Ti rácsapnátok 3éves gyermeked fenekére, ha nagyon csúnyán és rendszeresen bántaná az 1 éves kistesóját?
Visszatérve az eredeti kérdésre.
Nálunk hasonló a helyzet, 3 és fél éves fiú és 17 hónapos lányka. Van "büntisarok", már magától bevonul és mondja, hogy miket nem szabad csinálni: elvenni a játékát, fellökni, nekimenni, rácsukni a kezére az ajtót... Szóval kezdem azt hinni, hogy már tudja, de közben meg mégsem, mert csinálja. Csakazértis.
Előfordult, hogy rácsaptam a kezére, vagy kapott egy pofont, de tudom, ez nem vezet semmire, csak a saját dühömet és frusztrációmat vezetem így le, nem helyes. De egy vérző, ordító kisebbel a kezemben nem mindig tudok türelmes és józan maradni. Persze szarul érzem magam utána, akkor is, ha éppen leordítom a fejét, mert máshogy már éppen nem figyel rám.
Nehéz jó módszert találni, mert van, ami működik egyszer-kétszer, aztán elveszti a varázsát. A következetesség alap, csak ugye meg kell találni, hogy az adott gyereknél mi működik.
Kitartást!!!
'Elonti az agyadat a ver es csapsz'? Aha... de a 3 eves ne bantsa a kicsit, mert... miert? 'mert o nem egyenrangu'
Ok, ertem. Gratula! Boldog kismamazast neked!
Én is adok egy hatalmas pontot a 25-nek!
nagyon megmondta az igazat meg a frankót!
Honnan tudhatjuk,hogy a nagytesó miért üti a kistesót??
Lehet hogy dúl benne a féltékenység mert háttérbe szorult a kistesó miatt!Lehet mindenre az van neki mondva hogy ezt adoa a kistesódnak mert te vagy a nagy!lehet el van hanyagolva,nincsennek kettesben töltött programok anyával mint kistesó előtt!
Kire haragudjon ha nem a kistesójára??Hogyan fejezze ki másképp hogy mosr per pill haragszik a tesójára mert kitúrta a pixisből???
Egy 3 éves nem tudja kifejezni magát,hogy:"Anya szeretethiányom van,foglalkozzatok velem többet!"
mert ezzel a tesóütögetéssel ezt akarja kifejezni!
Ezzel nem azt mondom,hogy akkor már verheti püfölheti a kistesót,hanem a probléma gyökerét kell megkeresni és megoldást találni rá ÉS NEM MEGÜTNI MERT AZ MÉG OLAJ A TŰZRE!!!!
Meg fölényeskedni egy 3 éves felett hogy már teneked k.ss van az van amit én mondok mert te csak egy sz.ros kölök vagy én meg egy felnőtt és én megcsaphatlak!
IGENIS ÉN ÉS A GYEREKEM EGYENRANGÚAK VAGYUK!!!CSAK Ő KISSEBB ÉN MEG NAGYOBB!
Nekem ahhoz van jogom,hogy a helyes írányba terelgessem,jóravaló embert neveljek belőlle,de ahhoz nincs jogom hogy megüssem!Ez a szülők tehetetlenségének a jele!Nállam is van hogy elszakad a cérna de én találtam erre egy megoldást,ráverés helyett azonnal kimegyek a teraszra és ott kidühöngöm magam(természetesen hogy a gyerek ne lássa)Ez nem több 1-2 percnél és higgadt fejjel visszamegyek a lakásba és mehet büntibe a gyerek majd megbeszéljük mit csinált rosszul mit nem szabad!
Nekem is két gyerekem van kis korkülönbséggel,nem mondom hogy nem volt nállunk is egy kis testvérféltékenység de soha nem csaptam pedig a nagyobbik volt hogy oda-oda legyintett a kicsinek mégis megtudtam oldani verés nélkül!
Szégyelje magát az aki a gyerekét veri főleg a kistesó miatt,ez igenis mély leki nyomokat hagyhat benne akár a késsőbbi évekre is!Tudom,mert sok ilyen felnőttel beszéltem akik első gyerekként háttérbe voltak szorulva a kistesó miatt meg ők is meg lettek suhintva 1-2x és felnőtt korukban is emlegetik illetve végig a gyerekkorukba nem a tesót hanem egy riválist láttak a kistesóba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!