Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3,5 éves kislányom, nagyon...

3,5 éves kislányom, nagyon irigy, mindent a magáénak tart. Kistestvért szeretnénk, ez ugye változni fog?

Figyelt kérdés
sajnos nagyon irigy, pedig nem így neveltük, és mindig mondogatjuk neki, hogy nem szabad irigynek lenni stb. kicsit tatok tőle, hogy a kistestvér majd durvább reakciókat vált ki nála.
2008. máj. 29. 09:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát el kell tőle csenni dolgokat játékosan, hogy szokja és megmutatni, hogy anyáé, apáé , vigyétek körbe a lakában és mondjátok mindenre kié... a sógim 3 évese ugyanez, de mi neveljük a nagyikával és amikor nagyon csinálta a hisztit akkor megmondtuk, hogy levisszük a kuka mellé a szegénygyerekeknek, meg ilyesmi. Ha ez nem használ nem tudom , de biztosan lesz valami irigysége, ami természetes is.
2008. máj. 29. 09:55
 2/5 anonim ***** válasza:
visszatérve : nem a gyereket visszük a kuka mellé,hanem amire épp azt mondta, hogy az ővé és nem adja...
2008. máj. 29. 09:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Gondolkodjunk csak egy kicsit a gyerek fejével!Mi felnőttek is sokszor olyanok vagyunk,hogy a saját dolgainkat is nagyon féltjük,óvjuk talán egy kicsit sajnáljuk is.Ez természetes dolog,hogy magáénak tart dolgokat.Ha kistestvér meg lesz számolni kell vele,hogy lesz egy kis természetes féltékenység.Be kell majd avatni mindenben pl.fürdetésben,pelenkázásban.Nem kell erőszakosan elvenni tőle dolgokat nehogy rosszabb legyen a helyzet.
2008. máj. 29. 11:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez a helyzet. Én azt csinálom, hogy veszünk egy csokit, vagy bármit, és azt el kell osztanunk, hogy mindenkinek jusson.Talán így hozzászokik az osztozáshoz. Remélem beválik.:)
2008. jún. 5. 15:52
 5/5 anonim ***** válasza:
81%
A tesóváró "hadműveletet" már el is kezdheted. Elsőként minden utatokba akadó kisbabát nézzetek meg. Hogy milyen aranyos, és kicsi és ilyenek. Beszéljetek sokat róla, hogy milyen jó lenne ha nektek is lenne egy ilyen pici babátok, akit tologathatna. stb. Fokozatosan el fogjátok érni hogy már ő akarja a kis tesót. Mindent beszéljetek meg vele, már ha úton van a kicsi. Én könyveket mutogattam, pedig csak két éves volt. Tudta, hogy hol van a baba, és most mekkora. És ő volt otthon az első aki megfoghatta a kis tesót. Ekkor két és fél éves volt. Hihetetlenül büszke volt. Ja és ha megszületik a baba hozzon neki valami apróságot ajándékba. Ezzel nagyon be tud vágódni a kis tesó.
2008. jún. 19. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!