Pszichológiai probléma? Mit lehet ellene tenni?
Mi az, hogy ha sokat sír, a tanítónő nem engedi, hogy maradjon délután? És ez azért baj, mert a szülők dolgoznak?
Alapból nem délutánig van iskola?
A tanárnak az a dolga, hogy foglalkozzon a gyerekkel, ha nagyon problémás, küldje szakemberhez.
A családnak kéne valahogy fellépni, beszélni a tanárral, vagy iskolát váltani, vagy vinni valahova a gyereket kivizsgálni.
Tényleg nincs joga a tanítőnőnek ahhoz, hogy kitiltsa a kisfiút a délutáni foglalkozásokról, de szerintem arra gondolhatott, hogy jót tenne neki, ha hamarabb hazamehetne. Te vagy a nagyszüleitek nem tudják esetleg elhozni?
Amúgy jó a suli? Anyukád meg van elégedve vele, tesód szívesen megy, nem sír reggelenként?
Még azt tudom tanácsolni, hogy legyen neki olyan tevékenysége (foci, sakk, bármi), ahol sok sikerélményhez jut.
Nekem elsőre nem a teljesítménykényszer ugrott be, hanem hogy rosszul tolarálja a frusztrációt (hiszen azért sír, mert valami nem sikerül neki). Ennek érdemes lenne utánaolvasni vagy tényleg megkérdezni az iskolapszichológust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!