Az aszalt gyumolcs olyan, mintha csokit vagy cukrot adnek neki?
Aszalt gyümölcsök kalóriatartalma:
szerintem mindkettőtöknek igaza van.
a gyümölcs az cukor. érdekes amúgy, hogy a cukorbetegek milyen kevés gyümölcsöt ehetnek, szóval azért az se olyan jó cukor. viszont tele van vitaminnal, ami a csokiról nem épp mondható el :)
viszont az is igaz, hogy a bolti aszalt gyümölcsöket cukorba áztatják, egyébként egyáltalán nem olyan finom a házi aszalt gyümölcs, tényleg érezhető a különbség.
nekünk van aszaló gépünk, használjuk is, ezért is tudom.
amúgy a csoki se ördögtől való, de igazad van, hogy nem kell beletömni a gyerekbe. viszont ha csak a cukor miatt nem adod, akkor sógornődnek valóban igaza van :)
Ezt talaltam:
"Az aszalt gyümölcsök rengeteg oldható rostot tartalmaznak - nyilatkozta Dr. Daniel Gallagher a Minnesota Egyetemről - Glikémiás indexük a friss gyümölcsökhöz hasonlóan alacsony, és nagy szerepet játszhatnak a különböző emésztőszervi megbetegedések megelőzésében."
"Az aszalt gyümölcsök káliumtartalma is magas, és rengeteg vitamint, ásványi anyagot és bioaktív fenolt tartalmaznak" - nyilatkozta Dr. Arianna Carughi, a Kaliforniai Szárított Gyümölcs Szövetkezet kutatási koordinátora, majd hozzátette: "A friss és szárított gyümölcsökben található polifenolok jó hatással vannak szívünkre és segíthetnek megóvni minket a betegségektől, sőt egyes kutatások szerint bizonyos daganattípusok ellen is hatásosak."
A legfőbb ellenérv a szárított gyümölcsökkel szemben azok magas cukortartalma, de a szakértők szerint, ha figyelembe vesszük a szárítással együtt járó vízveszteséget, az aszalt változatok semmivel sem tartalmaznak több cukrot és kalóriát, mint a friss gyümölcsök.
Tudom, hogy en azt az oldalat szeretnem latni, hogy ez jo, de en akkor sem ertem, hogy a csoki (egyeb edesseg) hogy lenne mar ugyanolyan. Mar csak azert sem, mert ettol legalabb tud kakilni, a 70%-os etcsokitol meg Laevolac-al :D
Ja meg annyit, hogy 2 db barackrol, vagy par szem mazsolarol van szo :) 10 deka? 1 honapja vettem 250 grammos kiszerelesben. Szerintem meg felig van.
Ne magyarázzátok már, hogy a csoki egészségesebb mint a gyümölcs! Jézusom! Cukor és cukor között van különbség, a glikémiás index számít. Arról nem is beszélve, hogy a csokiban még mi egyéb is van, a mazsolát nem nyomják tele minden vacakkal. Van olyan aszalt gyümölcs, amit nem mártanak cukorba.
Apukám cukorbeteg. Almát, szőlőt pl simán ehet, mert a glikémiás indexük alacsony. Ugyanannyi mennyiségű fehér cukortól viszont felmenne a cukorszintje.
De egyétek csak a csokit gyümölcs helyett, ha nektek az a jobb. Én még ilyet nem hallottam.
Kérdező, szerintem igazad van.
Azzal a válaszolóval értek egyet aki azt írta hogy az aszalt gyümölcs azért "veszélyes", mert abból sokkal többet megeszik, mint a rendes gyümölcsből.
10 dkg aszalt gyümölcs sokkal-sokkal több cukrot tartalmaz, mint 10 dkg rendes alma pl. Ezért én alkalmanként adnám csak a gyereknek és nem minden nap. Ha minden nap megeszik mondjuk egy marékkal, az elég sok cukrot jelent. A friss gyümölcs a folyadéktartalma miatt is jobb a gyereknek.
Az a kalóriatáblázat is sokat elmond, amit az egyik válaszoló belinkelt. Az aszalt gyümölcsökben 4-5-ször annyi a kalória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!