Egy 2 éves gyereknek tényleg kötelezően végig kell aludni az éjszakát?
júniusban lesz 2 éves a kislányom.
Nagyon kevés éjszakát aludt át eddig.
Szegénykém fogzik, eléggé megviseli.
Itt írták nekem egy másik témában hogy milyen dolog az, hogy egy 2 éves gyerek még felkel éjszaka???
Biztosan a hibás nevelésem következménye...
Mi a véleményetek erről anyukák akiknek ilyen korú gyermeke van?
Ha felébred általában sír, vagy szól hogy anya tejcsi...
Olyankor iszik tejet és alszik is tovább.
És hiába adok neki bármit vacsira, mert arra is gondoltam már hogy éhes és azért kel fel, de akkor is felkelt és ugyan úgy kérte a tejet.
Az én kétéves lányom nem tudja, hogy kötelező végigaludni az éjszakát. Holnap elmondom neki, hátha...
Mikor értik már meg az emberek, hogy ahogy külsőleg különböznek a gyerekek, úgy különbözik a személyiségük is. Vannak jóalvó es rosszul alvó gyerekek.
Szó szerint azt írták hogy ez rossz nevelés miatt van...
A kisfiam 2 évesen már javában aludt reggelig hát a kislányom nem.
Nem mondom hogy nem fárasztó hogy nem alszik reggelig, de szerencsére csak addig van fent amíg megissza a tejet, kb 10 percig.
Hát ismerek olyat, aki még kisiskolásan is óramű-jelleggel átjárt a szüleihez éjszaka - pedig már rég nem szopott :)
Az enyémnek két évesen cumis, majd olyan fél év múlva már kubus üveg volt az ágya mellé odakészítve és ha mégis úgy alakult, kiszolgálta magát és visszaaludt. Az egész nem volt 2 perc, valószínűleg sokszor fel sem ébredtem rá, pedig egy szobában alszunk és én eléggé ugrom minden kérésére.
Ő egyébként teljesen maga alakította a napirendjét, de 3 hósan már általában végigaludta az éjszakákat, pedig volt anyatejes, aztán csak tápos, aztán hibrid, majd újra csak anyatejes... végül másfél évesen magát választotta el. Olyan 7-8 hósan ébredt újra a foga miatt, akkor tértünk át a vízre, mert féltem felborítani az alvókáját újra etetéssel - tehát ez volt részemről a nevelés. Fogzásos időszakokban, ha sehogysem sikerült megnyugtatni, 1-3 nap gyógyszert kapott (fogínygél vagy durvábbnál Nurophen), de ez szerencsére ritkán kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!