Honnan tudom, ha 2 éves és 4 hónapos csemetém színvak?
Olyan ügyesen rávágja például a zsírkrétára (talán véletlen) hogy sárga, aztán felvesz egy rózsaszínt, és ugyanazzal az örömmel, arra is, hogy sárga.
Lehet, hogy a színeket még nem tudja, ettől még csak kellene különbséget tennie köztük, nem?
Nyugi, nálunk is a sárga volt a sláger, aztán a rózsaszín... Egy ideig mindenre ugyanazt a színt mondta.
Az én lányom 2 éves és 7 hónapos, mostmár biztonsággal felismeri a színeket, még azt is hogy világoskék, sötétkék stb. De ez talán 3-4 hónapja van így.
Én is próbáltam mindenhogy "tanítani", pl a legóból válogasuk ki a sárgákat, pirosakat stb, vagy kérek egy ugyanilyen színű kockát. Aztán egyszer csak ráérzett a dologra.
Előző vok.Nem színvak,hanem színtévesztő a helyes megfogalmazás.3 féle csap van a szemünkben ami a színeket keveri,piros,sárga,és kék.A színtévesztőknek az egyik hiányzik.Pl,ha a sárga hiányzik akkor ugyan úgy látják mint mi a pirosat és kéket,de már a sárgás ill,zöldes árnyalatokat is piros -kékből keverik,tehát ezeket lilának látják.A lila színben nagyon kevés árnyalatnyi különbséget látnak,ezért fordul elő,hogy pl narancssárgára azt mondják,hogy zöld.Nekik ez a két szín majdnem egyforma.Ezért színtévesztők.Szegények..,
A válogatást csinálhatod csipesszel,hajgumival,vagy bármivel.Ill felmutatsz egy sárga játékot,és kéred,hoy hozzon ilyen színű valamit.
Szia
Az en babam meg kicsi, de kolleganom gyereke 2 evesen mindenre ragyogo arccal ramondta hogy rozsaszinu, olyan edes volt. Most 3 eves es ismeri rendesen a szineket, ugyhogy szerintem neked sincs miert aggodnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!