Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyerek temetésen?

2 éves gyerek temetésen?

Figyelt kérdés

Egy közeli hozzátartozóm temetése lesz. A gyermekem 2 éves, de nagyon okos, mindent megért a körülötte lévő dolgokból.

Nincs kire bízni, de mivel közel állt hozzám akinek a temetése lesz, így szeretnék ott lenni a temetésén.

Hogyan oldanátok meg?

Én arra gondoltam, hogy elmegyünk, de nem viszem közel, hogy ne lássa a síró embereket és a koporsót.

Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm!

Beszólogatásra viszont a legkevésbé sincs most szükségem!

2014. febr. 23. 13:05
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
65%
Én nem vinném el, egy részt mert egy 2 éves gyerek nem biztos , hogy tud temetéshez illően viselkedni, másrészt minden bántás nélkül kérdezném tőled, hogy írd már meg, hogy mit mondanál a gyereknek az ott látottakról ,mert az egy dolgo hogy okos, de korából fakadóan úgy sem értené meg.
2014. febr. 23. 15:32
 32/49 anonim ***** válasza:
10%

Én elvinném. A halál természetes dolog, csak a modern ember távolodott el tőle így.

Szerintem jó lenne, ha megmutatnád neki hogy mi történik, aztán kicsit odébb vonulnátok, hogy ne zavarjon a kicsi senkit, és ha van kérdése akkor válaszolhass rá. Előre elmondhatod neki, hogy mi lesz ott, és hogy majd akkor kérdezzen mikor kicsit távolabb lesztek.

2014. febr. 23. 15:40
 33/49 anonim ***** válasza:
77%

Én nem vinném. Írok a másik oldalról oké? A gyermektelenről.

Baromi szomorúan, kisírt szemmel, még mindig könnyezve szeretnék végső búcsút venni szerettemtől, de egy rokon nem volt képes 1 órára(!) a szertartás idejére valakire bízni a csemetéjét, aki:

1: hangosan bőg mert megijed

2: szaladgál mert nem ismeri a helyzetet, hangosan beszél, ne adj isten nevetgél

Egyszerűen legyél tekintettel másokra. Nem mindenkinek esne jól a gyerekzsivaj mikor épp gyászol.

Le lehet pontozni.

2014. febr. 23. 15:45
 34/49 anonim ***** válasza:
70%

egy 2 évesnek milyen kérdései lennének.?

még nem is tudja magát úgy kifejezni.és nehezebb is megértetni vele a dolgokat.

ha min. 4-5 éves lenne akkor már jobban meglehetne ezt beszélni vele..

2014. febr. 23. 15:47
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes ez a lepontozás, az egyik válaszoló vagyok aki szerint ne vidd el a temetésre.

úgy látszik van aki szerint egy 2 évesnek ott a helye.....

Valaki írta,hogy milyen kérdései lehetnének, hát pl miért sír a néni, miért sír a bácsi, miért szomorú stb.

A másik, lehet te is elsírod magad a temetésen, akkor a gyerek lehet megijed, szintén kérdezősködik. Lehet ő is sírni fog az ijedségtől.

Szerintem ennyi pont elég a kérdezősködéshez.

Még kicsi szerintem a halál fogalmához.

2014. febr. 23. 16:50
 36/49 anonim ***** válasza:
75%

nem vinném el. ha nincs el az apjával akkor épp ideje, hogy megpróbálják...

gondolj bele, a legtöbb gyerek 2-3 éves kora között közösségbe megy, bölcsibe/oviba, azért ennyit már meg lehet próbálni míg te temetésre mész apázik.

sőt, szerintem kifejezetten jót tenne a gyereknek, normál esetben 1 éves kor körül átesnek a szeparációs szorongáson a gyerekek, azért 2 éves korában már szét lehet válni pár órára

2014. febr. 23. 17:04
 37/49 anonim ***** válasza:

még azt lehet, hogy addig kipróbálni, apa ottvan aztán elvan vele mondjuk félórát, anya elmegy addig, úgy hogy ne lássák egymást, aztán anya megjelenik.

Megnézni mi lesz, akár többször is.

Amúgy tényleg ilyenkor már van aki bölcsis, de azért ott más, sok játék stb. meg van beszoktatás.

Vagy apával elmenne játszóházba, vannak ahová kicsiket is be lehet vinni. Mi is szoktunk néha menni és nincs még 2 éves az enyém.

2014. febr. 23. 17:59
 38/49 anonim ***** válasza:
67%
Engem 9 évesen sem vittek el és jól tették a misén ott voltam és a toron a temetésen nem de 14,20 évesen is annyira megrázott,hogy biztosan nem vinnék egy 2 éves kicsi gyereket rá,megoldanám máshogy.
2014. febr. 23. 19:32
 39/49 anonim ***** válasza:
86%
Ne haragudj de elég fura,hogy a gyerek nincs el az apjával...
2014. febr. 23. 19:34
 40/49 anonim ***** válasza:
81%

Nem vinném.

A halál is az élet része, igen, de nem kellvégignéznie mások sírását, arról nem is beszélve, hogy miként emészti meg egy 2 éves, hogy valakit a föld alá temetnek.

A közeli hozzátartózokra is tekintettel kell lenni, gyászolnak, nem babázni mennek oda.

Az egész elvitel mindenkinek rossz, csak neked könnyebb így. Szorítsd magadat kissé háttérbe és a gyerekre, valamint a gyászolókra koncentrálj, mert ez róluk szól, nem rólad.

2014. febr. 23. 20:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!