Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A nagylány tanítsa a kicsit?...

A nagylány tanítsa a kicsit? A pszichológus javaslata. Ti egyet értenétek ezzel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 6 éves lánykám, aki enyhén értelmi fogyatékos. Ez abban nyilvánul meg, hogy ha mondok neki valamit, rendszerint nem érti meg. Pl hozd ide a cukrot, akkor azt érti, hogy hozd ide, de azt nem, hogy a cukrot. (együtt szoktunk főzni). A nagylány 7 éves, ő fejlettebb a koránál, imád főzőcskézni, zöldséget pucolni, takarítani.

A pszichológus javaslata az volt, hogy mindig mondjam a kisebbnek először, amit szeretnék, és ha nem érti, akkor ismételjem meg a nagyobbnak, és a kicsi így fog majd tanulni tőle.

De nekem fenntartásaim vannak. Nem olyan ez, mint ha a nagylány lenne az ápolónője?

Ti mit csinálnátok? Fejlesztőbe nem tudom vinni, mert zsúfolásig van az az 1, ami itt van 35km-re. Az oviból nem is engedik el, mert ugye kötelező....

2013. szept. 4. 09:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebszéld meg a nagylányoddal, hogy van e kedve segíteni a tesójának, hátha akkor könyebben megérti a dolgokat. Én simán elképzelhetőnek tartom, hogy partner lesz benne és játéknak fogja fel. Viszont szerintem ha ez a nagy lányodnak megerőltető ne csináljátok, mert azt gondolom nem szeretnéd, hogy úgy érezze, hogy őt kihasználod
2013. szept. 4. 09:41
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Megbeszélem vele, mert nem akarom leterhelni. :-)

2013. szept. 4. 09:46
 3/3 anonim ***** válasza:
Nálunk fordítva van, a nagyobbikat mondják fogyatékosnak, és a kicsitől tanul, illetve az óvodába kijár a fejlesztőtanár hetente 3x.
2013. szept. 4. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!