Időnként előfordul, hogy 4 és fél éves kisfiam sírva megy az oviba és mondja is, hogy nem szereti!?
"Ha gondolod, kérd meg az óvónőt, hogy egyik nap beülnél a csoportba pár órára, hogy megfigyeld az ott történteket. Ne avatkozz semmibe, csak megfigyelő legyél. Állítólag ez nagyon hatásos, beszédes."
Értelmetlen, ugyanis a gyerekek egészen másképpen viselkednek, ha a szulo is ott van.
Nálunk detto. Szintén 4,5 éves, és kb. március végén kezdődött el ez a sírós időszak. Mondjuk pont ma reggel végre vidám volt és végre egy könnycseppet sem ejtett, de az április hónap az maga volt a pokol.
Már előző este kezdte, reggel indulásnál folytatta, oviban búcsúzásnál szintén. :( Nálunk a kiscsoport is ilyen volt, szinte minden reggel volt sírdogálás. A középső jól indult, végre barátokat is szerzett, aztán történhetett valami, de nem tudjuk, hogy mi. Mi is rengeteget beszélgetünk vele, próbáltunk rájönni az okára, de semmi konkrét nem volt. Alapjáraton nem szeret 2-3 fiút a csoportban, akik nagyobbak nála és sajnos előszeretettel piszkálják a kisebbet. Konkrét verekedés nincs a csoportban, de tudjuk, hogy milyenek a gyerekek. Elég ha csúfolódnak, csúnyát mondanak és a lelkileg gyengébb gyereknek ez bőven elég ahhoz, hogy elmenjen a kedve az egész ovitól. Nálunk ez lehet a probléma, mert az óvónéninket nagyon szereti.
Nem lehet, hogy nálatok is hasonló?
Azt mondja ,hogy hiányzom neki nagyon és ezért sír :(
Lehet megzavarta a szünet ,nem tudom ...
Tudom milyen érzés, az én kisfiam is azt mondja, hogy hiányzom neki és ezért nem szereti az ovit. :(
Igen, a szünet az megzavarhatta. Nálunk is nehezebb visszamenni egy szünet, vagy hosszú hétvége után.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!