Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez a tiszteletlenség jele,...

Ez a tiszteletlenség jele, vagy pedig ebben a korban még elfogadható?

Figyelt kérdés

Kislányom öt éves. Hétvégére elvitték anyósomék vidékre, és amikor már jöttek hazafelé kocsival, akkor beszéltem a gyerekkel telefonon. Kb egy perce beszélgethettünk, épp kérdeztem tőle valamit, és a mondatom közepén egyetlen szó nélkül átadta a telefont anyósomnak.

Nekem nagyon rosszul esett, mert nem így neveltük, mindig tiszteletre tanítottuk, és a telefonálás "szabályait" is ismeri.

Anyósom szerint (és egyébként szerintem is) ez a tiszteletlenség jele, igazunk van? Vagy ebben a korban ez még belefér?

2014. máj. 27. 09:19
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez miatt nem tiszteletlen a lányod. Kicsit túlreagáltad a dolgot.

Az én 5 évesem pl. imádja kinyomni a telefont, mindig Ő akarja megnyomni a piros gombot. Volt már olyan, hogy beszéltem hozzá, még mondtam volna, Ő meg a vonal végén beleszólt, hogy na szia anyucika és már meg is nyomta a piros gombot. Jót mosolyogtam rajta és nem azon kezdtem el rágódni, hogy most tiszteletlen-e a gyerekem, vagy sem. Nem az! Ő egy gyerek!

2014. máj. 27. 13:30
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
en is az otossel es a többiekkel értek egyet...es valaki már írta is, h nem is feltétlenül az a baj, h szoltal neki, h nem illik...bár szerintem nem neked, hanem ott helyben a mamanak kellett vna teljesen normális hangon közölni, h legközelebb koszonjon el, mielőtt atadja a telefont, mert a nagyok igy szoktak, ennyi és itt lezarni a témát, de az, h még két nap után is ezen kattogsz, szerintem már valóban nagy probléma. ..neked leginkább, de sajna a gyereked issza majd meg a levét. ..amúgy még valami a telefonálás szabályait illetően, közel 30évesen azt hiszem tisztában vagyok velük, de ha mobilon hivok ismerost,sosem mutatkozok be pl...meg sztem még nagyon sokan nem, mert kiirja a telefon. ..sőt ha engem hívnak, akkor sem szoktam, mivel ismerős nyilván tudja, h engem hív, idegen meg kérdezze meg, h valoban engem keres e..a másik meg, h a peldad azért nem állja meg a helyét, mert a gyerek számára te nem vagy ott...a telefon beszél hozzá, nem te, hiába tudja, h a te hangod...a telo viszont még a kocsiban volt, mikor a mamanak adta, tehat nem "otthagyott a szobában"miközben te beszeltel hozzá. ..
2014. máj. 27. 14:03
 33/35 anonim ***** válasza:
100%
Tiszteletlenség? Most komolyan akkor várjam el,hogy a 3 éves fiam ne vegye ki a telefont a kezemből mikor imádott mamájának akar köszönni? Szerintem ebben a korban bőven elég az olyan,hogy köszönjön ha anya is köszön,meg ah köszönnek neki,köszönje meg ha kap valamit kérjen stb. ilyen alapdolgok,amit te vársz el az már bőven iskolás szint.
2014. máj. 27. 17:11
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gond amit csinált.

Egy valamit nem értek.ha már ugyis hazafelé jöttek..akkor miért kell telefonon keresztül érdeklödni az élményei után?Nem kötekedésképpen csak kiváncsioságból kérdezem.

2014. máj. 28. 08:10
 35/35 zabmester ***** válasza:
100%

Ugyan már, azért egy ekkora gyereknek még teljesen más a telefonon keresztül történő kommunikáció, mint a face-to-face kommunikáció, már csak azért is, mert a telefont (az esetek többségében) jóval ritkábban használják, mint mi, felnőttek. Nekik még nagyon sokat számít az, hogy nem látják azt, akivel beszélnek, így valahogy nem is érzékelik annyira "valóságosnak" a szituációt. Majd elsajátítja ezt is, de nem kell még tőle ilyen mereven elvárni, hogy úgy viselkedjen, mint egy felnőtt.

A fiam is pontosan így telefonált ennyi idősen; ha megunta a dolgot, akkor egyszerűen átadta másnak. Most hat és fél éves, már eljutottunk odáig, hogy nem adja át másnak, ha hozzá beszélnek, de ha ő elmondta a mondandóját, akkor egy "szia" kíséretében be is fejezi a társalgást, és már adja másnak a kagylót.

Ebben nincs semmi tiszteletlenség.

2014. máj. 28. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!