Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki hogyan kezeli a hisztit?...

Ki hogyan kezeli a hisztit? Ill. lehet e "büntetni" a szobába zárással?

Figyelt kérdés

A kislányom most 18hónapos, nagyon aktiv, és már most igen öntudatos természet. Van egy három hónapos kisöccse ami természetesen komoly hatással van a mindennapjaira.

Szerencsére nem annyira gyakoriak a kezelhetetlen hisztik, de többször előfordul, hogy hangulatának megfelelően direkt nem fodag szót! Játszik a határokkal ami biztosan tök normális. Egész egyszerűen a "nem!, ne csináld!" figyelmeztetést meg sem hallja pedig pontosan tudja, hogy mit jelent és hogy baj lesz ha mégis csinálja.

(Vannak napok, amikor teljsen készséges és szófogadó.)

Ilyenkor ha végképp elfogy az amúgy legendás türelmem, megfogom és bezárom a szobájába kb. fél percre.

Ettől borzasztóan fél, egészen megrémül. Talán azért is , mert a lakásban sosem zárunk be ajtókat, ez pszihésen terheli.

És én pont emiatt vagyok bizonytalan, hogy szabad e ezzel a módszerrel fellépni a viselkedése ellen?

Attól félek, hogy maradandó sérülést okozhat benne ez a helyzet. Nem is birom hosszan tartani a "bezárást", mert tényleg igazán megriad ettől, pánikba esik és én úgy érzem magam, mint egy szadista.

Amikor bemegyek hozzá azonnal az ölembe kéretőzik és szorit magához és rettenetesen sir, zaklatott! én meg nyelem a könnyeimet, és fáj, hogy ilyen kegyetlen vagyok.

Nagyon érdekelne hasonló korú gyermeket nevelő anyukák véleménye tapasztalata, vagy aki már túl van ezen.

Esetleg tudna ajánlani valaki olyan fórumot ahol pszichológustól kérdezhetek?

köszönöm!

2014. febr. 24. 14:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nekem egy 3 éves fiam van régebben elég volt beküldeni a szobába ahonnan akkor jöhetett ki ha befejezte a hisztit,de mostanában 1-2szer bizony már becsuktam az ajtaját de csak kilincsre és megmondtam a neki akkor jöhet ki ha lenyugodott,rendszerint 1-2 perc hallom ahogy nyílik az ajtó és kijön lenyugodva,de Ő már 3 éves,Ő a sötéttől fél ezért eszembe nem jutna sötétbe zárni.Szerintem egy 1,5 éves kicsi még ehhez,én 1,5 évesen sosem csuktam be az ajtót,és mivel ennyire retteg a lányod ne tedd inkább fröcsköld le vízzel az arcát ha nagyon belelovalja magát.
2014. febr. 24. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!