Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 30nm-en lakik valaki gyerekkel...

30nm-en lakik valaki gyerekkel? Hogy fértek el, tudnátok valami praktikát ajánlani?

Figyelt kérdés

2014. márc. 17. 08:45
 1/10 anonim ***** válasza:

Szomszédomék laknak ilyen garzonban óvodás korú kisgyerekkel.

Mivel nem az én életem, csak egy praktikát tudok javasolni amit látok tőlük.

Szinte az összes szabadidejüket az udvaron, játszótéren töltik :)

2014. márc. 17. 09:19
 2/10 anonim ***** válasza:

Barátnőmék 2 évig laktak kisgyerekkel egy kb 35 nm-es lakásban.

Ott annyi volt a praktika, hogy mindig csak az épp adott szezonban használatos holmijuk volt a lakásban, a többi a nagyszülőknél. Tehát pl. nyáron a téli holmikat elpakolták a nagyszülőkhöz és így tovább. Így helyet spóroltak. Csak azok a dolgok voltak ott amit tényleg használtak is. Konyha, étkező egy kis sarokban volt, a szoba egyik végében egy nagy gardróbszekrény.

Aztán végig arra gyűjtöttek hogy nagyobb lakásba költözhessenek, most már 2 gyerekkel egy 70 nm-esben laknak.

2014. márc. 17. 09:23
 3/10 anonim ***** válasza:
Mi 37 nm-en lakunk, egy szobás lakás, egy babánk van, születése előtt felszámoltuk a fölösleges bútorokat (virágtartó, semmire se jó asztalka és hasonlók), és az ágyunk mellé (ami egy kinyitható kanapé) tettük a kiságyat, ezen kívül kapott egy komódot az aktuális cuccainak, a még túl nagy ruhák a mi nagy szekrényünkben van. Pelenkázó részt az íróasztalunkon rendeztem be neki, a kis kádját a nagy kádban tartjuk, amikor épp nem fürdünk, játékok a kiságyra akasztott tárolóban vannak.
2014. márc. 17. 09:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Mi ideiglenesen, alberletben. 9 honapos a babank,.fel eve koltoztunk ide es meg 4 honapig biztos itt fogunk lakni. Azert ilyen piciben, mert nem volt mindegy a kornyek, de minel tobb penzt felre akarunk tenni a sajat felujitasara.

Etkezo, konyha, eloszoba egyben van, ide be tudom tolni a babakocsit is. A szobaban kinyithato kanapen alszunk. Amig nem kellett letenni a kisagyat, rengeteg cuccot tudtam tarolni.alatta. A pelenkazo agynemutartos, ezt nagyon szeretem. Egyebkent szerintem felesleges a pelenkazo, altalaban az agyon pelenkazok.

Ami nagy helyet foglalt, az a pillangos szarito, de beszereztunk egy fuggoleges fregolit, amivel sok helyet sporolunk.

Most ennyi jut eszembe. A vendegfogadas nem egyszeru, de alkalmazkodunk mi is, a vendeg is.

2014. márc. 17. 09:37
 5/10 A kérdező kommentje:
Nálunk a konyhába érkezünk és olyan kicsi hogy nem tudok egy előszobafalat sem kialakítani és csak ide oda rakjuk a kabátokat, cipők a fürdőben. Szobában francia ágy van és ezen alszunk keresztben hárman de már jó lenne a lánykának is egy külön ágy, 4 éves. Sajnos nem tudom hova rakni neki az ágyat még ha nyithatós ágyra cseréljük a miénket akkor sem. Van egy kis galéria de mindenünk ott van fent nekem nincs kihez vinni ami épp nem kell. Magas ágyat nem tudok neki venni mert csak az ablak előtt lenne hely. Már félek mi lesz ha suli lesz :(
2014. márc. 17. 10:54
 6/10 A kérdező kommentje:
Ötleteljetek még légyszi!
2014. márc. 17. 10:54
 7/10 anonim ***** válasza:
Es ha a franciaagy fole csinalnatok valahogy emeletet a lanyka agyanak? Nezelodjetek az ikeaban, nagyon jo kis otletek vannak helytakaritasra! Nincs a hazban pince/padlas ahol tudnatok tarolni a felesleges cuccokat?
2014. márc. 17. 11:01
 8/10 A kérdező kommentje:
Alacsony a galéria és az alatt van az ágyunk, nem hiszem hogy elég hely lenne neki fent.
2014. márc. 17. 11:27
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekünk mondjuk 45 nm a lakás, de a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy összeszedsz minden olyan tárgyat, amit már legalábbkét éve nem használtok (régi magnő, ruhák, váza, lávaköves grillsütő és társai) és haladéktalanul megszabadulsz tőle (vatera, Vöröskereszt). Ha csak azokkal a tárgyakkal veszed körül magad, amire valóban szükséged van, simán el fogtok férni.

A falakat olajfestmények helyett :) polcokkal népesítsd be, és alapvetően minden bútor felfelé terjeszkedjen (ciősszekrény, gadrób, konyhaszekrény érjen a plafonig). Így mindennek lesz helye.

2014. márc. 18. 10:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! Bár minket szerencsére ez a probléma nem érint, eszembe jutott pár dolog. Nem tudjátok a galériát átalakítani úgy, h ti legyetek felül pl? Vagy, szekrényt elfordítani, tehát nem a fallal párhuzamos, hanem rá merőleges, és így mögötte máris van hely. Gondolom elféne, mivel írod, h franciaágyatok van. Vagy a konyhát is begalériáni, ott lehetne a ti ágyatok. Pl étkező aszal fölött. Ha elfér, akár az egyik végének nem is kell nyitottnak lenni, így lehetne előszoba falad is. Vagy végső megoldás : adjátok ki a lakást, és béreljetek helyette pindurival nagyobbat. Így hirtelen ennyi jutott eszembe. Vagy esetleg belső falak átalakítása nem tudom, lehetséges -e. Sok helyet lehet nyerni, ha pl kisebb a fürdő. Nem kell kád, elég egy zuhanykabin...
2014. máj. 1. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!