Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom (5éves volt a...

Kislányom (5éves volt a nyáron) NEM szeretne kistestvért! Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Párommal mostanában beszélgettünk, hogy lassan jó lenne még egy baba kislányunk mellé.Persze megkérdeztem a kicsit is és hallani sem akar róla.Annyira "agresszív" lesz a téma hallatán hogy csak ámulok.Azt mondja ne is beszéljünk erről.Próbáltam "megbeszélni" vele, hogy mi az oka ennek mert amúgy szereti a babákat,de hiába.Csak "méregbe"gurul.Pedig gondoltam ha beszélek róla vele a teherbeesés elött, hogy lesz akivel majd játszon, nem lesz többet egyedűl és ugyanúgy szereti majd őt mindenki mint eddig attól, hogy lesz egy testvérkéje is... akkor könnyebben "elfogadja" Tudom, hogy nem a gyereknek kell "eldönteni" az ilyen dolgokat én mégis szeretném ha ő is szeretné:-) Nem akarok úgy egy babát, hogy tudom ő talán "Utálni" fogja majd...Mit tegyek? Hogyan "győzzem"meg? Tanácsok?
2009. dec. 20. 23:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
72%
Nehéz ügy, mert egy életre szóló döntés. Te és a párod biztos vagytok benne, hogy szeretnétek? Mert ha elbizonytalanít a gyereketek reakciója, az azt is jelenti, hogy még ti sem döntöttétek el 100%-osan, hogy szeretnétek. Legalábbis szerintem így van, saját magamból kiindulva.
2009. dec. 21. 09:57
 12/13 anonim ***** válasza:
Mi úgy voltunk ezzel hogy csak akkor mondtuk el amikor terhes lettem. Tetszik nem, jön a tesó. Ebből sose csináltunk kérdést hogy ki az úgy mond főnök.
2009. dec. 23. 08:10
 13/13 anonim ***** válasza:

Én sem akartam tesót sosem. Aztán lett 3 is. Nem szerettem meg őket, csak amikor már nagyok lettek. Most már nem bánom, hogy vannak, de az sem zavarna, ha nem lennének.

Esetleg van olyan a családban,vagy barátoknál, ahol hasonló korú testvérpár van, akik jól kijönnek egymással? Ha elvinnéd hozzájuk játszani, lehet megjönne hozzá a kedve.

2020. jan. 13. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!