Hogyan élte meg gyermeked az ovodavaltast? 4,5 évesen dadog fél éve es a pszichológus ovodavaltast Javasolt.
Figyelt kérdés
Én is érzem, hogy "ott van a kutya elasva". A kisebbik gyermekem egy masik oviba jar, igy van összehasonlítási alapom, es eg es fold a két ovi között a különbség. De felek attol is, hogy a Kisfiam hogyan fogja megélni.2014. febr. 27. 20:51
1/5 anonim válasza:
hát figyelj, ha tudod, hogy az oviban probléma van és emiatt dadog a kicsi, akkor nem is kicsi az a probléma... hidd el csak jót teszel vele!!! szerintem örülni fog, hogy elviszed ebből a környezetből, olyan helyre, ahol nem bántják, vagy nem tudom mit csinálhatnak vele... ne gondolkodj rajta! ha a másik tényleg nagyon jó, akkor nagyon gyorsan meg fogja szokni és helyrejön a kis lelkivilága!!!
2/5 A kérdező kommentje:
Az egyik óvónővel van a baj. A másik viszont egy tündér. De az az óvónő mondott már nekem is olyat ketszer is, hogy utana Itthon sírtam, ugy megbántott. Szerintem az érzékenyebb lelkű gyerekek ezt megérzik
2014. febr. 28. 05:29
3/5 anonim válasza:
a baratnom hugat kellett atirni egy masik oviban pont egy tanitoneni miatt, mert egyszeruen retteget a kicsi tole. Az elso heten nehezen ment oviba, de amint rajott, hogy itt a tanitonenik teljesen masok, problema nelkul ment oviba es imadta amig iskolaba nem kerult. Ha tenyleg meg szakember is ajanlja ne habozz. Persze neki nem kell elmondani, hogy a tanito neni miatt megy at, szerintem eleg ha annyit mondasz, hogy a testverevel fog egy oviba jarni, hogy neked konnyebb legyen, tobbet tudjatok egyutt lenni, mert igy tobb ido jut ra, nem kell a masikert is menni, vagy valami egyszeru magyarazat.
4/5 anonim válasza:
Nekem barátnőm iratta át a lányát az ovis időszakban, költözés miatt. kis-középsőt egy helyen járta, a nagyot máshol. A kislány olyan hihetetlenül rugalmas volt, hogy a nagycsoportban 1hét után olyan volt, mintha mindig oda járt volna. Egyébként is egy nagyon aranyos kislány- de én is nagyon csodálkoztam és a szülei és az új ovonénik is, hogy mennyire rugalmasak a gyerekek- ez a kislánynál is nagyon bebizonyosodott.
Én nem gondolkodnék, vinném a picit abból az oviból, hidd el, hogy jót tennél vele!!
5/5 anonim válasza:
Szerintem először vele próbáld megbeszélni, hogy hogyan érzi magát az oviban, vannak-e barátai, mit szoktak csinálni, melyik a kedvenc óvónénije, mi a helyzet a másikkal, stb. Nem kellenek túl konkrét kérdések, csak annyi, hogy tisztába légy az ő érzéseivel. Sajnos valóban előfordulhat, hogy azért kezd dadogni egy kisgyerek, mert az óvónéni mentalitása nem megfelelő számára, de érdemes szem előtt tartani, hogy aki nem hajlamos a dadogásra, az semmilyen óvónénitől nem kezd dadogni, szóval lehet, hogy a másik óvodában mondjuk egy rossz gyerek miatt folytatja, vagy az iskolában újrakezdi. Bár ha a másik ovi szimpatikusabb neked, és a másik gyerek is oda jár, akkor talán érdemesebb elvinni, még neked is könnyebb lesz reggelente, hogy nem kell kétfelé rohannod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!