Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg fájhat a füle, vagy...

Tényleg fájhat a füle, vagy csak valami félelem, esetleg egy jó kifogás?

Figyelt kérdés

3,5 éves kislányomnak nemrég fülgyulladása volt. Már meggyógyult.

Pénteken megint mondta, hogy fáj neki, gyorsan elszaladtunk az orvosunkhoz. Nem látott gyulladást. Mondjuk azt mondta, h akkor is fájhat, ha ott nyomja neki a takony, attól az még nem gyulladás.

De a kislányom még csak nem is náthás.

Olyan, mintha a hangulatától függne, hogy fáj. Pl. kapott lefekvéskor egy fél adag Nurofen szirupot, rögtön utána már nem fájt neki.

2014. márc. 22. 21:29
 1/5 anonim ***** válasza:
fiamnak októberben volt fülgyulladása. hamar meggyógyult, de valahogy nekem furcsa volt, védőnő megnézte januárban a hallását és továbbküldött minket audiológiára. a vizsgálaton kiderült, hogy tele van takonnyal a belső hallójárata, kaptunk rá gyógyszert. emiatt halláscsökkenése van ami ugye elmúlik ahogy a takony kiürül. 5 hónapja volt a fülgyulladása...
2014. márc. 22. 21:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod!

Ez borzasztó, ami a kisfiaddal történt! És ti nem érzékeltétek a halláscsökkenést? Nem gondoltam volna, hogy ilyen észrevétlen szövődménye lehet a fülgyulladásnak.

Nekünk pl. a betegség végén nem is kellett visszamennünk a gégészhez, hanem csak a gyerekorvoshoz. Én ezt furcsáltam. Lehet, hogy neki is visszamaradt valami?

Hétfőn tuti, hogy megyünk a gégészhez.

2014. márc. 22. 22:19
 3/5 anonim ***** válasza:

nem olyan szintű a halláscsökkenés :) a beszéde volt furcsább, úgy elnyelte a szavakat, aztán a fülorr gégész mondta, hogy az lehetett a gond, hogy ő belülről nem úgy hallotta magát :)

azért nem olyan vészes a dolog, a gyógyszer fellazítja neki és kiürül a füléből :)

de mindenképp meg kell nézetni szerintem időnként, orvos szerint nagyon gyakori tavaszra ez a gyerekeknél mert nem eléggé fújják az orrukat :(

2014. márc. 22. 23:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Ugyanaz van a kislányommal, mint az első válaszoéknál.

Novemberben volt fülgyulladása a kislányomnak és még mindig vezetéses halláscsökkenése van :-(. Fülész azt mondta, hogy ez normális és amíg ilyen hurutos idő van, így is marad. Húsvét körül kell visszamennünk. Fülészeten voltatok? Nem ártana elvinned.

2014. márc. 23. 07:42
 5/5 A kérdező kommentje:

Holnap reggel viszem a fülészetre, mert továbbra is mondja, mi több idònként sírdogál, nyafog, hogy fáj a füle.

Úgy, hogy pénteken a sima orvos nem látott gyulladást.

Beljebb lehet a probléma.

2014. márc. 23. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!