Kétéves kislányom imádja a lilahagymát, a csípős ételeket, szénsavas ásványvizet. Van másnak is ilyen furcsa ízlésű gyereke?
Én kiskoromba utáltam ezeket, 25 éves korom imádom mindent. A szénsavas víztől tuti nem lesz baja, a lilahagyma, csípős ételek normális mennyiségben szintén nem ártalmasak.
Általában a gyerekek nem szeretik az ilyen ételeket :)
Aranyos mindenesetre :)
Én gyerekkoromban a száraz kenyeret szerettem, a nyers még kemény cérnametéltet, a nokedlit pörkölte leöntve nem ettem meg, csakis külön tányérból. Egyenként tunkoltam kézzel a nokedlikat. De ha "pirosan" rakták elém a nokedlit hisztiztem, hogy fehéren szeretem. :)
Kicsiként nem ettem meg a csoki nyuszit, mikulást mert sajnáltam őket :) A felismerhetetlenségig összedarabolva már megettem.
A gyerekeknek vannak furcsa étkezési szokásaik.
Az én kisfiam 3,5 éves. Szintén szereti a hagymát, a zöldségeket, kedvence az olivabogyó, a mustár (nem csípős természetesen és pötty a kenyérfalatra vagy főtt tojásra stb.), a brokkoli stb.
Egyáltalán nem eszi meg a pudingot, a bolti ilyen kis dobozos desszerteket, a túrórudit sem nagyon (talán 1-2* láttam, amikor a kis barátja is ette, akkor ő is beállt, de nem nagy lelkesedéssel és ott is hagyta a felét).
A csokit sem kedveli tényleg.
Ellenben egy jó kis joghurttal (lehetőleg natúr) vagy egy kis koktélparadicsommal, zöldpaprikakarikával, sajttal le lehet kenyerezni- otthon is a hűtőt ha nyitogatja, előbb szedegeti ki a zöldséget és a joghurtot, mint mást.
Boltban is ha megkérdezem, hogy szeretne-e valamit, akkor almát, olivát, zöldséget, kölesgolyót stb. választ, esetleg gyümölcslevet (arra meg én figyelek, hogy 100%-os legyen és lehetőleg frissen préselt-de ha mást választana sem lenne semmi baj)
Alapvetően örülök neki, az oviban úgyis van időnként édesség (szülinap stb.), itthon nem kéri, nem nagyon látja.
A szénsavas vizet utálja, csípi a száját, erős dolgokkal pedig nem kínálom, ezekkel még ráér pár évet- nem biztos, hogy a kis gyomruknak valók, ám a hagymával, mustárral, fokhagymával kapcsolatban semmi kivetnivalót nem látok, egészségesek: mértékkel.
Szerintem sok múlik a példamutatáson még ilyen korban.
Ha otthon nem azt látja, hogy a felnőttek csipszeznek, kóláznak mértéktelenül, akkor benne sem merül fel igényként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!