Mi a véleményetek? Pszichológus segítségével sikerülhet? Nagyon verekszik a kisfiam, nem tudom oviba adni. A többi lent.
Figyelt kérdés
Augusztusban töltötte kisfiam a 3.életévét. Tavasszal kezdődött minden problémám a verekedésével. Egy kislánnyal próbáltam összebarátkoztatni, de minél jobban erőltettem a dolgot annál inkább rácsapott a kislányra. Innentől kezdve bárhol összefutottunk idegen gyerekekkel, nem tudott elmenni mellettük anélkül hogy oda ne csapna. Egész nyáron nem tudtam közösségbe, játszótérre, vagy boltba vinni, bárhol gyereket látott rögtön csapott. Természetesen minden módot kipróbáltam, rácsaptam, magyaráztam, elvicceltem......tényleg mindennel próbálkoztam hogy leszoktassam. Eljött az ovi, minden reggel bent lehetek vele, de csak addig nem verekszik amíg valamilyen játékkal le tudom kötni a figyelmét...ha egy perc szünet van és szabadon engedem , azonnal üti a társait. Nagyon értelmes, okos, és tanulékony gyerek, tudom hogy érti hogy nem szabad, minden reggel meg is ígérte hogy nem verekszik, de mégis megteszi. Olyan mintha rémületből csapna, fél hogy nem jöjjön senki közel hozzá , ezért inkább gyorsan ő csap egyet. A Óvónéni próbálja egyengetni az útját, de nem nagyon megy a dolog. Még hétfőn megpróbálom elvinni úgy hogy ott is hagyom fél órára és ha akkor sem megy, akkor megpróbálom januárig tartani és elvinni pszichológushoz. Szerintetek ő tud segíteni? Esetleg lehet az az oka, hogy apa sokat van külföldön? 3hetet kint, egy hetet itthon? Válthat ki ilyesmit nála? Nagyon elkeseredtem.......Ha ő az éven töltötte a 3 évét, akkor ő bele esik abba a jogszabályba hogy jövőre kötelező neki az ovi?Mi lesz ha akkorra sem változik semmi?2013. szept. 5. 12:00
1/1 anonim válasza:
Szia, az én kislányom is verekedős volt, de pont azt hallottam, hogy azért kell közösségbe vinni, hogy gyakorolja, megtanulja mit lehet és mit nem! Pont, hogy szembe kell fordulni a problémával! Azt tudod tenni, hogy sokat beszélsz vele, ő már megérti, hogy mik az elvárt határok, és az ok okozatot is! Mielőtt bementek elmondod, hogy miért nem szabad senkit bántani, ha bántja leülteted megkérded miért csinálta, miért nem jó stb! Ha folytatja hazamentek és elmondod azért mert ez nem viselkedés és nagyon szomorú vagy, mert tudod, hogy ő nem ilyen! ez hosszú folyamat, de működnie kéne! Amit a pszichológus csinál az az, hogy lerajzoltatja elbáboztatja vele az esetleges problémákat! Ezt te is meg tudod tenni otthon...Játszatok....És el fogja mondani miért verekszik...Ha nem megy én csak akkor kérném szakember segítségét...Igen, lehet félelemből, de ha kiderül az ok, tudtok rajta változtatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!