4 év körüli gyermeked mennyire tud társasjátékozni? Elfogadja, tiszteletben tartja a szabályokat?
Egyszerű, dobókockás-lépegetős társasjátékra gondolok.
Annyit lép, amennyit dob? Szokta jóval előrébb tenni a bábuját, mint a többieké? Nagyon mérges, ha megelőzi valaki?
Előre is köszi.
Attol fugg milyen kedve van (ezt komolyan irom).
Vannak napok amikor egesz jol eljatszik. Oda rakja a babut ahova kell, nem gond ha megelozod es megtapsolja a nyertest... Egesz pontosan normalisan vegigjatszik egy tarsasjatekot.
Olyan napunk is van, hogy o maga talja ki a szabalyokat. :) Neha meg logika is van benne de neha egesz ossze-visszasag. Ja, es meg erteni is kell pontosan a szabalyokat amiket hirtelen letrehoz. :)
Ha faradt akkor nehezebben toleralja azt, hogy nem o a nyertes. Pl vasarnap egy egyszeru kis tarsasjatekkal jatszodtunk. 3 dobokocka szinekkel es meg kellett gyorsan talani azt a zoknit amibe az adott 3 szin szerepel. A ferjem talalta meg eloszor es emiatt kitort a siras. Multheten meg egesz jol eljatszott es nem volt gond ha valaki mas talata meg az adott zoknit es nem o nyert.
enyém megérti és betartja a szabályokat. azt viszont nem viseli el ha nem ő győz. a megelőzéssel nincs baja, csak a célba ő érjen először.
először ha nem áll nyerésre akkor szoktam picit csalni ha nem figyel, de 2.-3. kört már szabályosan játsszuk és ha nem ő nyer akkor vége is mert kiborul :)
Kedves 7-es válaszóló, kérlek, ne általánosíts! "Szerintem meg nem is értik a szabályokat" "Minden gyerek hisztizik és "csal" a játékba"
Kisfiam 6 éves, és 3 éves kora óta nagy társasrajongó.
Nálunk is előfordul, hogy nehezen viseli a kudarcot, de csalni sosem csalt, és tökéletesen érti a szabályokat, már olyanoknál is, mint a Gazdálkodj okosan, nemhogy a korosztályának valókat. Szerintem az előtted írók is megerősítenek ebben, hogy ugyan nehezen viselik a vereséget 3-7 évesen, de szabálytartók, szabálykövetők. Hiszen ez a társas lényege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!