt szem előtt tartod, a világ legboldogabb emberei lehettek. Ellenkező esetben kétszer ennyivel sem lesztek boldogok.
2014. jún. 2. 15:50
 2/29 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ne foglalkozz másokkal,és ne érezd rosszul magad!!!Sajnos ez a mai világ tényleg nagyon anyagias,ez a legfőbb akadálya a gyerekvállalásnak(sok esetben).

De hidd el,nagyon jó dolog,hogy ott vannak 4en egymásnak és ott is lesznek mindig!!

olyanokra meg végképp nem szabad gondolni,hogy mi lenne ha nem lenne férjednek munkája,stb.Elvagytok és el is lesztek,mindig van valahogy!Az iskoláztatástól meg már herótom van...mindenki ezzel jön,na de könyörgöm,honnan lehet tudni,hogy mi lesz 15-20 év múlva mire oda kerülnek,hogy felsőoktatásba vegyenek részt?Van egy ismerősöm,ahol csak ketten tesók,és tinédzser koruk végére szüleik belekényszerültek egy hitelbe,amit most a gyerekek fizetnek,fősuli és plusz meló mellett..nem ez volt betervezve,de így alakult...szóval előre nem lehet tudni.

Az meg hogy nincs befejezve a ház pont ne izgasson,majd befejezitek!

Szerintem az a lényeg,hogy ti,a gyerekek boldogok legyetek!És ez lehet nagy közhelynek hangzik,de tényleg így van!

Mi 5en vagyunk tesók,bizony sokszor mi sem kaptuk meg amit akartunk,emlékszem is rá!De soha nem cserélném le egy tesómat se azért,hogy mondjuk "visszacsinálva" több dolgom legyen...felnőttek vagyunk majdnem mind,mindig számíthatunk egymásra.A barátok,rosszmájú szomszédok jönnek,mennek,a lényeg,hogy a családban meglegyen a kapocs és ezt neked/nektek kell kialakítani!

2014. jún. 2. 15:53
 3/29 anonim ***** válasza:
80%

1-es tökéletesen leírta,én is igyekeztem,de tulajdonképpen ez a lényege az egésznek:)

2-es voltam

2014. jún. 2. 15:56
 4/29 anonim ***** válasza:
80%

Ja és azért az nagyon nagy szó,hogy ma 4 gyereket neveltek,saját házban(ami tényleg saját,nem banké!!)és nincs hiteletek!!!

mi albérletben lakunk 2 gyerekkel,mi is pont kijövünk,de nagyon nagyon vágyunk 3. babára..

2es megint:)

2014. jún. 2. 15:58
 5/29 A kérdező kommentje:

Jaj köszönöm,mind a kettőtöknek, csodálatosak a válaszaitok! Kár hogy nem ilyen emberekkel vagyok körülvéve!!!

Az első tényleg megfogalmazta a lényeget, hogy mi az érték...

De úgy látom, van akinek nem tetszett a válasz. Aki lepontozott, nyugodtan írja le a véleményét, mi nem tetszik.Én már edzett vagyok.

2014. jún. 2. 16:26
 6/29 anonim ***** válasza:
87%
Első vagyok. Mi is legalább 3-at szeretnénk, egy kisfiúnk van, már tervezzük a második babát :) Fontos, hogy olyan emberekkel barátkozz, akik kiemelik a szépet, jót és nem a kesergésben segítenek, hanem a nevetésben. Lehet szomorú az ember, előfordul, persze, jó, ha el is tudod panaszolni magad valakinek, de mindenben a jót keresni hosszú távon jobb eredményt hoz! :) Tudod a félig tele pohár és a félig üres ;) Keresd azok társaságát, akik félig tele látják! :) (Amúgy irigyellek picit az ikrek miatt :) biztos lenyúzzák az ember bőrét, olyan nehéz velük, és összesen négy gyerekkel, de akkor is! :) A legcsodálatosabb dolog velük megfigyelni a világot, a szemükkel újra átélni, megismerni :) Nagyon szép lehet ekkora családban élni! Alig várom! :)
2014. jún. 2. 16:30
 7/29 anonim ***** válasza:
52%
.
2014. jún. 2. 16:41
 8/29 anonim ***** válasza:
80%

Ez szuper, én mindent megtennék, ha 4 gyermekem lehetne.

(3 van, több nemlesz)

Ne foglalkozz másokkal, csak azzal, hogy ti most boldogok vagytok. Kit érdekel egy kis gaz.

Azoknak lehet hogy szép a házuk és a kertjük, de lehet hogy utálják egymást vagy épp válni készülnek.

2014. jún. 2. 18:05
 9/29 anonim ***** válasza:
80%
Mi most várjuk a 4. gyerkőcöt, az osztályban van egy 4, egy 5 gyerekes család is három 3 gyerekes (ide soroltam magunkat is), nagyon sok a 3 gyerekes is mostanában, nem vagy egyedül! Nálunk sem tiptop a kert, szállodába sem igazán tudunk menni (vannak olcsó apartmanok, sátor stb.), azonban sokkal kevesebb probléma van a kiskamasz lányommal, mint az egyke tablet előtt ülő osztálytársaival és nagyon jókat tudnak játszani egymással. Az anyagi dolgok ellenére egy csomó kalanddal és élménnyel lesznek gazdagabbak és mindig ott lesznek egymásnak. Azon ne agyalj, hogy mi lesz, ha rosszabb lesz az anyagi helyzetetek, akkor biztos kitaláltok valamit, mert a gyerekek nagy hajtóerő (pl. nyúltartás stb.).
2014. jún. 2. 18:39
 10/29 anonim ***** válasza:
26%
ha nem akartatok ennyi gyereket, akkor lehet védekezni, nem utólag sírni
2014. jún. 2. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!