Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy jobban egyen...

Mit tegyek, hogy jobban egyen végre 20 hónapos kisfiam?

Figyelt kérdés

20 hónapos a kisfiam, és január végétől kb másfél hónapon keresztül betegeskedtünk, mindig elkapott valamit szegény hol a játszóházban, hol az uncsitesóéktól. Úgy fest, hogy már meggyógyult, de sajnos az étvágya borzalmas azóta, szinte csak a gyümit eszi szívesen. Főtt kaját szinte semmit, kenyeret sem.

Először azt gondoltam, hogy még mindig beteges a gyomra, ezért nem kívánja az ételeket, de 2 napja főztem itthon halas-olivás-paradicsomos rakott tésztát, és nem hittem a szememnek, de kétpofára zabálta a gyerek, reggel, este, ha éhes lett a gyerkőc, ordibálta is hogy éhes, azonnal kéri a tészta adagját...no, én ennek nagyon megörültem, hogy végre visszajött az étvágya...2 napig csak ezt evett!!!

Erre tegnap készítettem neki krumplis tésztát, hátha a tésztát szívesebben eszi. Vigyorogva mondtam neki, hogy jöjjön ebédelni tésztát. Megörült a szó hallatán, rohant az asztalhoz, de amint meglátta, hogy ez nem úgy néz ki, mint a halas tészta, meg sem volt hajlandó kóstolni sem ebédre, sem vacsira, sem a mai ebédnél...

SZóval, most ezek szerint válogat a kisfiam, ennyire??? Mit tehetek ilyenkor? Mert tényleg alig eszik valamit...Mi ilyenkor a helyes politika? Csináljak neki mindig rakott tésztát, esetleg más szószokkal, néha zöldséget lopni bele? Hagyjam rá a dolgokat? Vagy legyek szigorúbb, és csak azért sem járjak mindig a kedvében? Mi ilyenkor a helyes? Valami taktika? Ugye nem fog ez örökké tartani, mert idegesít ez a helyzet, alig eszik valamit. Előre is köszi!

2014. márc. 18. 12:35
 1/2 A kérdező kommentje:

Egyébként a következőket szokta elfogadni mostanában:

banán, alma, eper, narancs, szőlő

sajtos pogácsa, 2-3 kisebb

kekszek

ropik

néha joghurt

felvágottak, virsli

paradicsom, kígyóubi

Ezen kívűl mást nem szívesen... :(

2014. márc. 18. 12:39
 2/2 Szilvi01 ***** válasza:
Az én fiamnak is van időszakja mikor csak egy fajtát hajjlandó enni. Hagyjad hagy egye a lényeg h egyen. Előbb utóbb úgyis megunja.:)
2014. márc. 18. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!