Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 és féléves kisfiú nem akar...

2 és féléves kisfiú nem akar bilizni és nem beszél, gáz?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 1. 11:18
 1/10 anonim ***** válasza:

A bili nem vészes szerintem, de pont jó, hogy jön a jóidő, jobban lehet otthon pucér popsival próbálkozni. :)

A "nem beszél" mit takar? Egyáltalán nem? Szavakat sem?

2014. ápr. 1. 11:33
 2/10 A kérdező kommentje:
szinte semmit se mond:(
2014. ápr. 1. 11:35
 3/10 anonim ***** válasza:
49%
Enyem se akart 2 es fel evesen. 3 evesen ujra probalkoztunk es kb 2 het alatt szobatiszta lett. Beszedrol irj vmit. Mi az amit mond? Vagy vannak e sajat szavai dolgokra? Elmutogatja amit akar? Fiam most 38 honapos de alig beszel. Mondatokat sem mond. Kb 2 honapja kezdett bovulni a szo kincse. Pl. Nem esik a ho: ezt ugy mondja ho bumm nem... nagy activity muvesz viszont..amit nem mond azt mrgprobalja elmutogatni..de ez is az utobbi 6 honapban jellemzo..elotte csak ramutatott dolgokra. Most leutanozza a mozgast. Pl mondja hogy tej es ugy csinal mintha ontene a tejet..ez azt jelenti o akar tolteni a poharba. Sokat segit nalunk hogy az autoi "beszelgetnek" persze en beszelek de szepen lassan o is mond egy egy szot..pl tankolnak es megkerdezem mennyibe kerul erre o valaszol hogy egy euro..eszre se veszi mennyit tanul mikozben szerepjatekozunk..8 honapja meg en is ketsegbe voltam esve..de mostmar elhiszem hogy bannak olyan gyerekek akiknek lasabban megy. Ok masban "jobbak" talan a tobbieknel.
2014. ápr. 1. 12:08
 4/10 aHermann ***** válasza:

Szia!

Nekünk a védőnő, és a doktornő is azt mondta, hogy nem nagy gond, ha 2,5-3 éves koráig nem beszél. Volt olyan csemete a praxisukban, aki 4 éves koráig nem beszélt. A bilire meg szintén meg kell érni.

Ha jön a jó idő a bilit megpróbálhatjátok, de óvatosan. Ne erősködj, mert visszavetheti a kis előrelépést is.

A beszédnél azért figyeld meg, hogy vannak-e saját szavai bizonyos dolgokra, amit tudatosan használ.

A fiunknak 3 évesen kb. 10 szó volt az aktív szókincse. Emellett volt jó néhány saját szava bizonyos dolgokra. Most már alap mondatokat is összerak, bár a ragozás még nem megy. 4 hónap alatt nagyon sokat fejlődött, és olyan szavakat használ, hogy csak lesek.. Sokszor naponta több új szót is használ.

Esetleg egy logopédusnak mutasd meg, sokat olyat játszatok, ahol hangokat kell kiadni, mondókázzatok.

2014. ápr. 1. 13:50
 5/10 anonim ***** válasza:

Tesóm 4 éves koráig alig beszélt(fiú)

Én már azt hittem valami baja van,aztán egyik napról a másikra körmondatokban elkezdte.

Azt mondták rá,lusta,Az is maradt:)

2014. jún. 1. 22:55
 6/10 anonim ***** válasza:

2 és fél éves a kisfiam.

Igaz a bilizéssel nincs nagy gond, tehát hajlandó ráülni, de ha pelenka van rajta, abba "intéz" mindent.

Várom a jóidőt, hogy huzamosabb ideig levehessem a pelust.

De a beszéd: Nem hajlandó.

Pár szava van, papa, baba, kakaó, kaka, az állatokat utánozza, és berreg egész nap, mert autózik.

De például ügyesebben labdázik, mint az 5 éves lányom, rúgja, dobja, elkapja..

Én most várok a nevtanra, hogy egy beszédindítást csináljunk, na de mindjárt nyári szünet lesz ott is.

Ha aggódsz próbáljátok meg a beszédindítást, minden nevelési tanácsadóban segítenek.

2014. jún. 3. 06:45
 7/10 anonim ***** válasza:
A szobatisztasággal kapcsolatban annyi, hogy a kisfiam még akkor sem szólt, ha már bekakilt, elvolt benne, ha nem vettük észre, aztán 3 éves kora előtt 2 hónappal szólt, hogy nem kell pelus, és szinte rögtön teljesen szobatiszta lett. Előtte sem eröltettem a bilizést.
2014. jún. 3. 07:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Bilizés nem gond. Ha nem beszél, megnézetném a hallását, nem fáj és baj nem lehet belőle. Ha az audiológia negatív, akkor kérdezd meg a védőnőt, mit tanácsol, menjetek-e logopédushoz esetleg beszédindításra.
2014. jún. 3. 14:51
 9/10 anonim ***** válasza:

A bilizés nem gond- ahogy mások is írták, de most hogy jön a nyár, azért mindenképpen próbálkozzatok vele. Ha nem megy neki, nem gond- de ismertetni kell kicsit vele.

Beszédet nem tudom, azért biztos, hogy beszél pár szót- mondanot. Gondolom vannak kifejezései dolgokra, vagy babanyelven-jelbeszéddel kommunikál.

Nekem 2év4hónapos a kisfiam, ő már nagyon szépen mondatokban beszél, és kifejez mindent, helyesen ragoz, használja a mult-jelen-jövő időt is. Ő hamar kezdett beszélni, de a mozgásban kicsit le volt maradva- amit mára már behozott. Fejlesztő tornára járunk vele- kedvtelésből egyébként- hogy kimozduljunk, de nagyon sokat fejlődött a mozgása és beszéde is. Ilyen mondókás-dalos tornás 1óra hossza. Csiribiri babatorna a neve. :) ÉS nyáron fogom én is megismertetni a bilivel a fiamat, mert egyébként ő sem hajlandó ráülni. :)

2014. jún. 3. 15:29
 10/10 H.Orsolya ***** válasza:

Kedves kérdező! Ne aggódj, mi is így vagyunk. Én a jó időben bízok, csak félek, hogy amíg nem szól, addig nem tudom szobatisztaságra nevelni, de megpróbálom. Kicsi fiam szókincs: anya, nem , ezt , apa, mama, papa.

februárba lett 2

2014. jún. 3. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!