Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elengedjem 2 eves kisfiamat...

Elengedjem 2 eves kisfiamat külföldre nyaralni a nagyszülőkkel? Nyáron megszületik a kistestvér, és a szüleim felajánlották, hogy elviszik nyaralni magukkal a nagyobbik srácot a szules utan 1-2 hónappal. Részletek lenn!

Figyelt kérdés
Tapasztalaitokra volnék kiváncsi! Kisfiam irtó anyás! Persze nagyon szereti a nagyszüleit, de nem latja őket minden nap, heti max 1-2x. 2 év alatt soha nem aludt még náluk. Mindig velem alszik el ha itthon vagyunk és epp nem a kocsiban vagy babakocsiban nyomja el az alom. Én szívem szerint nem engedném el őt 10 napra, mert felek. A Ferjem szerint hülyeség, oruljek, hogy végre kicsit nyugodtabb lesz az életem és az újszülöttel tudok foglalkozni. Nem akarok önző lenni, de szerintem a szüleim nincsenek tisztában azzal, micsoda meló az én nagy mozgasigenyu kisfiammal lenni egész nap, attól tartok mély víz lenne ez mindannyiunknak. Talán jobb lenne, ha elobb kiprobalnak magukat 1-2 napra pl Balatonon, nem pedig rögtön külföldre menni vele, ahonnan nem lehet hazaszaladni ha a gyerekkel nem stimmel valami. Eddig meg sosem vigyáztak rá 1 teljes napig, anyukám egy délutántól is kifarad. Én szívem szerint nem engegdnem. Túlaggódom ?? Mit gondoltok?? Voltatok hasonlo helyzetben? Mi történt? Egyébként pedig halálosan imadom a kisfiam és rettenetesen hiányozna. Szerintem nagyon jol el leszünk mi hárman is az új picivel, nem akarom lerázni, lepasszolni a nagyot. Minden tapasztalatnak nagyon örülök amit írtok !!

2014. márc. 23. 19:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem engedném el. Külföldre semmiképpen.
2014. márc. 23. 20:18
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem engedném:

1.mert még nem töltött soha egy teljes napot velük

2.akkor fog megszületni a kistesó,ergo a nagy joggal érezheti azt hogy ő le van passzolva

3.messze van külföld,igenis ha este sír anya után akkor onnan nem lehet haza rohanni!Trenírozni meg nem akarnám hogy már pedig most meg kell szoknod anya nélkül,ez neki lelkileg sztem megrázó lenne!

2014. márc. 23. 20:21
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelmű, hogy nem engedném. Te sem akarod elengedni, írtad, akkor ne akarj másoktól önigazolást, Te vagy az anyukája, Te döntesz kizárólag, hogy hová és kivel engeded el a gyermeked.

Az időpont, hogy a pici születése után nem sokkal, kifejezetten szerencsétlen amúgy, bár én nem emiatt írtam a fentieket...

2014. márc. 23. 20:22
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem engedném el. Ha szeretnének segíteni, akkor néha 1-1 hétvégére vállalják be otthonra és akkor haza tudják vinni, ha gond van. Az én lányom 4,5 éves volt, mikor megszületett az öccse, előtte átlagosan anyás volt, de a tesó születése után pár hónapig mindenhova jött velem, egy tapodtat nem mozdult mellőlem, a szüleimnél előtte többször is ott aludt, akkor pedig még napközbenre sem volt hajlandó ott maradni nélkülem. 6 hónapos volt a kicsi, mikor visszaállt minden a normál kerékvágásba, de ha ezt a fajta tertvérféltékenységet megspékeltem volna azzal, hogy 10 napra lepasszolom, hát nem biztos, hogy jót tettem volna az érzékeny lelkével.
2014. márc. 23. 20:46
 15/20 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. Azt hiszem kedvesen de határozottan meg fogom mondani anyuméknak, higy legyünk inkább fokozatosak. 1-2 nap itthon vigyázzanak rá, ha segíteni akarnak. Mindenkinek köszönöm a választ!
2014. márc. 23. 21:13
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem engednem. Egyebkent a leheto legrosszabbkor vinnek el, ugy erezhetne, hogy ot elkulditek es mar csak a kicsi kell.
2014. márc. 23. 21:29
 17/20 anonim ***** válasza:

Én sem engedném ilyen előzményekkel...a miénk 3 éves,de őt sem engedném..(mondjuk szerencsére nem is állnak ilyennel elő a szüleink..)Ő is imád mamákkal,papákkal lenni nappal..de az alvás az csakis velünk elképzelhető neki..próbálkoztunk többször,mert anyuékhoz nagyon közel laktunk,de nem alvás és sírás volt,h mi kellünk..így mi úgy döntöttünk,hogy amíg a gyerek nem fogja kérni,h aludhasson náluk,addig nem megy egyedül..

Kicsit más,én egyébként nagyon féltem a második gyerek születése előtt,ugyanis a naggyal minden "jó"kijutott,sok sírás,hasfájás,kevés tej,stbstb...nem tudtam,h ezt vajon hogy oldom meg kettővel..de most meg minden megy,mint a karikacsapás...a második gyerek nyugodt,minden oké,minden téren..

Szóval hajrá,szerintem is te gondolkodsz jól..

2014. márc. 23. 21:52
 18/20 anonim ***** válasza:
Semmikeppen nem engednem el!! Anyira stresszbe lennel hogy.nagy valoszinuseggel a tejed sem.lenne a.picinek, masik dolog meg anyukad 3 ora utan.kifarad a fiadtol mi.lenne 10 napig???!!
2014. márc. 24. 03:24
 19/20 anonim válasza:
Tudom, hogy régi kérdés, de azért válaszolok erre: én 3-4 éves korom óta minden egyes nyáron voltam a nagyszülőknél (most is ott vagyok), s nem 1-2 napig, hanem 1-2 hétig (volt olyan is, amikor 3 hetet voltunk, ha jól emlékszem)! Egész jó ott, szóval, ha nekem lenne gyerekem, őt mindenképp rábíznám a nagyszülőkre! :)
2023. aug. 5. 16:50
 20/20 anonim ***** válasza:
19-es: a gond nem az, hogy a nagyszülöknél nyaralna, hanem hogy külföldön - az azért más téma
2023. aug. 5. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!