Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen étel legyen a szülinapi...

Milyen étel legyen a szülinapi zsúron?

Figyelt kérdés
Kisfiam a hétvégén lesz 3 éves, és kisebb vendégséget tervezünk vasárnap délutánra. Nem szeretnék több fogásos kajával készülni, lévén, hogy van még két 1,5 éves testvére is (így időm sem nagyon lenne rá). Gondoltam sütök egy tortát és még néhány vendégváró falatkát? Szerintetek mi lenne a jó? Nagyon gáz, hogy nem lesz több fogásos, "asztalhoz ülős" vacsora?
2014. ápr. 8. 13:08
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem igazad van, hogy nem kell több fogásos. En magam sutnek pizzát és utána lenne gyümölcs (pl.ananasz) és fagyi.
2014. ápr. 8. 13:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy délutáni zsúrt szerveztek, én hidegtálakat, svédasztal jellegű ételeket ajánlanék. A kisfiam szülinapját ünnepeltük múlt héten déluzán nagyszülőkkel, nagybácsikkal. Elég sokan voltunk. Előző este, amikor már aludt a család, franciasalátát, kukoricasalátát készítettem. Másnapra jól összeértek az ízek. Anyum sütött egy nagy adag fasirtot, hozozt otthoni savanyúságot. Én csináltam házi kenyeret. MIndenki elégedettvolt.
2014. ápr. 8. 13:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is a pizzára gondoltam elsőre (vagy esetleg a pizzás csigára), de mivel azt már írták, így azt mondanám,hogy vagy egy nagy tál gulyás leves és utána torta, vagy esetleg hidegtál, amit előtte nap is már el tudsz készíteni. Ráadásul gyerekzsúrra, ketchuppal, ubival stb. jó kis formákat lehet mintázni a szendvicsekre.

Ha nálunk "buli" van, akkor ha sütök is sütit, azt előtte nap megcsinálom. Ha daráltkekszből készítesz a marcipánkockát ajánlom, nagy sikere szokott lenni és borzasztó gyors. Vagy fogok egy nagy üvegtálat, lereszelek két gesztenyemasszát és tejszínhabbal tálalom desszertnek.

Sósnak a levestészta a leggyorsabb megoldás.

Ezekhez kölyökpezsi, meg szörp. :-)

2014. ápr. 8. 13:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Rendelés kizárva? Mert ha belefér a keretbe,rendelhetnél hidegtálat,vagy a Trófeában is lehet találni finom fogásokat.

Eszembe jutottak még a fasírt golyócskák,de arra nem tudom mennyire lenne kapacitásod 3 pici mellet,ehhez lehetne valamilyen salátát csinálni (pl egy majonézes,egy zöldsaláta) vagy lehet kapni koktél virsliket az Aldiban,ezeket meg lehet főzni,vagy grillezni a sütőben.

Ha van segítséged,készíthetsz szendvicseket,vagy előételként fokhagymás-sós tejfölt grissinivel.

Nekem csak egy 1 évesem van,nemrég ünnepeltük a születésnapját és a szűk család is 14 fős volt,így én előző nap kukorica salátát készítettem és csirkecombokat tettem tepsibe,így másnap csak sütni kellett,és a Trófeából rendeltünk még pár adag ennivalót amit tálakra tettünk.

Ja,és nem gáz,hogy nem lesz asztalhoz ülős vacsora,szerintem senki sem fogja elvárni tőled.Sok boldogságot a kicsinek!

2014. ápr. 8. 13:25
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket. Mindegyik nagyon tetszik! Utolsó: köszönjük a jókívánságot. :)
2014. ápr. 8. 13:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"pólyás virsli", sima virsli leveles tésztába tekerve

Stefánia szelet (én mindig előző nap legyártom, másnap sütöm, olcsó, kiadós, mutatós)

baconbe tekert csirkemáj (a bacon miatt nem olcsó, de általában nagy sikere van)

fasírtgolyók (veheted készen is a Sága egész finom, csilingelős autóban is kapni)

kicsi szendvicsek bagette-ből vagy szendvicskenyérből

őzgerinces csirkemell (ezt egy nappal előtte meg lehet sütni, hidegen szeletelni, nagy kedvenc nálunk)

majonézes és/vagy natúr saláta, savanyúság

2014. ápr. 8. 14:04
 7/7 anonim ***** válasza:

hát sztem a saláták meg fasírtgolyók egyáltalán nem gyors!

Én is a pizzára szavazok,az tényleg gyors!Begyúrod,keleszted majd tepsibe rádobálni a feltéte és mehet a sütőbe!Gyors,olcsó,laktató,kiadós.ha nagyobb baráti társaság,vendégség jön hozzánk 90%ba ezt készítem.

Vagy még bográcsba egy pörkölt?Csak fel kell készíteni és elrotyog magába,fött krumpli hozzá!

Én juhászpörköltet szoktam:lapockából pörkölt mikor majdnem kész apróra vágott fehér káposzta bele,mikor a káposzta is puha lisztes tejföllel behabarod!Fött krumplival,házi savanyúsággal,házi kenyérrel tálalom!

2014. ápr. 8. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!