Játszótéri konfliktusokban mennyire álltok ki a gyereketekért, rászóltok-e más gyerekére, ha anyuka épp a padon beszélget és nem figyel?
én rászólok. akkor is, ha nem az én gyerekemet éri atrocitás. főleg, mert én ott vagyok a kisfiam mellett, pont, mert sajnos a kedvenc játszóterünkön is ilyen sejhajmeresztő locsifecsi drágaláttos ídesanyák ülnek.
sőt. ha az én gyerekemet egy ilyen kis kóborló zsivány kikezdi, és mondjuk elég durván, akkor még az anyukának is fogok szólni.
sajnos kell. azon a bizonyos játszótéren, ahová mi megyünk a babámmmmmal, pont ilyen anyukák miatt mennek el máshová egynéhányan, tökre sajnálom. kezd a légkör romlani.
amúgy kisebb konfliktusokra (játék egymástól elvétele, irigykedés, ruhacibálás) nem reagálok, max. mosolygok, és a gyerekemet megvigasztalom, elterelem a figyelmét.
Helyzettől függ. Ha csak kisebb civódás, akkor nem foglalkozok vele, mert a gyereknek is meg kell tanulnia ezeket a konfliktusokat lerendezni magától. Nem vagyok annak a híve, hogy anyuka mindenbe beleavatkozik.
Viszont ha olyannak ítélem a helyeztet, akkor simán rászólok más gyerekére, ha anyuka nem teszi.
Fordított helyzetben ha valaki rászól a gyerekemre, mert pl. nem vettem észre, hogy szórja a homokot, akkor nem cirkuszolok. Egyszer viszont meg is köszöntem valakinek, mert rászólt a gyerekemre amíg a másiknak zsepit túrtam a táskámból. Kisebb hülyeséget csinált, nem figyeltem, egy apuka figyelmeztette, teljesen jogosan.
Igen! A felnőttekknek is fontos, hogy azt lássa a gyerek, aki nem tudja éppen, hogy rosszat csinált, hogy akkor ez tudatva van vele akár egy másik felnőtt által.
Nevelni nyilván nem lehet más gyerekét és nem is kell, de azt tudnia kell, hogy hibázott. Nem lehet mindig anyukáhkoz futni. Hallgasson az a gyerek a felnőttekre! Ez a jövő generáció! Igy is már túl sok joguk van...
Attól függ.
Viszont a nagy népnevelő anyukáktól rosszul vagyok. Van jópár, aki minden gyerekre rászól, ha kell, ha nem, a sajátjának stiklieit ellenben észre se veszi.
Aztán csodálkozik, hogy mindenki utálja őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!