Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves gyermeked hány darabos...

3 éves gyermeked hány darabos kirakóval boldogul egyedül?

Figyelt kérdés
A te segítséged nélkül, de minta alapján (képre rakja a puzzle elemeit) hány darabos kirakót tud kirakni?
2013. dec. 4. 00:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az enyém 35 darabosat tud már kirakni magától.Nem rég kezdte el érdekelni.
2013. dec. 4. 07:49
 2/11 anonim ***** válasza:
Egy 54 darabos van itthon, amit már egyedül kirak (de sokat gyakorolta) - nem a képre, bár azt kisebb méretben látja a dobozon. (Szerintem a mintától is függ, mert van itthon 196 darabosunk is, aminek együtt szoktunk nekiállni néha - ő rajta lévő érdekesebb gyerekszereplőket keresi össze, nekem marad az elég egyforma darabokból álló ég meg a fák :)
2013. dec. 4. 07:59
 3/11 anonim ***** válasza:

Én kisfiam 2-2,5éves korában már a 60db-ost ki tudta rakni, és most a nagyobbik fiam 260db-os verdás kirakóját kis segítséggel szintén rakosgatja. Az a jó ebben a kirakóban, hogy a darabok nem olyan picik, és jól látszódik a minta is rajta. 3verda autó van rajta, - piros-kék-zöld, ha összekeresgetjük a darabokat, akkor az autókat szépen összerakja, utána hozzápakolássza a keretet és a háttér kicsit egyhangúbb fekete részét meghagyja nekem- de az nem túl sok darab. Szóval elég jól elboldogul vele, és most 3éves mult, kiscsoportos.

A másik fiam nem nagyon tudott ilyen korban így kiarkózni, csak ilyen 20-30darabossal. Most 5-6évesen már természtesen egyedül kirakja ezt a 260db-ost ő is, de hát korábban ez nem ment neki.

A tied?

2013. dec. 4. 08:15
 4/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok,

hát tényleg szívből gratulálok mindenkinek, akinek már a 2 éves gyermekei is 30-40-50 darabosakkal próbálkoznak.

A kisfiam 3,5 éves, nem nagyon érdeklik a kirakók.

Így teljesen magától (tehát ha előtte SOHA nem segítettem és előtte bontom ki az eredeti csomagolásból a játékot) akkor kb. 20 darabosat rakna ki.

Ha azért ott vagyok mellette és legalább 1-2szer együtt rakjuk, akkor valószínűleg többet.

Mi nem a képre rakjuk a darabokat, hanem a parkettára és a doboz teteje (amin a kép van általában) az függőlegesen van előtte (tehát át is kell fordítani a látott képet, mint majd később az iskolában a táblára írt dolgokat).

Nem gondolom, hogy bármiben le lenne maradva, ismerős szakember szerint teljesen jó ez a teljesítmény is egy kiscsoportos ovistól- a többiek valószínűleg "megszállottabbak" a kirakóban, nálunk nem tartozik a sláger játékok közé egyelőre.

Szép napot.

2013. dec. 4. 08:50
 5/11 anonim ***** válasza:
3,5 éves lányom 49db rak ki egyedül de mi már hónapok óta gyakororoltuk
2013. dec. 4. 12:07
 6/11 A kérdező kommentje:

És akinek a gyereke kis korban ennyira ok darabosokkal is boldogul, ott meddig ül egy kirakó előtt egy gyerkőc? Meddig foglalkozik ugyanazzal az egy kirakóval? Esetleg ha félbehagyja, akkor később visszamegy és folytatja?

Az enyém 33 hónapos és 16 darabossal boldogul segítség nélkül (nem hagyja rám a végét sem). Ennél nagyobbal nem is próbálkoztunk mondjuk, de nem is hittem volna, hogy kellene ennél többet tudnia, sőt a korabeli ismerős gyerekeknél így is sokkal jobban teljesít. Szóval meglepett, hogy mégiscsak le vagyunk maradva...

Ő nem foglalkozik tovább egy képpel max 5 percnél többet, és ha több képet is kirakózunk akkor is ráun max 20 perc után. Hozzáteszem, én sem voltam soha az a türelmes típus, aki több ezer darabos puzzleokkal szórakoztatja magát, gyerekkoromban is mindig unalmasnak találtam. Talán pont ez a gond. Na de akkor beújítok egy nagyobb puzzlet és meglátjuk mi lesz. De ha 5 perc alatt nem lehet kirakni, akkor tuti nem fogja érdekelni. :)

2013. dec. 4. 14:11
 7/11 anonim ***** válasza:

Figyelj, nem vagytok lemaradva!!

Itt is csak arról van szó, hogy az egyik gyereknek jobban tetszik a kirakó, a másiknak kevésbé.

Én írtam, hogy 60db-ost is ki tudott rakni a fiam ennyi idősen, de a nagyobbik nem tudta- ő is csak olyan 20-30db-ig, a legkisebbik aki 22hónapos pedig még csak nem is hajlandó ránézni sem a kirakósokra, a kicsikre sem, amik 9-12db-osak. Abszolút nem érdekli, pedig a középsőm 22hósan ezeket már oda vissza tudta.

Nem egyformák a gyerekek- és nincs lemaradva a gyermeked, ne hogy azt hidd!! Nagyon ügyes és kitartó, hogy ennyit is meg tud csinálni!! Nem kell őt trenírozni- én sem tettem a középsőmmel, csak amikor jól ment pl a 12db-os neki, eléraktam a 20db-ost és az is ment neki.. szóval ő valahogy jobb érzékkel rendelkezik a kirakóshoz- de látod, az én másik két gyerekem sem ilyen. Pedig egy anyjuk egy apjuk van!!

2013. dec. 4. 14:55
 8/11 anonim ***** válasza:

Az egyik 3 évesem kb 20-30 darabosokat rakott ki, de lassan.

A másik 3 évesem 30-40 darabosokat kirak nagyon gyorsan.

De nem minden gyereket érdekel ez, van olyan 3 éves, aki ott tart, hogy 4-et összerak, de ez egyáltalán nem baj. Valószínű ő másban ügyes, lehet hogy jobb a mozgása például.

2013. dec. 4. 15:10
 9/11 anonim ***** válasza:
3 évesen a lányom nagy darabosból a 40 darabost kirakott ,de ő megszállotja. Most 3,5 éves és a 60 darabos kirakja kis segítsággel. de ezek nagyon picidarabosak. Neki még kép sem kell, hanem megpróbálja magától megkeresni mi hová való, persze előtte megnézi a kirakandó képet.
2013. dec. 4. 15:16
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok!!! Előre is Kellemes Karácsonyt mindenkinek! :)
2013. dec. 4. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!