2 és fél éves kisfiam "Kisszívemnek" szólít anya helyett, hogy tudnánk leszoktatni róla?
A férjem hív így, és Bence, a kisfiunk sajnos eltanulta tőle. Persze előtte a férjem is mindig próbált úgy szólítani engem, hogy "anya", de sokszor mégis ezt a becézést használta, mert az évek alatt megszokta és nehezebben áll rá, hogy anyunak hívjon. Viszont emiatt a gyerek is kisszívemez, és egyszerűen nem tudjuk rávenni, hogy anyának szólítson.
Mi lehet a megoldás?
Ez de aranyos! :D
Bocsi,az OFF-ért!
Ne akadj ki ezen, ha nem tiltakozol, rövidesen leszokik róla.
De nagyon aranyos!!!!
Ez szerintem is nagyon cuki. :))) Ugyanakkor megértem, hogy zavar. Szerintem se javítgasd direktbe, inkább csak indirekt módon. Pl. Kisszívem, kérek vizet! Akkor erre válaszold azt, hogy Oké, anya mindjárt hozza.
Általában azt szoktuk mondani, hogy a nyelvhasználattal kapcsolatos minden "tévedést" így érdemes javítani, neked is ezt javasolnám.
Szerintem ez aranyos!
Mi a párommal Mancúrt mondunk egymásnak és ha nem figyelünk a lányunkra, akkor csípőre teszi a kezét és nagyot kiabál, hogy MANCÚR gyere, vagy figyelj rám! Sőt, van hogy a nevemen szólít! 2 éves...
Ők most élvezik szerintem a "szólás szabadságát"!
Ez elfog múlni szerintem, és nagyon cuki, hogy így nevez téged, biztos elfog múlni, csak bohóckodik, vagy tetszik neki, ahogy a férjed szólít! :)
Aranyos:)
Szerintem ne foglalkozzatok vele!Annyit tehettek,hogy apának,anyának is hívjátok egymást a gyerek előtt,ha mentek valahova mondjátok,hogy "apa is és anya is megy meg Bence is",szóval az "anyát" használjátok mikor a szitu úgy kívánja,aztán ő is át fog térni erre.
Ezen túl nem kell nagy feneket keríteni a dolognak,úgysem tudjátok neki megmagyarázni,hogy ő ne így hívjon,mert azt csak apának "lehet" :)
én a gyerekeknek gyakran mondom,hogy "drágám","szivem",nagyobbik fiam is szokta nekem mondani.Férjem nekem azt mondja "babi" és így is szokott fiam szólítani,sőt ha nagyobb társaságban vagyunk,akkor utána sokszor a keresztnevemet használja,mert azt hallotta,nincs ezzel baj:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!