Nézzen TV-t vagy ne?
15 hós a babám, és teszünk-veszünk, mondókáznuk, táncolunk...stb. sétálunk is naponta, de egy idő után miután mindennel végeztem6végeztünk bizony odaülünk a Bebe TV elé( csak azt nézzük!) és nézzük. Ő nem nézi sokat, el-elmegy a szobájába játszani, majd visszajön.
Tudom, hogy elvileg nem jó! De mi a jó istent lehet egész nap csinálni ebben a hülye időben?
Én is azt akartam, hogy ne legyen nagy tv néző. Ez egy éves koráig rendben is volt. Egyáltalán nem néztünk tv-t. Egy éves korától napi fél óra engedéjetett mese nézés volt. A teletabies volt a kedvenc. Azt a fél órát intenzíven nézte. Igaz az kimondottan ilyen kicsiknek való mese. Én örülök, hogy ennyire oda tud figyelni rá a gyerek és öszpontosít rá. Mert nem minden gyerek tud egy fél órát egyhelyben ülni és nézni egy mesét ilyen korban. Sok mindent tanult is onnan. Mostanában már a mese repertoárunk bővült egy kutyusos mesével és A gyerek dalok aminimxról-al
Még nem nézte a mesét nagyon félős volt, a hangos dolgoktól megijedt most már sokkal jobban tud reagálni a hírtelen hangokra. Mert előtte sokat voltunk csenben és nem volt hozzászokvaa zajokhoz. Szerintem lehet építő is a tv nézés csak jól kell tudni használni.
Igaz nálunk nincs bekapcsolva a tv egésznap. Nem háttér zajként szól. Én nem nézek szinte a híradón kívül semmit. Szerintem az sokkal rosszabb mikor egész nap megy a tv ha még nem is nézi agyerek. amikor bekapcsolom akkor kimondottan az ő kedvért kapcsolom be és csak neki való mesét néz. Jutalmazásnak is szoktam használni és jobban beválik mint az ordibálás és a kéz ráütéses módszerek.És igazad van ebben a hülye időben nehéz már lekötni őket egész nap.Pedig én mindent csinálok a gyerekkel könyvet olvasok, gyurmázok, rajzolok stb. Majd ha meg jön a a jó idő akkor irány a játszótér.
Nálunk is szokott menni a tv és ha olyat hall, pl: reklám, zene, Lili baba azt megnézi és tovább megy.
De hát még egy ilyen kicsi gyerek figyelmét nem is lehet lekötni hosszú időre.
Amúgy el ne hidd hogy valaki feszt a könyvet lapozza a gyereknek, örül hogy egy percre leül a gyerek és addig is tud valamit csinálni, vagy legalábbis ülni és pihenni.
Régen mikor még nem volt tv akkor a családok, generációk együtt laktak és hatan voltak egy gyerekre, így könnyű volt.
Nyugodtan pontozzanak le a nem egyetértők és nem szoktam nézni!!!!!!!!!!Úgyis az fog akire ez mind igaz!!!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!