3,5 év körüli gyermeketek hány darabos puzzle-t tud egyedül kirakni?
Hihihi... :) most magamban nevetek
enyém 3,5 éves, és nincs 15 darabosnál nagyobb kirakónk, van millió játék, de ez valahogy kimaradt. Ha lenne, és gyakorolná, szerintem kirakná, de nem hiszem, hogy bármiről lemarad, ha nincs nagy kirakója.
De talán nem is csak a száma számít, hanem inkább a mérete, nem?
6-os, nem marad le, de hogy nagyon fejlesztően hatna, ha lenne, az biztos.
Egyébként enyém 3,5 évesen 35 darabost, 48-at kis segítséggel.
A 4 éves fiamat már csak az köti le, ha összekeverünk 2-3 db 35-48 db-os kirakót, és azokat rakosgatja. Lehet, hogy húsvétra kap egy 100 darabost? :)
3,5 évesen ő is a 35-48 darabosokat rakosgatta.
Nekem is ennyi idős a kisfiam.
Ha 1,5 hónappal ezelőtt kérdezed meg, akkor azt válaszolom, hogy kb. 12 darabosat, mert annyira nem érdekelte.
Aztán pár hete ugrásszerűen megnőtt az érdeklődése, tényleg 1-2 hét alatt. Éppen akkor vettem egy munkagépes puzzle-t, amikor épp a munkagépek érdekelték a legjobban a világon :)
Együtt kiraktuk közösen a 35 darabosat egyik nap egyszer, aztán hagytam, hogy hagy keresgesse, próbálgassa.
Másnap megint kiraktuk közösen- és onnantól fogva egy hétig csak ezt rakta, már emlékezetből is, fejjel lefelé is stb. :)
Aztán jött a Thomas-os témájú 30-40 darabosak, most 64 darabos 4+-os bogyó és babócásat is simán kirak, 54 darabos Noddyt. Mert érdekli és tényleg napi szinten veszi elő őket.
Nem kell aggódod, esetleg ügyesen próbálhatod felkelteni az érdeklődését, de ha nem megy, nem kell erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!