Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most akkor szerintetek nem...

Most akkor szerintetek nem lennék jó anya, vagy saját gyerekkel teljesen más?

Figyelt kérdés

Babát tervezünk a férjemmel. Neki az előző házasságából van egy ötéves kislánya, aki hetente 3-4szer alszik nálunk, illetve szünetekben velünk van 2-3 hetet egyhuzamban.

Nagyon szeretem a kislányt, jól kijövünk, de nagyon elfáradok mellette. Fáraszt, hogy állandóan kérdezget, hogy nem lehet mellette 3 mondatot sem váltani a férjemmel, mert közbekotyog, hogy nem tud fél órát ellenni egyedül, hogy úgy eszik mint egy kismalac, hogy nekem kell utána elpakolni mindent, stb.

És szöget ütött a fejembe, hogy ha 2-3 nap alatt ennyire kimerülök ettől, akkor mi lesz a saját gyerekemmel, aki napi 24 órában mellettem lesz?

Mit gondoltok, saját gyereknél más a helyzet, vagy pedig inkább ne szüljek, mert nem tudnék jó anyuka lenni?

2014. ápr. 1. 11:43
 1/9 anonim ***** válasza:
A saját gyerek teljesen más. Én eleve nem vagyok egy nagy gyerek imádó,némelyik kifejezetten idegesít. Nem igazán tudok mit kezdeni velük. Szoktam vigyázni egy 5 éves kisfiúra (rokon),a sajátom másfél éves. Ki tud akasztani az 5 éves nagyon,mindig kiabál és dacol,szóval leszívja rendesen az energiám... A fiam is épp hisztizős/földön fetrengős korszakát éli,de mégsem idegesít annyira,mint más gyereke. A sajátodhoz tök máshogy viszonyulsz,bár tény,hogy foglalkozni sokat kell vele is,de meghozza a gyümölcsét,mert látod,hogy napról napra értelmesebb. Vannak napok,amikor a túlélésre játszom :D máskor pedig csak úgy elütjük az időt,kenyérre lehet kenni,gördülékenyen megy vele minden.
2014. ápr. 1. 11:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Egy saját gyerek teljesen más, őt már egészen pici kora óta fogod nevelni. Persze, eleinte nehéz lesz hozzászokni, de ahogy telik az idő úgy egyre jobban bele lendülsz és ki alakul a napi rendetek. Valószínű a kislányban van egy kis féltékenység is, hisz azért neki se lehet könnyű, h a szülei elváltak, meg kell őt is érteni.
2014. ápr. 1. 11:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan vagyok a gyerekekkel, nagyon fárasztóak tudnak lenni. A sajátom ma 6 hetes, ő is fárasztó, de az én kis tündérkém, és érte bármit megteszek :) A sajátodat máshogy fogod kezelni, az biztos.
2014. ápr. 1. 11:51
 4/9 anonim ***** válasza:
A "jó" anyaság relatív. Nem ezen múlik. Más gyerekével, akármilyen közel is áll hozzád sosem leszel olyan, mint a sajátoddal. Mindemellett minden gyerek más és más. Ne gondold, hogy az anyukák a saját gyerekük mellett nem fáradnak el és titkon nem vágynak egy kis nyugira. Szerintem ne ítéld el magad emiatt. A gyerekekkel minden korban más a "probléma" és más az öröm. A kislány mellett nagyjából megtapasztalhatod mi mivel jár. A többit mérlegeld magadban.
2014. ápr. 1. 11:52
 5/9 A kérdező kommentje:

Ó, én nagyon szeretnék gyereket, csak amiatt parázok, hogy a férjem lánya totál lefáraszt agyilag, pedig értelmes, viszonylag nyugodt, szófogadó, aranyos kislány. És mégis a falnak tudnék rohanni, amikor ötödször kérdezi meg egy totál egyértelmű dologról (mint például hogy ma kedd van), hogy "de miért". :D

És tuti, hogy amilyen peches vagyok, az én gyerekem sokkal elevenebb lesz, egy kis akaratos méregzsák, ha csak egy kicsit is hasonlítani fog rám. :) Szóval már most azon aggódom, hogy lesz-e hozzá elég türelmem.

2014. ápr. 1. 11:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Meg van rá az esély, hogy - temperamentumától is függően - a sajátod is nagyon fárasztó lesz. Viszont jobban fogod szeretni, és azért ez elég sok mindenen átlendíti, "kárpótolja" az embert. A türelem meg hát valamelyest tanulás kérdése is.
2014. ápr. 1. 12:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Saját gyerek teljesen más, de már vagy 3adszorra olvasom ugyanezt a kérdés az elmúlt napokban!
2014. ápr. 1. 12:12
 8/9 anonim ***** válasza:
A saját gyerek teljesen más, nem érzed majd annyira tehernek. Ugyanakkor tény, hogy elgondolkoztató a reakciód a kislányra. Hány éves vagy?
2014. ápr. 1. 22:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! En azt hittem hogy en olyan gyerekszereto vagyok, es az is voltam ameddig megszuletett a kislanyom: Ot Imadom, es idovel rajottem hogy mas gyereke nem is erdekel, sot meg neha idegesitenek is.
2014. ápr. 2. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!