Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én nem tudok játszani a...

Csak én nem tudok játszani a gyerekemmel?

Figyelt kérdés
Màsfél éves gyerekemmel vagyok itthon,pàr percnél tobbet nem tudok egyhuzamba jàtszani vele, mert idegesit . Probàlunk tobb dolgot jàtszani, kockàk, baba, stb ... de csak adogatja nekem a dolgokat ot nem nagyon erdekli, ha felàllok es otthagyom, akkor nyivàkol. borzaszto fàraszy ez szàmomra mentàlisan. ti miket csinàltok otthon,hogyan 'kell' foglalkozni,lekotni egy ekkora gyereket?
2014. febr. 27. 15:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Te csak ülj le mellé, majd ő bevon a játékba ha akar. Vehetsz elő mondókás könyvet, olvass neki. Vannak ölbéli mondókák amiket el tudsz vele játszani. Azért reklamál, mert nem akarja, jogy elmenj melőle. Mi a fárasztó, ha nem is játszol vele? Vidd a levegőre sokat, mozdulj ki te is.
2014. febr. 27. 16:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Lehet azért adogatja a te kezdbe a dolgokat, mert nem tudja mit kezdjen velük. Tanítsd meg játszani! Építs házat a kockákból, add a kezébe, hogy próbálja meg ő is tenni a darabokat, még akkor is, ha ügyetlen és összedől. Öltöztessétek, vagy fésüljétek a babákat, ha nem megy neki, add a kezébe a fésűt, ruhát, fogd meg a kezét, csináljátok együtt.
2014. febr. 27. 16:55
 3/8 okéé14 válasza:
100%

Próbáld meg úgy, hogy te is élvezd a játékot. Pl.: "bábozz" neki a játékokkal -vagyis játssz el valami történetet- lehet, hogy egy idő után már elkéri, és ő lesz az egyik babával vagy plüssállattal. A kockákkal is lehet jót játszani, ha adogatja neked, vedd el, és kezdj el építeni pl egy várat. Lehet, hogy ő is kedvet kap, és utána lehet versenyezni, hogy kié lesz magasabb!? Legyél kreatív, a kisgyerekekkel nagyon sokféle játékot lehet játszani! :) Ha egy képes meséskönyvből olvasol neki, szerintem azt is szeretni fogja! közben lehet utánozni a szereplők mozdulatait, hangjait stb.

Egyébként, ha adogatja a játékokat, az (szerintem) azt jelentheti, hogy megbízik benned, szeret téged, és -talán- nem nagyon tud mit kezdeni vele...nekem egyik húgom olyan, hogy összeszedi a környéken látható játékokat, és hordja az éppen kiszemelt családtagnak, vendégnek. :D

2014. febr. 27. 16:59
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Ismerős. Ennyi idősen én se nagyon tudtam mit kezdeni vele, ő sem nagyon igényelte eljátszott egyedül, így kijöttem, de ő nem sírt utánam.
2014. febr. 27. 18:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi nem csak te nem tudsz játszani. :)

5 éves fiam van de sose tudtam igazán játszani vele sajnos.

Mondjuk vele az a "baj" hogy a szerepjátékoknál nem hagy engem érvényesülni.Tehát ő szinte szóról szóra elképzeli hogy minek kell történnie, és ha én épp nem azt mondom vagy csinálom akkor felháborodik.De mind ezt úgy hogy nem osztja meg velem hogy mit szeretne.Kezembe nyomja az egyik figurát, vagy autót hogy azzal legyek én ő meg a másikkal, belekezd és azt várná hogy én tudjam azt hogy ha épp akció figurázunk és az ő figurája megüti az enyimet akkor védekezzek vagy kidőljek.

Az építőkocka, vonat pálya, lego, rajzolás stb meg úgy zajlik hogy ő megmondja hogy mit, én meg csináljam meg.De ő nem csinál semmit, nem is foglalkozik vele hogy mit csinálok, csak az tűnik fel neki ha nem csinálom.Hiába adom a kezébe hogy ő is csinálja, nem hajlandó.

2014. febr. 27. 19:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezzel nekem is gondom lesz, tudom előre:( Valamelyik nap nagyon boldog voltam, mert kitaláltuk a férjemmel, hogyan vetíthetnénk neki diafilmet. Nincs már meg a régi diafilmvetítőnk, a diákat is kölcsönadtuk és már nem is tudom kinek, de a férjem torrentről letöltött egy csomó mesét, azokat a régi igazi meséket és a projektoron fogjuk neki vetíteni. Ezt biztosan nagyon fogjuk élvezni mindannyian. Amúgy erre jó gondolom a testvér, mert mégiscsak hasonló az érdeklődésük, eljátszanak majd egymással és nem a szülők dolga lesz az egész napos szórakoztatás. De tapasztalatom még nincs, csak terhes vagyok, illetve a gyerekkoromból vannak emlékeim: foglalkoztak velünk a szüleink, a legszebb emlékeim közt vannak a mesék, amiket olvastak, vetítettek nekem, a társasjátékozások, de ha nagyon meggondolom, igazán játszópajtásaim a testvérem, unokatestvéreim voltak.
2014. febr. 27. 21:08
 7/8 A kérdező kommentje:
Koszi a tippeket,a gond az,h a lànyom is kb azt csinàlja,amit az egyikotok, csak épp neki 5éves a gyereke, legalàbb màr megért dolgokat. Én is probàltam épiteni vele, babàzni,stb ,nyilvàn megmutattam neki tobbizbe,hogyan kell jàtszani,de o nem hajlando. Azt akarja,h én jàtszok, o meg nézi ... amik lekotik : papir tépkedés egészen apro cafatokra (ezért is nem kap egyenlore konyveket,a kemény lapu konyveknél is megtalàlja a modjàt,h szétcincàlja) a babàit nem tudjuk egyenlore fésulni, mert mindegyik kopasz (korànàl fogva még mindent a szàjàba vesz,ezért még hajas babàt nem kap) a mi szekrényeinkbol, fiokjainkbol eloszeretettel kipakol(na) ha hagynàm , . Akkor elvan magàba,ha làtja,h végzem a hàzimunkàt . Ahogy végzek, és netàn leulnék nyugiba meginni egy kàvét, egybol jon és màszik ràm,meg azt akarja,h egész nap korulotte forogjon a vilàg, dogonyozzuk, csikizzuk ot ... Meg az is idegesito,h még nem beszél,csak azt mondja,h Papa (igy hivja az apjàt) és egész nap vagy azt szajkozza mindenre,h papa , vagy mutogat -de mindenre és mellé ezt mondja : àà àà pffff testvére biztos h nem lesz, nem terveztuk és az idegeim nem is birnàk. Szegényt ma kicsit megràngattam,meg tobbszor ràkiabàltam,nagyon nyugos napja volt mindketto,knek, nekem meg ràadàsul megvan, olyan rosszul érzem ilyenkor magam :((
2014. febr. 27. 22:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Ő nem tehet róla,h te nem tudsz vele mit kezdeni..azért ne bántsd,mert szeret és veled akar lenni!Én örülnék ha az én 22 hósom addig békén hagyna,amíg házi munkát végzek,de nem hagy..látod neked ebben is szerencséd van..pedig engem is kiakaszt néha,de utána végig gondolom,h olyan kis védtelen,még azt sem tudja megmondani mit szeretne,éhes,szomjas,fáj vmije,teljesen ki vannak szolgáltatva a mi kényünknek,kedvünknek,ne éljünk vissza vele!Nem ő akart itt lenni,ezen a világon,hanem mi akartuk,még akkor is,ha nem tudtuk mivel jár ez...már itt van,nemsokára önálló kis emberke lesz,aki azt fogja neked vissza adni,amit tőled kapott..kitartás,nagy levegő,mielőtt elkap az ideg(én ilyenkor néha beveszek egy nyugtatót)mindegy,csak ne rajta töltsem ki a tehetetlenségemet,ja,és az enyém még aludni sem szeret...
2014. febr. 28. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!