Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kisfiú székelési...

3 éves kisfiú székelési problémáját hogy tudom megoldani?

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni. 3 éves kisfiamnak sűrű székelési ingerei vannak, amivel mindig kijön egy pici kaki, ez nagyon kicsípte már a popiját. néha fáj hasa is. Mit tudok tenni adtam Normaflore-t, bekentem babaolajjal, kamillateába fürdettük,azzal minden pici kaki után le is mostam, neogranormon, alkoholmentes popsitörlő.

Igazából székrekedése volt, ez valamennyire megoldódott, de továbbra is nehezen kakil, szerintem már fél. Kap minden nap egy teáskanál parafin olajat, és adtam tegnap neki glicerines kúpot. A glicerines kúp után lett ez a pici - pici székelési ingere. Mit tudok adni étel, gyógyszer srb...? Köszönöm

2014. ápr. 27. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Aszalt szilvát - engem mindig nagyon meghajt - vagy Laevolac szirupot.
2014. ápr. 27. 22:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem táplálkozik megfelelően, így azt kell orvosolni, nem gyógyszerezni. Növelni kell a rostbevitelt, több zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztani, és napi minimum 1,5-2 liter folyadékot meginni, a legjobb ha víz és nem cukros gyümölcslé.
2014. ápr. 27. 22:57
 3/6 anonim ***** válasza:
A napi étrendbe ajánlatos valamikor )pl. az esti étkezésnél) erjesztett tejterméket (aludttej, joghurt, kefir) beiktatni. Lehet ízesített formában is kapni. A bőséges folyadék- és növényi rost bevitel szintén fontos. Például az erjesztett tejtermékbe lehet korpát keverni. Napközben meg a nyers sárgarépa és a többi zöldség és gyümölcs a maga teljességében, a növényi rostokkal és hártyákkal. Igen jó a gyerek számára kedvelt ízesítésben (tehát nem esetesen, nem csípősen) elkészített cékla, ami kifejezetten hajt.
2014. ápr. 27. 22:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Tfinomított
2014. ápr. 28. 00:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Finomított cukrot, lisztet teljesn hagyd ki neki, helyette egyéb gabona, teljeörlésű búza vagy más ( köles, zab, rozs, barnarizs, hajdina, amaránt), gyümölcslé helyett gyümölcs, utifűmaghéj, őrölt lenmag.
2014. ápr. 28. 00:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Glicerines Kúpot, olajat felejtsd el, mert nem tud majd anélkül kakilni, hozzá szokik, s amiatt van mindig ingere, s mindig jön egy kicsi, és aranyérme is lesz előbb utóbb!

Az étkezésére kell változtatni!

Reggeli kenyér feltéttel. Tízórai joghurt vagy gyümölcs. Ebéd főzelék, hússal, vagy főtt zöldség hússal, semmi tészta, rizs, burgonya, uzsonna megint gyümölcs vagy joghurt, vacsi ami az ebéd volt.

Étrenden kell változtatni, nem különféle szerekkel próbálkozni.

Ha egy hétig ezeket eszi, helyre jö az emésztésé!

2014. ápr. 28. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!