Ez a tiszteletlenség jele, vagy pedig ebben a korban még elfogadható?
Kislányom öt éves. Hétvégére elvitték anyósomék vidékre, és amikor már jöttek hazafelé kocsival, akkor beszéltem a gyerekkel telefonon. Kb egy perce beszélgethettünk, épp kérdeztem tőle valamit, és a mondatom közepén egyetlen szó nélkül átadta a telefont anyósomnak.
Nekem nagyon rosszul esett, mert nem így neveltük, mindig tiszteletre tanítottuk, és a telefonálás "szabályait" is ismeri.
Anyósom szerint (és egyébként szerintem is) ez a tiszteletlenség jele, igazunk van? Vagy ebben a korban ez még belefér?
Szerintem ez miatt nem tiszteletlen a lányod. Kicsit túlreagáltad a dolgot.
Az én 5 évesem pl. imádja kinyomni a telefont, mindig Ő akarja megnyomni a piros gombot. Volt már olyan, hogy beszéltem hozzá, még mondtam volna, Ő meg a vonal végén beleszólt, hogy na szia anyucika és már meg is nyomta a piros gombot. Jót mosolyogtam rajta és nem azon kezdtem el rágódni, hogy most tiszteletlen-e a gyerekem, vagy sem. Nem az! Ő egy gyerek!
Szerintem nem gond amit csinált.
Egy valamit nem értek.ha már ugyis hazafelé jöttek..akkor miért kell telefonon keresztül érdeklödni az élményei után?Nem kötekedésképpen csak kiváncsioságból kérdezem.
Ugyan már, azért egy ekkora gyereknek még teljesen más a telefonon keresztül történő kommunikáció, mint a face-to-face kommunikáció, már csak azért is, mert a telefont (az esetek többségében) jóval ritkábban használják, mint mi, felnőttek. Nekik még nagyon sokat számít az, hogy nem látják azt, akivel beszélnek, így valahogy nem is érzékelik annyira "valóságosnak" a szituációt. Majd elsajátítja ezt is, de nem kell még tőle ilyen mereven elvárni, hogy úgy viselkedjen, mint egy felnőtt.
A fiam is pontosan így telefonált ennyi idősen; ha megunta a dolgot, akkor egyszerűen átadta másnak. Most hat és fél éves, már eljutottunk odáig, hogy nem adja át másnak, ha hozzá beszélnek, de ha ő elmondta a mondandóját, akkor egy "szia" kíséretében be is fejezi a társalgást, és már adja másnak a kagylót.
Ebben nincs semmi tiszteletlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!