Mesefüggő lett a másfél éves kisfiam, szerintetek hogyan szoktathatnám le róla?
Azzal kezdődött, hogy a nagyobbik fiamnak vettem pár mesét dvd-n, azzal a céllal, hogy lekössem, amíg este a kicsit fürdetem. Ő nem igényli annyira a mesenézést, viszont ha odajön hozzánk fürdetés közben, abból mindig sírás lesz. De ebből az lett, hogy a kicsi elkezdte nézni a meséket, és végül már csak utána tudtam elvinni fürödni! Most már napközben, bármikor nekiáll hisztizni, és csak akkor nyugszik meg, ha neki tetsző mesét kapcsolok be a tévében :(
Eleinte jó volt, hogy délelőtt, és estefelé volt időm gyorsan kaját készíteni, esetleg elmosogatni anélkül, hogy a két fiacskám összeveszett volna vagy ketten háromfelé húztak volna. De mostanra már elegem lett, képes a kicsi másfél órán keresztül üvölteni a meséért! A mesekönyvek nem igazán érdeklik, de akármennyi ideig képes a tévét bambulni, és még egyáltalán nem beszél... Nagyon megbántam, hogy idáig fajultak a dolgok, szerintetek van még visszaút?
11-es: ez így alakult - amíg kiskádban fürdött a pici, addig azért nem. Utána próbáltuk őket párszor együtt fürdetni, de mindig üvöltés lett belőle. A nagy 3 és fél éves, nagyon sokat bántotta a picit (ez mára sokat javult), a pici félt a nagytól, a nagy elvette tőle a játékokat és még ma is sokszor véletlenül vagy szándékosan fellöki, a kádban ez nagyon veszélyes. Ha külön fürdenek, nyugodt a légkör, jókedvűek. Így legalább a nagy is, a kicsi is élvezheti, hogy csak rá figyelek. Persze ez így sokkal időigényesebb és fárasztóbb, de végül mégiscsak jobb nekik.
Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha a mennyiséget csökkentem. Kétszer 15 perc egy nap nem sok, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!