Fél a gyerekektől? Mit csináljak?
Sziasztok! Kislányom 20 hónapos, eddig volt neki 3 barátja/barátnője. Jól elvoltak. 2 hete jár bölcsibe, nem tudom, hogy ott történt-e vmi. Múlt hét csütörtökön az egyik bnő picit megpaskolta a fejét, azóta fél tőle, a másik most csütörtökön, tőle is. Ki mit javasol, találkozzunk és majd elmúlik, vagy inkább egy darabig ne és elfelejti. De hozzá kell tennem a második kislánnyal együtt jár a bölcsibe csak most nem volt, mert beteg volt. Ja és a félelem úgy nyilvánul meg, hogy az ölembe ül és sír, eddig nem nagyon maradt meg az ölembe.
Várom a válaszokat, köszi
Egyetértek az eslővel, semmi különöset ne csinálj. A kis "barátnőkkel" sztem csak tág helyen talizzatok, ez az egész összefügg a bölcsis beszokással, és a rólad való leszakadással, nagyon nagyon megterheli őket, ott túl sok az inger, Te nem vagy ott, hiányzol neki. Egyáltalán nem vágyik másra, mint rád, és a nyugalomra. Adj neki időt.
A lányomnak kb. fél év volt, mire megszokta az a sok szabályt, és a sok gyereket, de hát végére így is kipurcan agyilag, már nem akar játszani se, csak rám van épülve..:-))
Szal sztem nem fél, hanem elege van a sok gyerekből, erre akartam kilukadni
Nem kell félteni ezektől a helyzetektől utolsó, mert az élet nem habostorta és meg kell tanulnia önállónak lenni és kezelni a nehézségeket. Nem szabad burokban nevelni.
Kérdező én is egyetértek az első két válaszolóval, nem szabad ezzel különösebben törődni, életkori sajátosság. Nyugodtan menjetek társaságba, ahol tanítsd, segítsd őt ezeket a helyzeteket kezelni. Ha látja, hogy te miképpen kezeled, át fogja szépen venni, lehet nem azonnal, de idővel mindenképpen. Egyébként ez a kor még nem az igazi barátságok korszaka. Az 3, de inkább 4 éves kor után jön el. A bölcsibe a beszokás valójában pár hónap és nem pár hét, ez is teljesen normális. Ha jók a gondozók, akkor csak előnyére válik, megtanul alkalmazkodnia közösséghez, sok mindent eltanul a gyerekektől ( a jót is nem csak a rosszat)
Az eleje stresszes, de az ovi eleje is ilyen, ha akkor szokik be. Túl kell egyszer esni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!