Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tenyleg skarlatos a kisfiam?...

Tenyleg skarlatos a kisfiam? "Csak ennyi" lenne az egesz?

Figyelt kérdés

Hetfo ota 37,3-39 fok kozott ingadozik a hoje (lazcsillapitoval). (2 eves lesz.) Kedd (tegnap) ota kiuteses lett: eloszor a hasa, majd estere/reggelre az egesz teste, arca is kis piros pottyokkel lett tele.

Ma elvittem dokihoz, aki azt mondta, hogy skarlat. (Bar eloszor allergianak velte a pottyoket (ami nyilvan szinten furcsa lett volna...) - ezert is fogadom most kicsit ketkedve az ujabb diagnozist...

Itthon utanaolvastam, es sokkal durvabb tuneteket irnak. Ezzel ellenben kisfiamnak semmi panasza nincs, jo az etvagya, kozerzete is jo, nem nyugoskodik miatta, legfeljebb kicsit hamarabb almosodik...

Eleg nagy dozisu penicillin tartalmu antibiotikumot kapott (Ospan, 2 x 7,5 ml) Igazabol csak attol tartok, hogy ha megse ez lenne a baja, akkor okozhat-e gondot, hogy 10 napig szednunk kell ezt a gyogyszert?

Köszönöm!

2014. máj. 7. 10:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A skarlát nem egy nagy dolog,nem kell félni tőle.Az orvos meg tudja mi az,meg mi nem az,úgyhogy felesleges azon aggódni,hogy esetleg nem e helytelen a diagnózis.Semmi baja nem lesz 10 nap antibiotikumtól,ez fogja meggyógyítani.A skarlát ma már nem veszélyes dolog,de antibiotikum kell rá,és addig ameddig a doki mondja,egy nappal sem kevesebb.
2014. máj. 7. 10:11
 2/6 Vilcsianyuja ***** válasza:
Bízz a dokiban, a skarlát játszi könnyedséggel gyógyítható az antibiotikummal, nélküle viszont sokkal komolyabb szövődményei is lehetnek. Kockázat-következmény tekintetében inkább feleslegesen a gyógyszer... De én nem hinném, hogy a dokid ezt benézte volna, valószínűleg először látta a pöttyöket, ebből gondolt allergiára, aztán biztosan utána vette észre a többi jellemző tünetet. Nekem gyerekkoromban nem is jöttek ki a pöttyeim, de a doki kiszúrta a skarlátot. Szóval nyugodtan add be neki a gyógyszert.
2014. máj. 7. 11:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Lányom kb. másfél hónapja volt skarlátos. Nagyon enyhe kiütései voltak, de ami miatt a doki azt mondta, skarlát, hogy a torka vörös volt, "málnanyelve" volt. Azt mondta a doki, ez összetéveszthetetlen mással! Gondolom a te dokid is megnézte a torkát nem? A kiütésein kívül még lázas volt és 2x hányt. A láza csak 2 napig tartott. Manapság már enyhébb a skarlát, mint régen volt, én régen kórházban is voltam vele. A skarlát ellenszere a penicillin hatóanyagú antibiotikum, ez az Ospen vagy az Augmentin szokott lenni gyerekek esetében. De pl. én is ugyanezt a baktériumot kaptam el a lányomtól, nekem lázam sem volt és én is ezt a fajta antibiotikumot kaptam.
2014. máj. 7. 14:20
 4/6 A kérdező kommentje:
A torkat megnezte, de nem volt veszesen piros. A nyelve se feher valadekos, se nem malnanyelv. Nem hanyt, tehat a (nem veszes) lazon es a pottyokon kivul nincs semmi panasz. (Csak olvastam, h valadek-mintat is szoktak venni, o meg enelkul is megallapitotta?) Persze, beadtam neki, amit felirt, csak kivancsi voltam, hogy lehet-e ilyen enyhe lefolyasu...
2014. máj. 7. 16:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet ilyen enyhe igen, mint írtuk. De ha ennyire nem bízol a dokidban, hogy felüldiagnosztizálod, akkor miért nem keresel olyan orvost, akiben megbízol?
2014. máj. 7. 17:46
 6/6 A kérdező kommentje:

Azert nem teljes a bizalmam, mert volt mar egy esetunk ezzel a dokival, amikor nem tudta a kisfiam tüdögyulladasat diagnosztizalni hosszu idon keresztul (mar tobb ejszakan at hanyt, mig vegul magunktol bevittuk a korhazba es ott is tartottak jopar napig, olyan rossz allapotban volt mar...)

Ausztriaban elunk - nem egyszeru az orvosvaltas (nem lehet akarmikor, ill. akihez akartunk volna valtani, mar telve volt), mindegy, ez nem tartozik a kerdeskorhoz...

Kosszonom a valaszokat.

2014. máj. 8. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!