Három éves gyereknek szeretnék angol nyelvű mesét nyelvtanuláshoz. Milyen meséket ajánlotok?
Szerintem bármit a Youtube-ról, ami amúgy is a kedvence. Ha már angolul "kell" néznie, legalább olyan legyen, amit szeret.
Egyébként a kisfiam 3 éves és a következőket nézi angolul: Sam a tűzoltó, Kung Fu Panda, Herkules. Az utolsó kettő egész estés film, tehát nem sorozat. De nagyjából bármit megnéz angolul, amit magyarul is szeret.
Feleslegesen nyüstölöd.
Egy hozzáértő
Már megint senki nem is tud semmit, de ítélkeztek! Mi Angliában élünk, a kisfiunk oviba jár. Itthon néz néha angol mesét, ezzel is segítve a nyelvtanulást. Mert gondolom azt nem kell magyaráznom, hogy mikor egyszerűbb neki egy angol oviban:ha beszéli a nyelvet, vagy, ha nem?
Kizárólag akkor nézi angolul, ha ő választja és vannak olyan mesék, amik angolul vannak csak meg DVD-n. Ha azokat akarja nézni, akkor megnézi angolul. Egyébként nem is gondolnátok, hogy a gyerekeket mennyire nem érdekli, hogy milyen nyelven beszélnek.
A fiam még a kínai tűoltómeséket is simán végignézi a youtube-on.
Szóval nem kell leszegényezni a gyereket, amíg nem tudjátok a hátteret, vagy amíg nem próbáltátok.
Mi Mo-n élünk, de a kislányunk már ovis kora óta tanul angolul. Most lesz hat éves. Ő inkább a mondókákat szereti, de bármilyen mesét megnéz a youtubon angolul és más nyelven is. Őket még tényleg nem érdekli hogy mi milyen nyelven van.
Amiket a kislányom szertett és szeret azóta is. Tomy Tomb, Selly the camel, Old McDonald, Head end soulders, a számokat 1-10-ig (most már tovább is ), az ABC-t énekelve, dance dance to dance című mondóka, Teddy bear, teddy bear.... Ez csak néhány példa volt. És bocsánat ha nem jól írtam ezeket, de én németes vagyok, és hát fáradt is :) Ilyenkor még olyan az agyuk mint a szivacs, és amit kis korban sajátítanak el, az örökre bevésődik, amit felnőttként, az elszáll. Saját tapasztalatból írom ezt.
Egy "nem hozzáértő" :))) Ez csak vicc volt, az előttem szóló "hozzáértőre" célozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!