Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mesefüggő lett a másfél éves...

Mesefüggő lett a másfél éves kisfiam, szerintetek hogyan szoktathatnám le róla?

Figyelt kérdés

Azzal kezdődött, hogy a nagyobbik fiamnak vettem pár mesét dvd-n, azzal a céllal, hogy lekössem, amíg este a kicsit fürdetem. Ő nem igényli annyira a mesenézést, viszont ha odajön hozzánk fürdetés közben, abból mindig sírás lesz. De ebből az lett, hogy a kicsi elkezdte nézni a meséket, és végül már csak utána tudtam elvinni fürödni! Most már napközben, bármikor nekiáll hisztizni, és csak akkor nyugszik meg, ha neki tetsző mesét kapcsolok be a tévében :(

Eleinte jó volt, hogy délelőtt, és estefelé volt időm gyorsan kaját készíteni, esetleg elmosogatni anélkül, hogy a két fiacskám összeveszett volna vagy ketten háromfelé húztak volna. De mostanra már elegem lett, képes a kicsi másfél órán keresztül üvölteni a meséért! A mesekönyvek nem igazán érdeklik, de akármennyi ideig képes a tévét bambulni, és még egyáltalán nem beszél... Nagyon megbántam, hogy idáig fajultak a dolgok, szerintetek van még visszaút?

2014. márc. 29. 22:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Miért nem fürdenek együtt? (Tudom, van aki szerint nem higiénikus)
2014. márc. 30. 00:12
 12/16 anonim ***** válasza:
64%
Az én lányomnál is volt ilyen .egyszer mikor eléggé le volt gyengülve betegség miatt,akkor kapott rá.egy ifeig sokat mesézett,de aztán megunta.de amūgy nem kell teljesen eltiltani a gyereket a tv-től.normális keretek között azért nem lesz tőle hülye.én sem néztem sokat,mégsem értettem a verseket,meg nem is szeretem,viszont matekból,fizikából kitűnő voltam,mert az érdekelt.
2014. márc. 30. 14:48
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha leül mesét nézni,ülj le mellé valahová,vegyél elő vmi játékot,kezdj el magadban játszani,észre fogja venni milyen jól szórakozol,és ott fogja hagyni a tv-t.Egy próbát megér :)
2014. márc. 31. 13:13
 14/16 A kérdező kommentje:

11-es: ez így alakult - amíg kiskádban fürdött a pici, addig azért nem. Utána próbáltuk őket párszor együtt fürdetni, de mindig üvöltés lett belőle. A nagy 3 és fél éves, nagyon sokat bántotta a picit (ez mára sokat javult), a pici félt a nagytól, a nagy elvette tőle a játékokat és még ma is sokszor véletlenül vagy szándékosan fellöki, a kádban ez nagyon veszélyes. Ha külön fürdenek, nyugodt a légkör, jókedvűek. Így legalább a nagy is, a kicsi is élvezheti, hogy csak rá figyelek. Persze ez így sokkal időigényesebb és fárasztóbb, de végül mégiscsak jobb nekik.

Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha a mennyiséget csökkentem. Kétszer 15 perc egy nap nem sok, ugye?

2014. márc. 31. 14:48
 15/16 anonim ***** válasza:
fogadd meg, amit 5-ben, 7-ben írtam. Nagyon -nagyon kicsi- nem igaz, hogy a fejedre nő, és az van amit ő akar. És ártalmas nekik. Egyébként meg sokkal könnyebb a nulla perc, mint a 15perc - állandó alkudozásokban, vitákba fullad majd a napotok. Ha nincs, két nap múlva nem is fog hiányozni.Játsszon, rajzoljon, gyurmázzon, építsen (vegyél fakockákat:)
2014. márc. 31. 21:02
 16/16 A kérdező kommentje:
Már jobb a helyzet. Igazából az a baj, hogy sírással, hisztivel eddig sok mindent elért, de most már nem reagálok rá, és így már ritkábbak és rövidebbek a hisztik. Reggel és délután egyszer leülhet mesét nézni, 1-2 rövid mese (na jó, rajzfilm), aztán kikapcsolom. Vettem pár zenés cd-t, majd kipróbálom, mennyire tetszik neki(k). A meseolvasás egyszerűen nem érdekli, a mesekönyveket mindig is összevissza lapozta, és állandóan az autókat keresi bennük. De hát mit lehet várni egy másfél évestől? A nagyobbnak ennyi idősen énekeltem vagy verseket mondtam fejből, csak azóta érdeklik a történetek, mesekönyvek, amióta megtanult beszélni. A pici még egyáltalán nem beszél.
2014. ápr. 7. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!