Mindenért síró, szabályokat nem elfogadó 6 éves gyermeknél lehet valamilyen pszichológiai probléma?
SZerintem lehet. Lehet éretlen idegrendszere, lehet figyelemzavara és még nem tudom mi. Nézesd meg szerintem.
A mi kisfiunk 7 éves és figyelemzavara van, és már talán kevésbé , de sírós. Érzékeny lélek, de ő semmi az egyik osztálytársághoz képes. Ő minden nap többször sír, egy rémálom a tanárnak, gondolom a szülőknek is nagyon nehéz. Magam láttam már a gyermeket sírni sajnos.
A kisfiunknál nem is az a gond, hogy nem fogadja el a szabályokat, hanem sokszor kell neki szólni, hogy csinálja már.
Nézesd meg, csak nyerhetsz vele !
Lehet. Ha kétségeid vannak inkább nézesd meg szakemberrel.
Legfeljeebb az derül ki, hogy nehezebben alkalmazkodik, és akkor megnyugodtok, ti is alkalmazkodtok.
"egyszer bekerülnek a "rendszerbe" akkor soha nem szabadulnak.. és csak begyógyszerezik őket"
Szomorú, hogy sokaknak még mindig ez jut először az eszébe. Nyugodtan vidd szakemberhez, gyógyszerre csak a súlyos esetekben van szükség (de akkor tényleg szükség van), viszont pár hasznos tanácsot mindenképpen kaphatsz, pl. hogy mit mondj a tanároknak vagy hogyan tudsz te segíteni a gyerekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!