Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az aszalt gyumolcs olyan,...

Az aszalt gyumolcs olyan, mintha csokit vagy cukrot adnek neki?

Figyelt kérdés
Sogornom kijelentese a fenti kerdes. Igaza van? 15 honapos lanyomnak nem igazan adok csokit. Max 2 hetente kis darabot. Vagy a nagyi persze :( Cukorkat meg soha nem kap. Ellenben aszalt gyumolcsot vagy mazsolat napi szinten. Szerintem ez egeszseges, a csoki meg nem. Viszont elgondolztatott. Lehet en nem latom jol? Cukor az cukor? Mindegy, hogy gyumolcs cukor vagy sem?

2014. ápr. 6. 22:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
10 deka gyümölcs az nem sok.10 deka aszalt gyümölcs,az rengeteg,10 deka csokit nem eszik meg egyszerre,hanem egy hét alatt.Akkor melyikben is van több cukor?
2014. ápr. 6. 23:20
 12/30 anonim ***** válasza:

Aszalt gyümölcsök kalóriatartalma:

[link]

2014. ápr. 6. 23:23
 13/30 anonim ***** válasza:

szerintem mindkettőtöknek igaza van.

a gyümölcs az cukor. érdekes amúgy, hogy a cukorbetegek milyen kevés gyümölcsöt ehetnek, szóval azért az se olyan jó cukor. viszont tele van vitaminnal, ami a csokiról nem épp mondható el :)

viszont az is igaz, hogy a bolti aszalt gyümölcsöket cukorba áztatják, egyébként egyáltalán nem olyan finom a házi aszalt gyümölcs, tényleg érezhető a különbség.

nekünk van aszaló gépünk, használjuk is, ezért is tudom.

amúgy a csoki se ördögtől való, de igazad van, hogy nem kell beletömni a gyerekbe. viszont ha csak a cukor miatt nem adod, akkor sógornődnek valóban igaza van :)

2014. ápr. 6. 23:25
 14/30 A kérdező kommentje:

Ezt talaltam:

"Az aszalt gyümölcsök rengeteg oldható rostot tartalmaznak - nyilatkozta Dr. Daniel Gallagher a Minnesota Egyetemről - Glikémiás indexük a friss gyümölcsökhöz hasonlóan alacsony, és nagy szerepet játszhatnak a különböző emésztőszervi megbetegedések megelőzésében."

"Az aszalt gyümölcsök káliumtartalma is magas, és rengeteg vitamint, ásványi anyagot és bioaktív fenolt tartalmaznak" - nyilatkozta Dr. Arianna Carughi, a Kaliforniai Szárított Gyümölcs Szövetkezet kutatási koordinátora, majd hozzátette: "A friss és szárított gyümölcsökben található polifenolok jó hatással vannak szívünkre és segíthetnek megóvni minket a betegségektől, sőt egyes kutatások szerint bizonyos daganattípusok ellen is hatásosak."

A legfőbb ellenérv a szárított gyümölcsökkel szemben azok magas cukortartalma, de a szakértők szerint, ha figyelembe vesszük a szárítással együtt járó vízveszteséget, az aszalt változatok semmivel sem tartalmaznak több cukrot és kalóriát, mint a friss gyümölcsök.

Tudom, hogy en azt az oldalat szeretnem latni, hogy ez jo, de en akkor sem ertem, hogy a csoki (egyeb edesseg) hogy lenne mar ugyanolyan. Mar csak azert sem, mert ettol legalabb tud kakilni, a 70%-os etcsokitol meg Laevolac-al :D

Ja meg annyit, hogy 2 db barackrol, vagy par szem mazsolarol van szo :) 10 deka? 1 honapja vettem 250 grammos kiszerelesben. Szerintem meg felig van.

2014. ápr. 6. 23:28
 15/30 anonim ***** válasza:
A káliummal csak csínján...
2014. ápr. 6. 23:45
 16/30 anonim ***** válasza:
Látszik, hogy van-e rajta hozzáadott cukor, az nem jó. A természetes teljesen jó, ahogy találtad is. Koncentráktabb, mint a friss gyümölcs. A természetes cukor a cukorbetegeknek is jó lenne, van egy módszer, ami nyers gyümölcs-zöldség kúrával gyógyíttja őket.
2014. ápr. 6. 23:53
 17/30 anonim ***** válasza:
25%

Ne magyarázzátok már, hogy a csoki egészségesebb mint a gyümölcs! Jézusom! Cukor és cukor között van különbség, a glikémiás index számít. Arról nem is beszélve, hogy a csokiban még mi egyéb is van, a mazsolát nem nyomják tele minden vacakkal. Van olyan aszalt gyümölcs, amit nem mártanak cukorba.

Apukám cukorbeteg. Almát, szőlőt pl simán ehet, mert a glikémiás indexük alacsony. Ugyanannyi mennyiségű fehér cukortól viszont felmenne a cukorszintje.

[link]

De egyétek csak a csokit gyümölcs helyett, ha nektek az a jobb. Én még ilyet nem hallottam.

Kérdező, szerintem igazad van.

2014. ápr. 7. 01:45
 18/30 anonim ***** válasza:
Friss gyümölcsöt kell enni,de amúgy nincsen baja csokival sem vagy ritkán egy kis aszalt gyümölccsel.
2014. ápr. 7. 06:50
 19/30 anonim ***** válasza:
17es óriási butaságot írtál, cukorbetegknek nem szabad szőlőt enni.
2014. ápr. 7. 08:42
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Azzal a válaszolóval értek egyet aki azt írta hogy az aszalt gyümölcs azért "veszélyes", mert abból sokkal többet megeszik, mint a rendes gyümölcsből.

10 dkg aszalt gyümölcs sokkal-sokkal több cukrot tartalmaz, mint 10 dkg rendes alma pl. Ezért én alkalmanként adnám csak a gyereknek és nem minden nap. Ha minden nap megeszik mondjuk egy marékkal, az elég sok cukrot jelent. A friss gyümölcs a folyadéktartalma miatt is jobb a gyereknek.

Az a kalóriatáblázat is sokat elmond, amit az egyik válaszoló belinkelt. Az aszalt gyümölcsökben 4-5-ször annyi a kalória.

2014. ápr. 7. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!