Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nézzen TV-t vagy ne?

Nézzen TV-t vagy ne?

Figyelt kérdés

15 hós a babám, és teszünk-veszünk, mondókáznuk, táncolunk...stb. sétálunk is naponta, de egy idő után miután mindennel végeztem6végeztünk bizony odaülünk a Bebe TV elé( csak azt nézzük!) és nézzük. Ő nem nézi sokat, el-elmegy a szobájába játszani, majd visszajön.

Tudom, hogy elvileg nem jó! De mi a jó istent lehet egész nap csinálni ebben a hülye időben?

2009. dec. 16. 17:26
 1/6 anonim ***** válasza:
36%
Inkább képeskönyveket nézzetek (amikor még nem volt TV, akkor is tudtak az emberek valamit csinálni a gyerekekkel...)
2009. dec. 16. 17:31
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Találj ki neki játékokat: boltos, orvososdi, bújócska a lakásban, főzőcske, építsetek a játékokból valamit, a plüssökből álatkertet, kockából, duploból várat. Olvassatok együtt, rajzoljatok, fessetek, gyurmázzatok, süssetek valamit vagy nem tudom. Légy kreatív :)
2009. dec. 16. 17:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is azt akartam, hogy ne legyen nagy tv néző. Ez egy éves koráig rendben is volt. Egyáltalán nem néztünk tv-t. Egy éves korától napi fél óra engedéjetett mese nézés volt. A teletabies volt a kedvenc. Azt a fél órát intenzíven nézte. Igaz az kimondottan ilyen kicsiknek való mese. Én örülök, hogy ennyire oda tud figyelni rá a gyerek és öszpontosít rá. Mert nem minden gyerek tud egy fél órát egyhelyben ülni és nézni egy mesét ilyen korban. Sok mindent tanult is onnan. Mostanában már a mese repertoárunk bővült egy kutyusos mesével és A gyerek dalok aminimxról-al

Még nem nézte a mesét nagyon félős volt, a hangos dolgoktól megijedt most már sokkal jobban tud reagálni a hírtelen hangokra. Mert előtte sokat voltunk csenben és nem volt hozzászokvaa zajokhoz. Szerintem lehet építő is a tv nézés csak jól kell tudni használni.

Igaz nálunk nincs bekapcsolva a tv egésznap. Nem háttér zajként szól. Én nem nézek szinte a híradón kívül semmit. Szerintem az sokkal rosszabb mikor egész nap megy a tv ha még nem is nézi agyerek. amikor bekapcsolom akkor kimondottan az ő kedvért kapcsolom be és csak neki való mesét néz. Jutalmazásnak is szoktam használni és jobban beválik mint az ordibálás és a kéz ráütéses módszerek.És igazad van ebben a hülye időben nehéz már lekötni őket egész nap.Pedig én mindent csinálok a gyerekkel könyvet olvasok, gyurmázok, rajzolok stb. Majd ha meg jön a a jó idő akkor irány a játszótér.

2009. dec. 16. 20:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is szokott menni a tv és ha olyat hall, pl: reklám, zene, Lili baba azt megnézi és tovább megy.

De hát még egy ilyen kicsi gyerek figyelmét nem is lehet lekötni hosszú időre.

Amúgy el ne hidd hogy valaki feszt a könyvet lapozza a gyereknek, örül hogy egy percre leül a gyerek és addig is tud valamit csinálni, vagy legalábbis ülni és pihenni.

Régen mikor még nem volt tv akkor a családok, generációk együtt laktak és hatan voltak egy gyerekre, így könnyű volt.

Nyugodtan pontozzanak le a nem egyetértők és nem szoktam nézni!!!!!!!!!!Úgyis az fog akire ez mind igaz!!!:-)

2009. dec. 16. 20:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is nézhet tv-t a gyerek, csak oda kell figyelni arra, hogy neki való műsort nézzen. Hiába tiltják nekik, ha nagyobb lesz úgy is érdekelni fogja. Persze nem kell egész nap a tv elött ülni, attol még ugyan úgy lehet vele együtt játszani, sőt kell is, de szerintem egy kis mese nézés nyugodtan belefér. Ha olyan mesét néz ami neki való, szerintem semmi baja nem lesz tőle.
2009. dec. 16. 22:27
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Napközben kizárólag a Bebe TV ,megy, szerintem tök aranyos, és azt sem nézik mindig, ki-be járkának a szobából, de van kedvencük, ha az megy megy a visítozás! :) Ha másra kapcsolok, pl. híradó amit nem hagynék ki, akkor simán kimennek a szobából, de se szarják a másik adókat! Szerintem ez jó! persze ki tudja...
2009. dec. 17. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!